Karaca Mağarası Oluşumu ve Özellikleri, Gümüşhane

Karaca Mağarası Oluşumu ve Özellikleri, Gümüşhane
Karaca Mağarası, Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Cebeli Köyü içerisinde bulunmaktadır. Mağara içerisinde damlataşı oluşumları bakımından çok zengindir. Şekilleri sarkıtlar, sütunlar, dikitler, mağara çiçekleri, org desenli duvarlar, traverten havuz basamakları, mağara incileri ve mağara gülleri damlataşı gibi birçok doğal oluşumu görebilirsiniz.

Mağara gülleri damlataşı, havuz ve havuz kenarlarından çıkan dikitlerin üzerinde oluşmuştur. Havuzlar büyük boyutlara ulaşmış ve özellikle son bölümler de havuzların derinliği 1M bulmaktadır. Mağaranın içerisinde bulunan travertenler, beyazdan laciverte kadar çeşitli renklere sahiptir. Bu traverterleri oluşturan suların içerisinde demir, magnezyum ve mineral gibi maddeler olduğu bilinmektedir.

Karaca Mağarasının havası astım hastalığı ve birçok solunum hastalığına iyi gelmektedir. Karaca Mağarası, deniz seviyesinden 1550M rakıma sahip, şehir merkezine ise 17KM mesafede yer almaktadır.

Mağara, yatay yönde gelişmiş ve elipse benzeyen şekli ile dört ayrı salonun birleşmesi sonucu meydana gelmiştir. Bu salonların ikisi çatlayarak sızan suların oluşturduğu duvar damlataşları, ikiye bölünerek salon sayısı altı olmuştur. Mağaranın girişi bir insan boyu yüksekliğinde iken içeriye gidildikçe bir huni şekline almaktadır.

Karaca Mağarası, 1983 yılında Jeoloji Mühendisi Şükrü Eroz tarafından bulunmuştur. 1996 yıllarında turizme açılmıştır.

Karaca Mağarası Nerede ve Nasıl Gidilir?

Karaca Mağarası doğal güzelliğini görmek için Trabzon Rent a Car alanında hizmet veren Eco Oto Kiralama şirketi, Trabzon Havalimanı ve şehir merkezi şube ofisi ile Filo Oto ve Araç Kirala hizmeti vermektedir.

Oto Kirala firmasından en uygun ve avantajlı araç seçeneklerini aşağıdaki linke tıklayarak bulabilir ve göz atabilirsiniz.

https://www.ecootokiralama.com/araclar-1.html

Trabzon Havalimanı ile Karaca Mağarası arası 94KM olmakta ve 1 saat 35 dakika sürmektedir. Trabzon Araç Kirala firmaları arasındaki konforlu araç segmenti ile müşteri memnuniyeti odaklı hizmet sunan Eco Oto Kiralama şirketi tercih edilmektedir.

Karaca Mağarası Özellikleri Nelerdir?

Denizden seviyesinden yüksekliği 1550 metredir.
Mağara 1500 metrekarelik alana sahiptir.
Mağara içerisinde akarsu bulunmamaktadır. Tavandan sızan sular ile damlataşları oluşmuştur.
Mağaranın iç kısmında traverten havuzları mevcuttur.
Mağaranın salonları arasındaki nem farklılık göstermektedir.
Mağara içerisi kış mevsiminde sıcak, yaz mevsiminde serindir.
Sağlık turizmine faydası vardır.
Mağaranın girişinden en son noktasına kadar olan uzunluğu 150 metredir.
Mağara tavanının yüksekliği 18 metredir.
Mağaranın toplam iç alanı 1500 m2 olmaktadır.

Torul ve Karaca Mağarası Çevresinde Gezilecek Yerler Nerelerdir?

Zigana Yaylası,
Limni Gölleri,
Ardesa Köprüsü,
Zigana Kayak Merkezi,
Artabel Gölleri Doğal Parkı,
Karaca Mağarası doğal yapısı ile içine girdiğiniz de sizi büyüleyecektir. Böylesi yapının resimlerini çekmek isteyeceksiniz. Güzel deneyim yaşayacaksınız. Eco Oto Kiralama şirketi ile Araç Kirala hizmeti alarak gezi seyahatinizin konforlu geçmesini sağlayabilirsiniz.
İlginizi Çekebilir
  • Trabzon Havalimanı Rent a Car ve Araç Filo Kiralama Hizmetleri
    Karadeniz Bölgesinin Doğu Karadeniz bölümünde, Trabzon ilinin Karadeniz’e kıyısı bulunur. Doğu Karadeniz Dağları ile Karadeniz sahili arasında yer almakta olan Trabzon yüz ölçümü açısından az bir alanı kaplamaktadır. Güneyinde Bayburt ve Gümüşhane, batısında Giresun, doğusunda Rize şehirlerine komşudur. Trabzon, Samsun’dan sonra Karadeniz Bölgesinin ikinci büyük şehri konumundadır. Trabzon ilinde hizmet veren uluslararası Havalimanı olan Trabzon Havalimanı (TZX) 1957 yılında hizmet vermeye başlamıştır.
  • Tarihi Bakırcılar Çarsısı – Tarihi Kültür
    Doğu Karadeniz Bölgesinin en önemli ticaret ve kültür şehri olan, bölgedeki zengin bakır yataklarından elde edilen bakır, Trabzon atölyelerinde işlenmektedir. Geleneksel olarak bakır, ortaçağdan itibaren bronz ve pirinçten mutfak kaplarıyla, çeşitli eşya yapımına devam etmektedir.
  • Bolaman Kalesi (Bolaman Castle) – Fatsa Ordu
    Ordu ilinin Fatsa ilçesinde bulunan Bolaman Kalesi, 9KM uzaklıkta yaklaşık 16 dakika ulaşım mesafesindedir. Ordu Araç Kiralama ve Ordu Rent a Car firmaları içerisindeki Eco Oto Kiralama ile konforlu araçlarını tercih edebilirsiniz. Ordu, fındık ve balıkçılığı ile ünlü sahil kenarına kurulmuş, Bolaman tarihi yapılarıyla doğal güzellikleriyle ziyaretçilerine güzel bir gezi imkanı sunmaktadır. Bolaman, sembolü haline gelen Kademoğlu Konağı olarakta bilinen iç kale üzerine 18. yy. ahşap bir konak yapılmıştır.
  • Çeşme Kalesi - Tarihi Kültür (İzmir)
    İzmir ilinin batı bölümünde Urla da bulunmaktadır. Doğusunda Karaburun, Ege denizinin güneyinde yer almaktadır. Çeşme ilçesi içerisinde birçok güzellikleri barındırmakta, tarihe meraklı olan kişilerin severek gezebileceği alanlardan birisi de Çeşme Kalesi olmaktadır.
  • Torul Kalesi Tarihçesi / Kültür Portalı
    Gümüşhane ilinin batısında yer alan Torul ilçesi, kuzeyinde Trabzon, güneybatısın da Giresun, batıda Kürtün ve güneyinde Şiran ile komşu konuma sahiptir. Dağlık arazi yapısı ile denizden yüksekliği 950M ilçenin yüzölçümü 1049km² olmaktadır. Trabzon Havalimanı içerisinde Trabzon Araç Kiralama ve Trabzon Rent a Car firması Eco Oto Kiralama çeşitli Araç ve Filo Kiralama hizmetleri ile ulaşım oldukça kolay ve rahatdır.
Whatsapp Telefon