Gerçekleşen Bir Rüya: İzmir Kadifekale

Gerçekleşen Bir Rüya: İzmir Kadifekale

Kadifekale'de Helen, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait kalıntılar bulunmaktadır.  Kadifekale, şehrin güneyinde 186 metre yükseklikte bir tepe üzerine kurulmuştur.  Amazon kadınlarının dağın eteklerinden inip uzun yıllar burada hakimiyetlerini sürdürdükleri söylenmektedir. Kale'nin ilk ismi Pagos'tur. Pagos, Grekçe'de "tepe" anlamına gelmektedir. 17. Yüzyılda isim değişikliği ile Kadifekale adını almıştır. Bu isim değişikliğinin sebebini 17. Yüzyılda o bölgede bulunan Evliya Çelebi ( 1611-1685 ) açıklamaktadır. Evliya Çelebi'ye göre; bu bölgenin kraliçesinin ismi Kaydafe'dir ve zamanla Kadifekale şeklini almıştır.

Kadifekale, Bizans generallerinden Lysimakhos'a yaptırılmıştır. Kale'nin batıdaki 5 kule ve güney duvarları sağlam kalan kısımlarıdır. Kulelerin yüksekliği 25-30 metre civarındadır. Kale'nin diğer kısımları ise yıkık bir biçimdedir. Kale surlarının bir kısmının da Çelebi Mehmet tarafından yıkıldığı bilinmektedir ( 1415 ).  Kadifekale, bir rivayete göre Makedonya Kralı Büyük İskender'in bir rüyası üzerine yaptırılmıştır. Rivayete göre, Büyük İskender İzmir'e gelir ve "Pagos Tepesi" denilen Kadifekale'de avlanırken bir çınar ağacının altında uykuya dalar. Rüyasında iki Nemesis ( Yunan inancında ceza veren tanrıça anlamına gelmektedir.) görür ve İskender'den yeni İzmir şehrini uyuduğu bu tepenin eteklerine kurmasını ister. Rüyasından uyanan İskender, Apollon kahinine bu rüyasını anlatır. Kahin ise rüyanın gerçekleştirilmesi gereği yönünde yorumunu yapar. İskender, bu yorum üzerine generallerinden Lysimakhos'a talimat vererek şehri kurdurtmaya başlar.

Kale'nin içerisinde dehliz ve su sarnıcı kalıntısı bulunmaktadır. Bu sarnıçlar ve zemin seviyesinin altında kalan tonozlu yapılar, kalenin sahip olduğu zenginliklerdendir. Bu sarnıçlara kurulan sistemlerle kentin her yerine su dağıtılmaktaydı.

Kadifekale bölgesinde yapılan arkeolojik kazı çalışmaları esnasında M.S. 2. yüzyıla ait olduğu düşünülen kadın başı figürüne ulaşılmıştır. Ayrıca Türk-İslam dönemine ait seramik atölyesi bulguları ise bölgede bir Athena tapınağı olması gerektiğini göstermektedir. Son dönemde yapılan kazılarda ise kase, tabak, yüzük, ok ucu ve lüle taşından yapılmış pipo bulguları elde edilmiştir. 

Kadifekale, İzmir'in önemli turizm kaynaklarından biridir. Tarihi ve mistik atmosferi ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı halindedir.

Kadifekale'ye yapılan ziyaretlerin avantajlı bir diğer yönü ise çevrede bulunan diğer turistik mekanlara olan yakınlığıdır. Kadifekale ziyaretlerinde aynı zamanda Kemeraltı Çarşısı, Çukur Hamamı ve Buca Protestan Bapist Kilisesi de ziyaret edilebilecek diğer seçenekler arasındadır. İzmir’in bu tarihi mirasına Adnan Menderes Oto Kiralama hizmeti Eco Oto Kiralama ile konforlu ve kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.

Adnan Menderes Oto Kiralama Hizmeti ile Ulaşacağınız İzmir'de Yeme İçme Mekanları Nelerdir?

