Trabzon Altındere Vadisi Milli Parkı Hakkında Bilgi

Trabzon Altındere Vadisi Milli Parkı Hakkında Bilgi
Trabzon ili Maçka ilçesi sınırlarında yer almaktadır. Altındere Milli Parkı, 4.468 hektarlık alana sahiptir. Altındere Milli Parkı, Trabzon’da gezilecek yerler listesinde ilk akla gelen yer olmaktadır. Muhteşem manzarası ve mimarisiyle Sümela Manastırını da içerisinde barındırmaktadır. Trabzon’un en önemli bölgelerinden birtanesi olan Altındere Milli Parkı, 1987 yılında Milli Park olarak ilan edilmiştir.

Doğa harikası içerisindeki Altındere Milli Parkı giriş ücretleri listesi ve Altındere Milli Parkı Nerede ve Nasıl Gidilir? sorularına ve ilgili tüm bilgileri içerik yazımızda sizinle paylaşıyoruz. Sümela Manastırının yanı sıra büyük ve küçük mabet yerleşimlerine sahip olmaktadır. Altındere Milli Parkı alanı, tarihi turizm açısından paha biçilmez öneme sahiptir.

Altındere Vadisini derin ve yüksek duvarlar oluşturarak, yaşam zenginliğiyle önemli su kaynakları bulunmaktadır. Altındere Vadisi, tabanında bulunan dereler ile Meryemana Deresi birleşerek büyük akarsu olma özelliği göstermektedir. Milli park alanında trekking, kampçılık, tırmanma ve sportif balıkçılık gibi aktiviteler yapılmaktadır.

Altındere Milli Parkı, içerisinde doğa yürüyüşü yapmayı sevenler için bölgede 65KM orman yolu ile 2605KM uzunluğunda yayla patikası bulunmaktadır. Milli Park florası; kayın, gövdeli akçaağaç, anadolu kestanesi, sakallı kızılağaç, doğu karadeniz akçaağacı, çınar yapraklı akçaağaç, ova akçaağacı, tüylü kuş, adi gürgen, doğu ladini, titrek kavak, doğu karadeniz göknarı, adi fındık, kafkas ıhlamuru, siyah mürver, frenk üzümü, çoruh meşesi, adi ceviz, doğu kayını, kuş üvezi ve dağ karaağacı gibi ağaç türleri görülmektedir.

Altındere Milli Parkı, doğa aşığı olan insanlara kamp yapma olanağı sunarken hoş vakit geçirebilecekleri alan olmaktadır. Altındere Vadisi Milli Parkının sunmuş olduğu doğal güzellikler de kamp yapabilir, bölgedeki tesislerde konaklama yapabilirsiniz. Milli Park oldukça zengin bir faunaya sahip olup bunlardan bazıları; karaca, gelincik, porsuk, atmaca, çulluk, saksağan, ağaçkakan, çakal, yaban domuzu, sincap, tavşan, vaşak, bozayı, ürkeklik, bıldırcın, cüce baykuş, puhu, şahin, kirpi, kunduz, karatavuk, karga, kurt ve doğan gibi çeşitli canlılar yaşamlarını sürdürmektedir.

Altındere Vadisi Milli Parkı Nerede ve Nasıl Gidilir?

Altındere Vadisi Milli Parkı, Trabzon ili Maçka ilçesinde konumlanmaktadır. Milli parka isterseniz toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlamanız mümkündür. Toplu taşıma aracı ile gitmeyi düşünenler, Trabzon merkezden Maçka ilçesine giden otobüslere binerek ilçeye ulaşım sağlayabilir. Sonrasında ise Maçka'dan Altındere Vadisi Milli Parkına giden dolmuşları kullanarak Milli Park ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Şahsi aracı ile gidecek olanların öncelikle Trabzon merkeze gelmeleri, buradan da D885/E97 takip ederek Maçka yolunu kullanarak Altındere Vadisi Milli Parkına ulaşım sağlayabilmektedir.

Trabzon’a ulaşımınız da hava yolunu kullanarak geldiyseniz, Trabzon Havalimanı ve şehir merkezinde bulunan Trabzon Rent a Car firmaları içerisindeki Eco Oto Kiralama şirketinin geniş Filo Araç ve Oto Kiralama hizmetinden yaralanabilirsiniz. 

Altındere Vadisi Milli Parkı ile Trabzon Havalimanı arası 44KM olmakta ve 50 dakika sürmektedir. Altındere Vadisi Milli Parkını keşfederek burada keyifli vakit geçirmeniz için Eco Oto Kiralama şirketinden erken rezervasyon yaptırmayı unutmayın.

Altındere Vadisi Milli Parkı Alanı Özellikleri Nelerdir?

Çeşme,
Bungalov,
Şelale,
Otopark,
Kır Evi,
Etkinlik Alanı,
Lokanta,
İdare ve Ziyaretçi Merkezi,
İdari Hizmet Binası,
Büfe,
Bisiklet Yolu,
Piknik Alanları,
Yöresel Ürün Satış Noktaları,
WC,
Güvenlik Noktaları,
Tarihi Yapı,
Sosyal Tesisler,
Mescit,
Yürüyüş Yolu,
Kır Evi,
Gezi Rotası,
Çay Bahçesi,
Seyir Terası,
Orman Yolları,
Trabzon şehri Doğu Karadeniz'in incisi olmakta ve yıl içerisinde yerli ve yabancı turiste sunduğu imkanları ile gezi rehbercileri için gezilecek yerler listesinde ilk sıralarda bulunmaktadır.
İlginizi Çekebilir
  • Şehirden Uzak Doğaya Yakın Tekke Dağı Tabiat Parkı
    Tekke Dağı Tabiat Parkı, başkent Ankara ilinin turistik ilçesi olan Beypazarı'nda yer almaktadır. Tekke Dağı Tabiat Parkı, ilçe merkezine 15 km uzaklıkta bulunmaktadır.
  • Lebedos Antik Kenti
    Arac Kirala İzmir ile ulaşacağınız Lebedos Antik Kenti, 12 İyonya kentinden bir tanesidir. İzmir ilinin Seferihisar ilçesinde yer almaktadır. M.Ö. 7. yüzyılda kurulmuştur.
  • Tuz Gölü
    Ankara Araç Kiralama ile ulaşacağınız Tuz Gölü; Ankara, Konya ve Aksaray illerinin sınırlarının kesiştiği bir noktada bulunmaktadır. Tuz Gölü, Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesine oldukça yakındır
  • Söke Doğanbey Köyü
    İzmir Araba Kiralama hizmeti ile kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz Söke Doğanbey Köyü; Aydın ili Söke ilçesine 30 km uzaklıktadır. Küçük, sakin, huzur dolu bir köydür Doğanbey. Geçmişi M.Ö. 7. yüzyıla kadar uzanmaktadır. 1924 yılındaki mübadeleye kadar Rum halkının yaşa...
  • Metropolis Antik Kenti
    İzmir Araç Kiralama Fiyatları bakımından konforlu ve uygun fiyatlı bir şekilde ulaşacağınız Metropolis Antik Kenti, İzmir ilinin Torbalı ilçesinde yer almaktadır. Metropolis Antik Kenti, günümüzde dahi kazı çalışmalarına devam edilen ve değeri her geçen gün daha da arta...
Whatsapp Telefon