Yason Burnu Turizm Cenneti – Ordu / Perşembe

Yason Burnu Turizm Cenneti – Ordu / Perşembe
Eski ismi Vona olan Perşembe Ordu ilinin bir ilçesi olmaktadır. Vona Yarımadasın da yer almaktadır. Uzun zaman Roma ve Bizans hâkimiyeti altında kalmıştır. Perşembe, Fatih Sultan Mehmet’in 1461 yılında Trabzon İmparatorluğunu ortadan kaldırması sonucu Vona Osmanlı İmparatorluğuna girmiştir. Perşembe 1945 yılında ilçe olmuştur.

Yason Burnu Tarihçesi ve Özellikleri Nelerdir?

Eski Ordu - Samsun karayolu üzerinde bulunan doğal görünüme sahip yarım ada özelliğine sahiptir. Yason Burnu, 10 Ocak 2008 tarihinde Turizme açılarak hizmet vermiştir. Yason Burnu, her yıl 90 bin yerli ve yabancı turistin ilgi odağı olarak Doğu Karadeniz Bölgesinin Turizm de önemili yerleri arasına girmektedir.

Ordu - Yason Burnu arası 35KM, 
Ordu - Giresun Havalimanı - Yason Burnu arası 42KM, 
Perşembe - Yason Burnu arası 20KM, mesafe uzaklıkta bulunmaktadır.
Yason, adı karaya çıkan Argonotlar dan kalmıştır. Yason Burnu, alt tarafında ‘’Payana’’adında eski kilise mevcuttur. Yarımada üzerindeki kilisenin adı Jason’s Church diye bilinmektedir.

1868 yılında yörede yaşan Rumlar ve Gürcüler tarafından yaptırılmıştır. Çok eski yerleşim yeri olan Yason Burnu M.S. 3. Yüzyıl da Hıristiyanlar, Giresun şehrinde İsa’nın doğumunu kutladıktan sonra bölgeye gelerek ‘’Işıklar Bayramına’’ katılım sağlamaktadır.

Karadeniz bölgesinde Yason Burnu üzerindeki Rum kilisesi, sahil boyundaki tek kilise Yason Kilisesi olmaktadır. Yabancı turistler, Hıristiyanlar için önemli mabet yeri olan kilise ve özellikleri bulunmaktadır. Yarımada Ordu şehrinin en çok ilgi çeken yerleri arasında yer almaktadır.

Yason Kilisesi, 1866 tarihinde kapısında onarım tarihi belirtilmektedir. Bugün Çam Burnu olarak anılan yer Zeus’a adanmış tapınağın yerine inşa edilmiştir. Yason Kilisesi, gövdesinde çeşitli renklerde kesme taşlar kullanılmıştır. Kendisinden önceki kilisenin taşları olmakta ve çeşitli yazılar yer almaktadır.

Yason Kilisesi, tarihi dokusu ve muhteşem günbatımı manzarası ile görülmesi gereken yapılar arasına girerek gezilecek yerler içerisinde yerini almaktadır.

Yason Burnu Nerede ve Nasıl Gidilir?

Ordu, tatil ya da kültürel değerlerimizi görmek için daha az masrafla en iyi seyahatinize çıkın. Yason Burnu ulaşımı sağlamak için Ordu Oto Kiralama ve Ordu Rent A Car firmaları içerisinde Eco Oto Kiralama şirketi Araç ve Filo Kiralama seçeneği sunmaktadır. 

Eco Oto Kiralama şirketinin kaliteli ve konforlu segment Filo Araç hizmetleri ile Araç Kiralama Ordu ve Rent a Car Ordu alanında sektörün öncüsü olmaktadır.

Or-Gi Havalimanı ile Yason Burnu arası 42KM olmakta ve 40 dakika sürmektedir. Eco Oto Kiralama şirketi Oto Kiralama Ordu ve Rent a Car Ordu alanında kurumsal işleyişi ile ön plan da olmaktadır.

Arazi-Suv, Van Sınıf, Lüx Sınıf, Orta Sınıf, Ekonomik Sınıf ve Tüm Araç Listesini, profesyonel ve deneyimli ekip çalışanları ile birlikte hizmet vermektedir.
İlginizi Çekebilir
  • Şehirden Uzak Doğaya Yakın Tekke Dağı Tabiat Parkı
    Tekke Dağı Tabiat Parkı, başkent Ankara ilinin turistik ilçesi olan Beypazarı'nda yer almaktadır. Tekke Dağı Tabiat Parkı, ilçe merkezine 15 km uzaklıkta bulunmaktadır.
  • Lebedos Antik Kenti
    Arac Kirala İzmir ile ulaşacağınız Lebedos Antik Kenti, 12 İyonya kentinden bir tanesidir. İzmir ilinin Seferihisar ilçesinde yer almaktadır. M.Ö. 7. yüzyılda kurulmuştur.
  • Tuz Gölü
    Ankara Araç Kiralama ile ulaşacağınız Tuz Gölü; Ankara, Konya ve Aksaray illerinin sınırlarının kesiştiği bir noktada bulunmaktadır. Tuz Gölü, Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesine oldukça yakındır
  • Söke Doğanbey Köyü
    İzmir Araba Kiralama hizmeti ile kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz Söke Doğanbey Köyü; Aydın ili Söke ilçesine 30 km uzaklıktadır. Küçük, sakin, huzur dolu bir köydür Doğanbey. Geçmişi M.Ö. 7. yüzyıla kadar uzanmaktadır. 1924 yılındaki mübadeleye kadar Rum halkının yaşa...
  • Metropolis Antik Kenti
    İzmir Araç Kiralama Fiyatları bakımından konforlu ve uygun fiyatlı bir şekilde ulaşacağınız Metropolis Antik Kenti, İzmir ilinin Torbalı ilçesinde yer almaktadır. Metropolis Antik Kenti, günümüzde dahi kazı çalışmalarına devam edilen ve değeri her geçen gün daha da arta...
Whatsapp Telefon