ARTVİN'DE HAVARİLER'E ADANAN BİR MANASTIR: İŞHANİ MANASTIRI

ARTVİN'DE HAVARİLER'E ADANAN BİR MANASTIR: İŞHANİ MANASTIRI
İşhani Manastırı, Artvin ilinin Yusufeli ilçesinde yer almaktadır. Manastır, 9. yüzyılın ilk yarısında inşa edilmiştir. Fakat 11. yüzyılın ilk yarısında 2 kez yenilenmiştir. İşhani Manastırı, bir adet ana kilise ve üç-dört adet de küçük kiliseden oluşmaktadır. Son yıllarda manastır bölgesinde kazı çalışmaları yapılmıştır ve bu yapılan çalışmalar sonucunda iki kilise daha ortaya çıkarılmıştır. 
2016 yılında İşhani Manastırı'nda restorasyon çalışmaları başlatılmıştır. Bu çalışmalar sırasında kilisenin batı tarafında yapı kalıntıları bulunmuştur. Bir İncil'de yer alan bir nota göre; İşhani Manastırı, Havariler'e adanmış bir manastırdır. Artvin’de ilgi çekici olan bu manastıra ulaşmak için Trabzon Araç Kiralama hizmeti olan Eco Oto Kiralama’dan rezervasyonunuzu yaptırmayı unutmayınız.
İşhani Manastırı'nda kilisenin batı kapısının üst kısmında 3 azizin tasviri yer almaktadır. Bu bölümde yer alan yazıların paleografik açıdan 10-11. yüzyıl öncesine ait olduğu bilinmektedir.
İşhani Manastırı, Çoruh Havzası'nda yer alan 5 piskoposluk merkezinden bir tanesidir. Bu bölgenin 16. yüzyılda Osmanlıların eline geçmesinden sonra 17. yüzyıla kadar faaliyet vermeye devam etmiştir. Kilisenin bir kısmı, 19. yüzyılın sonundan 1983 yılına kadar cami olarak kullanılmıştır.
Manastırdan geriye kilise ve şapel kalmıştır. Bu yapılar, 1986 yılında Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı tarafından, korunması gereken taşınmaz kültür varlıkları listesine alınmıştır.
Manastırın en önemli yapısı, ana kilise yani İşhani Kilisesi'dir. Hac şeklinde bir plana sahiptir ve kubbeli bir yapıdır. Kilisede bulunan duvar resimlerinin bazıları günümüze kadar ulaşabilmişken kubbe içerisinde yer alanlar ise tamamıyla zarar görmeden günümüze kadar ulaşabilmiştir. 
Ana kilisenin haricinde manastırdan geriye bir de şapel günümüze ulaşmıştır. Tek nefli bir yapıya sahiptir ve 1006 yılında inşa edilmiştir. Hz. Meryem'e adanmış bir şapeldir. Şapel, büyük ölçüde ayakta duruyorken duvar resimlerinin bazı bölümleri günümüze kadar sadece ulaşabilmiştir.     

Artvin'de Yeme-İçme Mekanları

Artvin'in tarihi ve doğal güzelliğini keşfiniz sırasında gezinize kısa bir mola verebileceğiniz pek çok işletme bulabilirsiniz. Beyoğlu Döner, Yeni Adres, Dereboyu Alabalık Restaurant, Saklıca Lokantası, Çardak Restaurant, Klaskuralebi Gürcü Sofrası, Dede Cağ Kebap, Aspirin Pide gibi Artvin merkezde ve Yusufeli ilçesinde bulunan tesisler sizlere en lezzetli ve konforlu molayı sunacaklardır. 

Artvin'de Konaklama Mekanları

İşhani Manastırı geziniz esnasında konaklamak için Artvin merkezinde bulunan; Villa Da Butik Otel, Grand Artvin Otel, Koru Otel&Restaurant ve Sadıkoğlu Otel gibi otel seçeneklerinden faydalanabilirsiniz.
Artvin İşhani Manastırı Nerededir ve Nasıl Gidilir? 
İşhani Manastırı, Artvin ilinin Yusufeli ilçesinde yer almaktadır.  Trabzon Havalimanı ile İşhani Manastırı 298 km mesafede ve yaklaşık olarak 4 saat 37 dakika sürmektedir. 
Trabzon Havalimanı iç hatlarda ve Trabzon Ortahisar'da hizmet vermekte olan Ecocar Trabzon Araç Kiralama firması, vermiş olduğu hizmet kalitesinden dolayı sektör içerisindeki kurumsal firmalar arasında yerini almaktadır. Ecocar Araç Kiralama şirketi, Artvin Araç Kiralama ve Trabzon Havalimanı Araç Kiralama ihtiyaçlarınıza cevap vermektedir. 
Trabzon Araç Kiralama alanında profesyonel bir hizmet almak ve konforlu bir şekilde gezinizi tamamlayabilmeniz için Eco Oto Kiralama hizmeti Trabzon Havalimanı iç hatlarda ve Ortahisar'da sizleri beklemektedir. 
Tatil planınızın ardından Ecocar Trabzon Günlük Araç Kiralama hizmeti ile kendinizi ayrıcalıklı hissedeceğiniz bir seyahate çıkmak için rezervasyon yaptırmayı unutmayınız. www.ecocar.com.tr
Müşteri Hizmetleri 7/24;
0850 307 0850
[email protected]

İlginizi Çekebilir
  • Şehirden Uzak Doğaya Yakın Tekke Dağı Tabiat Parkı
    Tekke Dağı Tabiat Parkı, başkent Ankara ilinin turistik ilçesi olan Beypazarı'nda yer almaktadır. Tekke Dağı Tabiat Parkı, ilçe merkezine 15 km uzaklıkta bulunmaktadır.
  • Lebedos Antik Kenti
    Arac Kirala İzmir ile ulaşacağınız Lebedos Antik Kenti, 12 İyonya kentinden bir tanesidir. İzmir ilinin Seferihisar ilçesinde yer almaktadır. M.Ö. 7. yüzyılda kurulmuştur.
  • Tuz Gölü
    Ankara Araç Kiralama ile ulaşacağınız Tuz Gölü; Ankara, Konya ve Aksaray illerinin sınırlarının kesiştiği bir noktada bulunmaktadır. Tuz Gölü, Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesine oldukça yakındır
  • Söke Doğanbey Köyü
    İzmir Araba Kiralama hizmeti ile kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz Söke Doğanbey Köyü; Aydın ili Söke ilçesine 30 km uzaklıktadır. Küçük, sakin, huzur dolu bir köydür Doğanbey. Geçmişi M.Ö. 7. yüzyıla kadar uzanmaktadır. 1924 yılındaki mübadeleye kadar Rum halkının yaşa...
  • Metropolis Antik Kenti
    İzmir Araç Kiralama Fiyatları bakımından konforlu ve uygun fiyatlı bir şekilde ulaşacağınız Metropolis Antik Kenti, İzmir ilinin Torbalı ilçesinde yer almaktadır. Metropolis Antik Kenti, günümüzde dahi kazı çalışmalarına devam edilen ve değeri her geçen gün daha da arta...
Whatsapp Telefon