Teos Antik Kenti – Tarihi Kültür

Teos Antik Kenti – Tarihi Kültür
M.Ö. 6.Yüzyıl da ticari ilişkilerin izleri görülmektedir. Antik Kent, eski Mısır dönemine kadar uzanmaktadır. Teos Antik Kenti, yerli halkı Karlar tarafından oluşturulmuştur. Teos Antik Kenti, coğrafi konumundan dolayı ticari önemi ile önem arz etmiştir.

Teos Antik Kent, ticari maksatla Nil Deltasında yer almaktadır. Naukratis kentinin kurulmasında büyük rol oynamıştır. Antik kent, İon birliğinin üyesi olarak tarihe geçmiştir. Mermerleri, tarihi eserleri ve kalıntıları 4000 yıl öncesine ait olmaktadır.

Teos Antik Kenti, M.Ö. 3. Yüzyıl da şair, müzisyen, tiyatroculardan oluşmaktadır. Dionysos Sanatçılar Birliği burada kurulmuştur. Antik çağın önemli filozof ve sanatçıları Anakreon, Antimakhos, Epikuros, Hekataios yaşamıştır.

Teos Antik Kent Gezi Rehberi ve Gezilecek Yerleri

Dionysos Tapınağı,
Antik Liman,
Arkaik Tapınak,
Antik Tiyatro,
Agora (Antik Tiyatronun Güneydoğusu),
Agora Tapınağı,
Bouleuterion,
Sarnıç,
Antik Yollar,
Karagöl Antik Mermer Ocağı,
Teos Antik Kent Ziyaret Saatleri Nasıl?
Teos Antik Kenti ziyaret etmek isteyenler için Antik Kent, ziyaret saatlerini aşağıda bulabilirsiniz.

Yaz Dönemi       : 08:00 - 19:00 saatleri,
Kış Dönemi        : 08:30 - 17:30 saatleri,
Teos Antik Kent müze kart sahibi ile ziyaret edebilirsiniz.

Teos Antik Kent Nerede ve Nasıl Gidilir?

İzmir ilinin Seferihisar ilçesi, Sığacık Mahallesinde yer almaktadır. Teos Antik Kenti, Adnan Menderes Havalimanı içerisindeki İzmir Oto Kiralama ve İzmir Rent a Car firması Papillon Rent a Car şirketinin güvenilir ve kaliteli hizmetleri tercih edilmektedir.

İş seyahatleriniz, turistik gezileriniz ve aile ziyaretlerinizin de günlük, haftalık ve aylık Araç ve Filo Kiralama hizmeti sunmaktadır. Uzun dönem Filo Kiralama hizmetlerinin konforlu araçları ile uygun fiyat seçenklerini keşfedebilirsiniz.

İzmirAdnan Menderes Havalimanı, Seferihisar Teos Antik Kent arası 60KM olmakta ve Papillon Rent a Car segment araçları ile 1 saat sürmektedir.

Teos Antik Kent – Seferhisar / Sığacık Gezilecek Yerler Nerelerdir?

Sığacık Kalesi,
Sığacık Kaleiçi,
Sığacık Pazarı,
Teos Marina,
Akkum Plajı,
Akvaryum Plajı,
Ilıca Boğazı Çamur Koyu,
Harabeler Koyu,
Papaz Boğazı,
Taş Ada,
Karaköse Harabeleri,
Su Kemeri,
Cumalı Ilıcaları,
Ulamış Köyü Şehitlik Anıtı,
Myonnesos Adası,
Lebedos Antik Kenti,

Teos Antik Kent – Seferhisar / Sığacık Yöresel Yemekleri Nelerdir?

Samsades,
Ekmek Dolması,
Lok Lok,
Armola Peyniri,
Nohutlu Mantı,
Oğlak Dolması,
Tatlı Tarhana,
Mandalina Tatlısı,
Erik Suyu,
Yuvalaça,

Teos Antik Kent Ulaşımı Nasıl Sağlanır?

https://www.papillonrentacar.com/iletisim web sayfasını ziyaret ederek ulaşımınızın kolay ve rahat geçmesini sağlayabilirsiniz.
İlginizi Çekebilir
  • Şehirden Uzak Doğaya Yakın Tekke Dağı Tabiat Parkı
    Tekke Dağı Tabiat Parkı, başkent Ankara ilinin turistik ilçesi olan Beypazarı'nda yer almaktadır. Tekke Dağı Tabiat Parkı, ilçe merkezine 15 km uzaklıkta bulunmaktadır.
  • Lebedos Antik Kenti
    Arac Kirala İzmir ile ulaşacağınız Lebedos Antik Kenti, 12 İyonya kentinden bir tanesidir. İzmir ilinin Seferihisar ilçesinde yer almaktadır. M.Ö. 7. yüzyılda kurulmuştur.
  • Tuz Gölü
    Ankara Araç Kiralama ile ulaşacağınız Tuz Gölü; Ankara, Konya ve Aksaray illerinin sınırlarının kesiştiği bir noktada bulunmaktadır. Tuz Gölü, Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesine oldukça yakındır
  • Söke Doğanbey Köyü
    İzmir Araba Kiralama hizmeti ile kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz Söke Doğanbey Köyü; Aydın ili Söke ilçesine 30 km uzaklıktadır. Küçük, sakin, huzur dolu bir köydür Doğanbey. Geçmişi M.Ö. 7. yüzyıla kadar uzanmaktadır. 1924 yılındaki mübadeleye kadar Rum halkının yaşa...
  • Metropolis Antik Kenti
    İzmir Araç Kiralama Fiyatları bakımından konforlu ve uygun fiyatlı bir şekilde ulaşacağınız Metropolis Antik Kenti, İzmir ilinin Torbalı ilçesinde yer almaktadır. Metropolis Antik Kenti, günümüzde dahi kazı çalışmalarına devam edilen ve değeri her geçen gün daha da arta...
Whatsapp Telefon