ANKARA'NIN TARİHİ SEMTİ HAMAMÖNÜ

ANKARA'NIN TARİHİ SEMTİ HAMAMÖNÜ
Hamamönü, Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunmaktadır. Ankara'nın en eski yerleşim yerlerinin olduğu bölgede yer almaktadır.


Hamamönü adını, Celalettin Karacabey tarafından 1440 yılında yapılan çifte hamamdan (Karacabey Hamamı) almaktadır.


Büyük bir bölümü 19. yüzyılda inşa edilmiş 250 yapıya ev sahipliği yapan Hamamönü, 2006 yılında Altındağ Belediyesi tarafından yeniden Ankara'ya kazandırılmıştır.


Cami, hamam, ağıl, saman deposu gibi bölümleri bulunan Hamamönü, uzun yıllar boyunca yardıma muhtaç kişiler için bir sığınak görevi görmüştür.


Hamamönü'nün 19. yüzyılda nüfusu artmıştır ve bu bölgeye 19. yüzyıl sivil mimari örneğini sergileyen binalar inşa edilmiştir.


Zamanla kentin başka bölgelere doğru gelişmesiyle birlikte burada oturan halkın büyük bir kısmı bölgeden taşınmıştır. 2006 yılında aslına uygun olarak yapılan restorasyon çalışmalarıyla birlikte Hamamönü geri kazanılmıştır.

Tarihi Ankara Hamamönü Evleri

Ankara Hamamönü Evleri; 17-18. yüzyılda sade ve basit planlı inşa edilmesi özellikleriyle dikkat çeker. Tarihi Hamamönü evleri, estetik yapıları itibarıyla ziyaretçilerinin ilgisini çekmektedir. Tarihi Hamamönü evleri, Osmanlı döneminin mimari ve şehir kimliğine yönelik fikirler vermektedir.


Hamamönü evlerinde bulunan avlular genel olarak taş ve toprak kaplı bir şekilde inşa edilmiştir. Dıştan girildiğinde ilk olarak evlerin avlusuna giriş yapılmaktadır. Evlerin diğer kısımlarına ise bu avlulardan geçiş yapılmaktadır. Evlerin yazlık odaları, sofa denilen üst katta yer almaktadır. Evlerin sokağa bakan ve çıkıntılı olan kısımlarına selamlık adı verilmektedir. Tarihi Hamamönü evlerinin ahşap iskeletleri, geleneksel yöntemlerle inşa edilmiştir. Evlerin avlusu toprak ya da taş kaplıdır. Alt katlarda hizmet, üst katlarda ise oturma ve yatak odaları bulunmaktadır. Evlerin yazlık ve kışlık bölümleri mevcuttur.

Hamamönü'nde Görülmesi Gereken Yerler

Hamamönü, özel mimarisiyle tarihi Ankara Evleri, sanat sokağı, saat kulesi, Tacettin Sultan Camii, Mehmet Akif Ersoy'un 1921 yılında İstiklal Marşımızı yazdığı evi, 1440 yılından günümüze kadar varlığını bozulmadan koruyan Tarihi Karacabey Hamamı, Kamilpaşa Konağı, Beynamlızade Konağı, Kabakçı Konağı, Hacı İlyas Camii, Hacı Musa Camii, Sarıkadı Camii, Mehmet Çelebi Camii gibi pek çok tarihi yapıya ev sahipliği yapmaktadır.


Bu tarihi mekanların yanı sıra; Atatürk Binicilik Heykeli, Rahmi Koç Müzesi, Gökyay Vakfı Satranç Müzesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Erimtan Akeoloji ve Sanat Müzesi, Pirinç Han ve 2009 yılında elim bir helikopter kazasında yaşamını yitiren Muhsin Yazıcıoğlu'nun kabri gibi yapılar Hamamönü bölgesinde ziyaret edilebilecek diğer alanlardır. Ankara'nın tüm bu yerlerini ziyaret etmek ve seyahatinize konforlu ve avantajlı fiyatlarla devam etmek isterseniz Araç Kiralama Ankara firmaları içerisinden Eco Oto Kiralama şirketini tercih edebilirsiniz.

