Çeşme Kalesi - Tarihi Kültür (İzmir)

Çeşme Kalesi - Tarihi Kültür (İzmir)
İzmir ilinin batı bölümünde Urla da bulunmaktadır. Doğusunda Karaburun, Ege denizinin güneyinde yer almaktadır. Çeşme ilçesi içerisinde birçok güzellikleri barındırmakta, tarihe meraklı olan kişilerin severek gezebileceği alanlardan birisi de Çeşme Kalesi olmaktadır.

Papillon Rent A Car şirketinin güvenilir ve keyifli Araç ve Filo Kiralama hizmetlerini kullanarak ulaşım sağlayabilirsiniz.

Osmanlı mimarisi özelliklerini barındıran alanın en önemli simgelerinden birisi olan Çeşme Kalesi, 1501 yılında Venedikliler tarafından iki kez saldırıya uğramıştır. Osmanlı Padişahı II. Beyazıd döneminde 1508 yılında, Aydın Valisi Mir Haydar tarafından yapılmıştır.

Çeşme Kalesi, iç bir kaleye sahip olmakta, iç kale bölümüne iki ayrı kapıdan girilebilmektedir. Kalenin içerisinde altı adet kulesi mevcut olup etrafında hendekler bulunmaktadır.

Kalenin önünde Kaptan-ı Derya Cezayirli Hasan Paşa’nın heykeli yer almaktadır. Osmanlı - Rus Savaşı sırasında büyük zarar görmesi sonucu, Çeşme Arkeoloji ile kale korunma altına alınarak restore edilmiştir.

Çeşme merkezde bulunan müze içerisinde Erythrai Antik Kenti ve Alaçatı içerisinde bulunan eserler sergilenmektedir.

Çeşme Kalesi İçerisindeki Müze Eserleri Nelerdir?

Kale içerisinde bulunan müze de bir çok eser yer almaktadır. Bu eserler aşağıdaki gibidir ;

Sikke(31 Adet),
Etnografik(126 Adet),
Diğer(320 Adet),
Toplam da 477 adet çeşitli eser yerini almıştır.

2020 yılı itibari ile UNESCO tarafından kale Dünya Mirası Geçici listesine dahil edilmiştir.

Çeşme Kalesi dikdörtgen şeklinde inşa edilerek, üç cephesinde altı tahkimat yer almaktadır. Kale içerisinde, Uluslararası Müzik Festivali ve Çeşme Festivali düzenlenerek tatil severlerin dikkatini çekmektedir.

Çeşme Kalesi Nerede ve Nasıl Gidilir?

İzmir Adnan Menderes Havalimanı ile Çeşme Kalesi arası 95KM olmakta ve 1 saat 2 dakika ulaşım mesafesinde bulunmaktadır. Size daha rahat ve konforlu bir ulaşım sağlamak için İzmir Rent A Car ve İzmir Araç Kiralama sektörü içerisinde Papillon Rent a Car firmasını tercih edebilirsiniz.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı ile Çeşme Kalesi arası 95KM, İzmir merkez ile 72KM, Ilıca’ya 7KM ve Alaçatı’ya 10KM uzaklıktadır.

Çeşme Gezi Rehberi ve Aktivitileri Nelerdir?
Çeşme Kalesi ve çevresinde yapılacak aktiviteler ve gezilecek yerleri aşağıda bulabilirsiniz.

Alaçatı,
Erythrai Antik Kenti,
Çeşme Ilıcaları,
Eşek Adası,
Sakız Adası,
Germiyan Köyü,
Ilıca Plajı,
Çeşme Marina,
Ayayorgi Koyu,
Çiftlikköy,
Papillon Rent a Car uluslararası standartlarda olmakta ve kurumsal Oto Kiralama ve Rent a Car hizmeti vererek tatilleriniz de sizin yanınızda olmaktadır.

Araç Kiralama İzmir ve Oto Kiralama İzmir şirketleri arasındaki yeri ile Papillon Rent a Car firması aylık, haftalık ve günlük transferler organizasyonları ile müşteri portföyüne kaliteli hizmet sunmaktadır.
Sie könnten interessiert sein
  • Şehirden Uzak Doğaya Yakın Tekke Dağı Tabiat Parkı
    Tekke Dağı Tabiat Parkı, başkent Ankara ilinin turistik ilçesi olan Beypazarı'nda yer almaktadır. Tekke Dağı Tabiat Parkı, ilçe merkezine 15 km uzaklıkta bulunmaktadır.
  • Lebedos Antik Kenti
    Arac Kirala İzmir ile ulaşacağınız Lebedos Antik Kenti, 12 İyonya kentinden bir tanesidir. İzmir ilinin Seferihisar ilçesinde yer almaktadır. M.Ö. 7. yüzyılda kurulmuştur.
  • Tuz Gölü
    Ankara Araç Kiralama ile ulaşacağınız Tuz Gölü; Ankara, Konya ve Aksaray illerinin sınırlarının kesiştiği bir noktada bulunmaktadır. Tuz Gölü, Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesine oldukça yakındır
  • Söke Doğanbey Köyü
    İzmir Araba Kiralama hizmeti ile kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz Söke Doğanbey Köyü; Aydın ili Söke ilçesine 30 km uzaklıktadır. Küçük, sakin, huzur dolu bir köydür Doğanbey. Geçmişi M.Ö. 7. yüzyıla kadar uzanmaktadır. 1924 yılındaki mübadeleye kadar Rum halkının yaşam sürdüğü bir köydür.
  • Metropolis Antik Kenti
    İzmir Araç Kiralama Fiyatları bakımından konforlu ve uygun fiyatlı bir şekilde ulaşacağınız Metropolis Antik Kenti, İzmir ilinin Torbalı ilçesinde yer almaktadır. Metropolis Antik Kenti, günümüzde dahi kazı çalışmalarına devam edilen ve değeri her geçen gün daha da artan önemli bir kettir.
Whatsapp Telefon