Karaca Mağarası Oluşumu ve Özellikleri, Gümüşhane

Karaca Mağarası Oluşumu ve Özellikleri, Gümüşhane
Karaca Mağarası, Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Cebeli Köyü içerisinde bulunmaktadır. Mağara içerisinde damlataşı oluşumları bakımından çok zengindir. Şekilleri sarkıtlar, sütunlar, dikitler, mağara çiçekleri, org desenli duvarlar, traverten havuz basamakları, mağara incileri ve mağara gülleri damlataşı gibi birçok doğal oluşumu görebilirsiniz.

Mağara gülleri damlataşı, havuz ve havuz kenarlarından çıkan dikitlerin üzerinde oluşmuştur. Havuzlar büyük boyutlara ulaşmış ve özellikle son bölümler de havuzların derinliği 1M bulmaktadır. Mağaranın içerisinde bulunan travertenler, beyazdan laciverte kadar çeşitli renklere sahiptir. Bu traverterleri oluşturan suların içerisinde demir, magnezyum ve mineral gibi maddeler olduğu bilinmektedir.

Karaca Mağarasının havası astım hastalığı ve birçok solunum hastalığına iyi gelmektedir. Karaca Mağarası, deniz seviyesinden 1550M rakıma sahip, şehir merkezine ise 17KM mesafede yer almaktadır.

Mağara, yatay yönde gelişmiş ve elipse benzeyen şekli ile dört ayrı salonun birleşmesi sonucu meydana gelmiştir. Bu salonların ikisi çatlayarak sızan suların oluşturduğu duvar damlataşları, ikiye bölünerek salon sayısı altı olmuştur. Mağaranın girişi bir insan boyu yüksekliğinde iken içeriye gidildikçe bir huni şekline almaktadır.

Karaca Mağarası, 1983 yılında Jeoloji Mühendisi Şükrü Eroz tarafından bulunmuştur. 1996 yıllarında turizme açılmıştır.

Karaca Mağarası Nerede ve Nasıl Gidilir?

Karaca Mağarası doğal güzelliğini görmek için Trabzon Rent a Car alanında hizmet veren Eco Oto Kiralama şirketi, Trabzon Havalimanı ve şehir merkezi şube ofisi ile Filo Oto ve Araç Kirala hizmeti vermektedir.

Oto Kirala firmasından en uygun ve avantajlı araç seçeneklerini aşağıdaki linke tıklayarak bulabilir ve göz atabilirsiniz.

https://www.ecootokiralama.com/araclar-1.html

Trabzon Havalimanı ile Karaca Mağarası arası 94KM olmakta ve 1 saat 35 dakika sürmektedir. Trabzon Araç Kirala firmaları arasındaki konforlu araç segmenti ile müşteri memnuniyeti odaklı hizmet sunan Eco Oto Kiralama şirketi tercih edilmektedir.

Karaca Mağarası Özellikleri Nelerdir?

Denizden seviyesinden yüksekliği 1550 metredir.
Mağara 1500 metrekarelik alana sahiptir.
Mağara içerisinde akarsu bulunmamaktadır. Tavandan sızan sular ile damlataşları oluşmuştur.
Mağaranın iç kısmında traverten havuzları mevcuttur.
Mağaranın salonları arasındaki nem farklılık göstermektedir.
Mağara içerisi kış mevsiminde sıcak, yaz mevsiminde serindir.
Sağlık turizmine faydası vardır.
Mağaranın girişinden en son noktasına kadar olan uzunluğu 150 metredir.
Mağara tavanının yüksekliği 18 metredir.
Mağaranın toplam iç alanı 1500 m2 olmaktadır.

Torul ve Karaca Mağarası Çevresinde Gezilecek Yerler Nerelerdir?

Zigana Yaylası,
Limni Gölleri,
Ardesa Köprüsü,
Zigana Kayak Merkezi,
Artabel Gölleri Doğal Parkı,
Karaca Mağarası doğal yapısı ile içine girdiğiniz de sizi büyüleyecektir. Böylesi yapının resimlerini çekmek isteyeceksiniz. Güzel deneyim yaşayacaksınız. Eco Oto Kiralama şirketi ile Araç Kirala hizmeti alarak gezi seyahatinizin konforlu geçmesini sağlayabilirsiniz.
İlginizi Çekebilir
  • Şehirden Uzak Doğaya Yakın Tekke Dağı Tabiat Parkı
    Tekke Dağı Tabiat Parkı, başkent Ankara ilinin turistik ilçesi olan Beypazarı'nda yer almaktadır. Tekke Dağı Tabiat Parkı, ilçe merkezine 15 km uzaklıkta bulunmaktadır.
  • Lebedos Antik Kenti
    Arac Kirala İzmir ile ulaşacağınız Lebedos Antik Kenti, 12 İyonya kentinden bir tanesidir. İzmir ilinin Seferihisar ilçesinde yer almaktadır. M.Ö. 7. yüzyılda kurulmuştur.
  • Tuz Gölü
    Ankara Araç Kiralama ile ulaşacağınız Tuz Gölü; Ankara, Konya ve Aksaray illerinin sınırlarının kesiştiği bir noktada bulunmaktadır. Tuz Gölü, Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesine oldukça yakındır
  • Söke Doğanbey Köyü
    İzmir Araba Kiralama hizmeti ile kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz Söke Doğanbey Köyü; Aydın ili Söke ilçesine 30 km uzaklıktadır. Küçük, sakin, huzur dolu bir köydür Doğanbey. Geçmişi M.Ö. 7. yüzyıla kadar uzanmaktadır. 1924 yılındaki mübadeleye kadar Rum halkının yaşa...
  • Metropolis Antik Kenti
    İzmir Araç Kiralama Fiyatları bakımından konforlu ve uygun fiyatlı bir şekilde ulaşacağınız Metropolis Antik Kenti, İzmir ilinin Torbalı ilçesinde yer almaktadır. Metropolis Antik Kenti, günümüzde dahi kazı çalışmalarına devam edilen ve değeri her geçen gün daha da arta...
Whatsapp Telefon