Hamamönü'nde Yeme - İçme Mekanları

Hamamönü'nün tarihi sokaklarında; Kanaviçe Çikolata, Faralya Cafe, Mutlucak Sofrası, Konaklı Bahçe, Yeşilçam Turkuaz Bahçe, Bacchus Garden, Hacettepe Simit Konağı, Osman Bey Konağı, Kerasus Yöresel Lezzetler gibi işletmelerle gezintinize keyifli ve lezzetli bir mola verebilirsiniz.

Hamamönü'nde Konaklama Mekanları

Tarihi dokusu ve doğasıyla gezmeye doyamayacağınız Hamamönü seyahatinizi, rahat, konforlu ve avantajlı fiyatlarla gün sonunda tamamlayabilmeniz için bölgedeki konaklama mekanlarını tercih edebilirsiniz. Grand Sera Hotel, Anka Residence, Hotel Mithat, Güleryüz Otel, Ankara Antik Otel, Gur Kent Hotel, Tunalı Hotel ve Hotel 2000 gibi işletmeler size en iyi konaklama hizmetini sunacaktır.

Ankara Günlk Araç Kiralama Seçenekleri ile Hamamönü'ne Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Ankara Esenboğa Havalimanı içerisinde ve Ankara Tunus Caddesi üzerinde bulunan Araç Kiralama Ankara ve Ankara Rent A Car firmaları arasından Eco Oto Kiralama şirketi  profesyonel ve deneyimli personelleri ile birlikte ilk günkü heyecanla siz değerli müşterilerine hizmet vermektedir.


Ankara Hamamönü ile Ankara Esenboğa Havalimanı arası 27 km mesafededir.


Eco Oto Kiralama şirketi, Ankara Esenboğa Havalimanı içerisinde yer alan Avis ve Garenta gibi kurumsal şirketler arasında yerini almaktadır. Araç Kiralama Ankara sektöründe müşteri memnuniyetini ön planda tutan Eco Oto Kiralama hizmeti geniş araç çeşitliliği, güler yüzlü personel karşılaması ve avantajlı fiyat seçenekleri ile Rent A Car Ankara hizmetini sunmaktadır.


Ankara seyahatleriniz için Eco Oto Kiralama şirketinin hizmetlerini tercih edebilirsiniz. Uygun fiyat seçeneği ve her sınıfa uygun araç çeşitleri için Ankara Tunus Caddesi  veya Ankara Esenboğa Havalimanı içerisinde bulunan ofislerimizden, www.ecootokiralama.com internet adresimizden veya 7/24 hizmet veren müşteri hizmetlerinden destek alabilirsiniz.
İlginizi Çekebilir
  • Şehirden Uzak Doğaya Yakın Tekke Dağı Tabiat Parkı
    Tekke Dağı Tabiat Parkı, başkent Ankara ilinin turistik ilçesi olan Beypazarı'nda yer almaktadır. Tekke Dağı Tabiat Parkı, ilçe merkezine 15 km uzaklıkta bulunmaktadır.
  • Lebedos Antik Kenti
    Arac Kirala İzmir ile ulaşacağınız Lebedos Antik Kenti, 12 İyonya kentinden bir tanesidir. İzmir ilinin Seferihisar ilçesinde yer almaktadır. M.Ö. 7. yüzyılda kurulmuştur.
  • Tuz Gölü
    Ankara Araç Kiralama ile ulaşacağınız Tuz Gölü; Ankara, Konya ve Aksaray illerinin sınırlarının kesiştiği bir noktada bulunmaktadır. Tuz Gölü, Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesine oldukça yakındır
  • Söke Doğanbey Köyü
    İzmir Araba Kiralama hizmeti ile kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz Söke Doğanbey Köyü; Aydın ili Söke ilçesine 30 km uzaklıktadır. Küçük, sakin, huzur dolu bir köydür Doğanbey. Geçmişi M.Ö. 7. yüzyıla kadar uzanmaktadır. 1924 yılındaki mübadeleye kadar Rum halkının yaşa...
  • Metropolis Antik Kenti
    İzmir Araç Kiralama Fiyatları bakımından konforlu ve uygun fiyatlı bir şekilde ulaşacağınız Metropolis Antik Kenti, İzmir ilinin Torbalı ilçesinde yer almaktadır. Metropolis Antik Kenti, günümüzde dahi kazı çalışmalarına devam edilen ve değeri her geçen gün daha da arta...
Whatsapp Telefon