İzmir seyahatlerinizde gezinize kısa bir mola verip İzmir'in meşhur lezzetlerini tatmak isterseniz; Kordon Yengeç Restaurant, Adabeyi Balık Restaurant, Tarihi Asansör Restaurant, Alsancak Dostlar Fırını ve Çelebi Unlu Mamüller gibi işletmelerle deneyiminizi gerçekleştirebilirsiniz.

İzmir'de Konaklama Mekanları Nelerdir?

İzmir'in tarihi ve doğasıyla birlikte bitmeyen güzelliğinin tadına varmanızın ardından günün yorgunluğunu en konforlu ve şık bir yerde atmayı dilerseniz günübirlik olarak faydalanabileceğiniz; Reges A Luxury Collection Resort&Spa, Kordon Hotel Pasaport, Wyndham Grand İzmir Özdilek, Ramada Encore İzmir, Hotel Swissotel Büyük Efes İzmir ve Double Tree by Hilton Hotel İzmir Airport işletmeleri İzmir gezinizde sizlere en iyi hizmeti sunacaktır.

Adnan Menderes Oto Kiralama ile Kadife Kale Nerededir ve Nasıl Gidilir?

İzmir'in simgelerinden biri olan Kadifekale, Konak ilçesinde bulunmaktadır. İzmir merkezi ile Konak arası 2 km mesafededir.

İzmir'e gelen ziyaretçilerin görmek istediği Kadifekale'ye ulaşımı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda bulunan Ecocar Adnan Menderes Oto Kiralama hizmeti ile gerçekleştirebilirsiniz veya transfer hizmetimizden faydalanabilirsiniz.

İzmir Konak ile Adnan Menderes Havalimanı arası 15 km mesafededir. İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar'da bulunan Ecocar Araç Kiralama İzmir şirketi müşteri memnuniyeti odaklı hizmetiyle size en konforlu İzmir seyahati fırsatını sunmaktadır.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan İzmir Rent A CarAdnan Menderes Oto Kiralama ve Avis ihtiyacınızı Ecocar Araç Kiralama ile edineceğiniz hizmetle avantajlı fiyat seçenekleri ve üstün kalite anlayışıyla giderebilirsiniz. 

İlginizi Çekebilir
  • Şehirden Uzak Doğaya Yakın Tekke Dağı Tabiat Parkı
    Tekke Dağı Tabiat Parkı, başkent Ankara ilinin turistik ilçesi olan Beypazarı'nda yer almaktadır. Tekke Dağı Tabiat Parkı, ilçe merkezine 15 km uzaklıkta bulunmaktadır.
  • Lebedos Antik Kenti
    Arac Kirala İzmir ile ulaşacağınız Lebedos Antik Kenti, 12 İyonya kentinden bir tanesidir. İzmir ilinin Seferihisar ilçesinde yer almaktadır. M.Ö. 7. yüzyılda kurulmuştur.
  • Tuz Gölü
    Ankara Araç Kiralama ile ulaşacağınız Tuz Gölü; Ankara, Konya ve Aksaray illerinin sınırlarının kesiştiği bir noktada bulunmaktadır. Tuz Gölü, Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesine oldukça yakındır
  • Söke Doğanbey Köyü
    İzmir Araba Kiralama hizmeti ile kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz Söke Doğanbey Köyü; Aydın ili Söke ilçesine 30 km uzaklıktadır. Küçük, sakin, huzur dolu bir köydür Doğanbey. Geçmişi M.Ö. 7. yüzyıla kadar uzanmaktadır. 1924 yılındaki mübadeleye kadar Rum halkının yaşa...
  • Metropolis Antik Kenti
    İzmir Araç Kiralama Fiyatları bakımından konforlu ve uygun fiyatlı bir şekilde ulaşacağınız Metropolis Antik Kenti, İzmir ilinin Torbalı ilçesinde yer almaktadır. Metropolis Antik Kenti, günümüzde dahi kazı çalışmalarına devam edilen ve değeri her geçen gün daha da arta...
Whatsapp Telefon