Ankara Oto Kiralama Avantajları: Şehir İçi ve Şehirler Arası Seyahatlerde Rahatlık

Ankara Oto Kiralama Avantajları: Şehir İçi ve Şehirler Arası Seyahatlerde Rahatlık
Eymir Gölü, Ankara ilinin Gölbaşı ilçesinde yer almaktadır. Eymir Gölü'nün bulunduğu arazi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi'ne aittir. 
Eymir Gölü, Mogan Gölü ile beslenmektedir. 1910 yılında bölgede aşırı bir yağış gerçekleşmiştir. Bu yağış, Eymir Gölü ile Mogan Gölü'nün tek göl haline gelmesine neden olmuştur. Her iki göl de set gölüdür. 
Eymir Gölü'nün ortalama derinliği, 3.80 metredir. Uzunluğu 9 km, genişliği ise 0.35 km'dir. Eymir Gölü'nün çevresi tarımsal arazi olup kıyılarında çeşitli balıklar yetişmektedir. Ayrıca Eymir Gölü, 160 farklı türde kuşa ev sahipliği yapmaktadır. Patka, yeşibaş ördek, bahri, sakarmeke ve elma baş türleri, gölde en çok görülen kuş türleridir. Göl çevresinde bu çeşitli türdeki kuşları izleyebilmek için bir gözetleme evi bulunmaktadır. 
Eymir Gölü'nün çevresinde piknik yapılmasına imkan sağlayan geniş bir alan bulunmaktadır. Göl, piknik alanının yanı sıra kürek, su sporları ve balık avlamaya da olanak sağlamaktadır. Eymir Gölü, ODTÜ Spor Kulübü'nün kürek takımına ev sahipliği yapmaktadır. Fakat dışarıdan gelen ziyaretçiler için de kürek kursları verilmektedir. 
Edinilen bilgilere göre, ilk oluşum esnasında çevresi tamamen kıraç arazi topluluğundan oluşmaktadır ve yeşillik adına bir yaşam belirtisi yoktur. Fakat daha sonra 1960'lı yıllarda ODTÜ Rektörü Kemal Kurdaş'ın gayretleriyle bu arazi ve göl çevresi, ağaçlandırılarak yemyeşil bir alan haline gelmiştir.  

Gölbaşı'nda Yeme İçme Mekanları Nelerdir ?

Ankara seyahatlerinizde gezinize lezzetli kısa bir mola vermek isterseniz; Soro Lokum Kebap, Hamlakit, Çağlar Restaurant, Şövalye Lokantası, Florya Restaurant, Hayati Bey Restoran, Köşk Et&Balık Gölbaşı, Paşa Cağ Kebap Salonu, Beykoz Gölbaşı, Taşhan Cafe Restaurant gibi işletmelerle deneyiminizi gerçekleştirebilirsiniz.
Gölbaşı'nda Konaklama Mekanları Nerelerdir?
Ankara'da yapacağınız tarihi ve doğa gezilerinizde gün sonunda yorgunluğunuzu atıp konforlu bir şekilde dinlenebileceğiniz konaklama imkanlarına bölgede bulunan konaklama hizmetlerinden faydalanarak ulaşabilirsiniz. Bunlar arasında; Hotel Ulasan, Pak Otel, Kuyas Apart Hotel, Hotel Kronos, The Green Park Ankara, Pelops Boutique Ataköşk Hotel işletmelerinden birini tercih ederek konforlu bir şekilde gününüzü sonlandırabilirsiniz.

Eymir Gölü Nerededir Ve Nasıl Gidilir ?

Eymir Gölü, Ankara ilinin Gölbaşı ilçesinde bulunmaktadır. Gölbaşı ile Ankara Esenboğa Havalimanı arası 48 km mesafededir.
Eymir Gölü gezinize, Ankara Esenboğa Havalimanı ve Ankara Tunus Caddesi'nde bulunan Ecocar Araç Kiralama şirketinden faydalanacağınız Ankara Araç Kiralama ve Ankara Avis, Enterprise, Garenta ve Cande hizmeti ile kolayca ulaşabilirsiniz. 
Ecocar Araç ve Filo Kiralama şirketi, profesyonel ekibi ile müşteri memnuniyetini ilk sırada bulundurması sebebiyle tercih edilen kurumsal Ankara Oto Kiralama firmaları arasında yerini almaktadır. 
Ankara Araç Kiralama ve Ankara Rent A Car hizmetlerini Ecocar ile en konforlu şekilde elde etmek için rezervasyonlarınızı; ofislerimiz, www.ecocar.com.tr web sitemiz veya 7 gün 24 saat hizmet veren müşteri hizmetlerimizden gerçekleştirebilirsiniz.
Müşteri Hizmetleri 7/24;
0850 307 0850
[email protected]
İlginizi Çekebilir
  • Şehirden Uzak Doğaya Yakın Tekke Dağı Tabiat Parkı
    Tekke Dağı Tabiat Parkı, başkent Ankara ilinin turistik ilçesi olan Beypazarı'nda yer almaktadır. Tekke Dağı Tabiat Parkı, ilçe merkezine 15 km uzaklıkta bulunmaktadır.
  • Lebedos Antik Kenti
    Arac Kirala İzmir ile ulaşacağınız Lebedos Antik Kenti, 12 İyonya kentinden bir tanesidir. İzmir ilinin Seferihisar ilçesinde yer almaktadır. M.Ö. 7. yüzyılda kurulmuştur.
  • Tuz Gölü
    Ankara Araç Kiralama ile ulaşacağınız Tuz Gölü; Ankara, Konya ve Aksaray illerinin sınırlarının kesiştiği bir noktada bulunmaktadır. Tuz Gölü, Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesine oldukça yakındır
  • Söke Doğanbey Köyü
    İzmir Araba Kiralama hizmeti ile kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz Söke Doğanbey Köyü; Aydın ili Söke ilçesine 30 km uzaklıktadır. Küçük, sakin, huzur dolu bir köydür Doğanbey. Geçmişi M.Ö. 7. yüzyıla kadar uzanmaktadır. 1924 yılındaki mübadeleye kadar Rum halkının yaşa...
  • Metropolis Antik Kenti
    İzmir Araç Kiralama Fiyatları bakımından konforlu ve uygun fiyatlı bir şekilde ulaşacağınız Metropolis Antik Kenti, İzmir ilinin Torbalı ilçesinde yer almaktadır. Metropolis Antik Kenti, günümüzde dahi kazı çalışmalarına devam edilen ve değeri her geçen gün daha da arta...
Whatsapp Telefon