Şehirden Uzak Doğaya Yakın Tekke Dağı Tabiat Parkı

Şehirden Uzak Doğaya Yakın Tekke Dağı Tabiat Parkı

Tabiat Parkı, 100 hektarlık bir alanı kaplamaktadır. Tekke Dağı Tabiat Parkı'nı; karaçam, ardıç, alıç, ahlat, meşe, üvez ve kuşburnu gibi ağaç ile bitki türleri süslemektedir. Yaban domuzu, akbaba, yılkı atı, kurt, tilki ve tavşan türleri ise tabiat parkı içerisinde yaşam süren yabani hayvan türleridir.

Ankara'da özellikle şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyenler için muazzam bir dinlenme seçeneği olmaktadır. Şehir merkezine olan uzaklığı ile kendinizi doğanın kucağında bulacağınız Tekke Dağı Tabiat Parkı; doğa yürüyüşü, piknik yapma ve eşsiz doğa fotoğrafları kaydetmenize olanak sağlamaktadır. Tabiat parkının bulunduğu bölgede her yıl düzenli olarak geleneksel piknik ve güveç günleri düzenlenmektedir. 2011 yılında Tabiat Parkı olarak tescil edilmiştir ve park içerisinde bekçi kulübesi, yağmurluk, lavabo ve otopark şeklinde tesisler bulunmaktadır. Ankara’nın doğa içerisindeki bu saklı cennetinde bol oksijen depolayarak huzurla bir tatil yapmak isterseniz; Tunus Caddesi üzerinde veya Ankara Esenboğa Havalimanı İç Hatlar Terminali’nde hizmet vermekte olan Ankara Dizel Araç Kiralama hizmeti Eco Oto Kiralama’dan rezervasyonunuzu yaptırmayı unutmayınız.

Beypazarı'nda Yeme İçme Mekanları Nelerdir?

Beypazarı seyahatlerinizde gezinize lezzetli kısa bir mola vermek isterseniz; Adatepe Taş Mektep Restaurant, Zindancık Restoran İnözü Vadisi Tesisleri, Fatma Teyze’nin Yeri, Kahyaoğlu Gözleme ve Kahvaltı Salonu, Bağ Evi Anadolu Mutfağı, Tarihi Güveç Fırını, Beypazarı Tarihi Kervansaray Restoran gibi işletmelerle deneyiminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Beypazarı'nda Konaklama Nasıl Yapılır?

Beypazarı'nda yapacağınız tarihi ve doğa gezilerinizde gün sonunda yorgunluğunuzu atıp konforlu bir şekilde dinlenebileceğiniz konaklama imkanlarına bölgede bulunan konaklama hizmetlerinden faydalanarak ulaşabilirsiniz. Bunlar arasında; Akropol Termal Şehir, Beypalas Hotel, Yaşayan Müze Köy Otel, Konak Münsür, Lagania As Otel, Beypazarı İpekyolu Konağı işletmelerinden birini tercih ederek konforlu bir şekilde gününüzü sonlandırabilirsiniz.

Tekke Dağı Tabiat Parkı Nerededir ve Nasıl Gidilir?

Tekke Dağı Tabiat Parkı, Ankara ilinin Beypazarı ilçesinde bulunmaktadır. Beypazarı ile Ankara Esenboğa Havalimanı arası 126 km mesafededir.

Tekke Dağı Tabiat Parkı gezinize, Ankara Esenboğa Havalimanı ve Ankara Tunus Caddesi'nde bulunan Ecocar Araç Kiralama şirketinden faydalanacağınız Ankara Dizel Araç Kiralama ve Ankara Avis hizmeti ile kolayca ulaşabilirsiniz.

Ecocar Araç ve Filo Kiralama şirketi, profesyonel ekibi ile müşteri memnuniyetini ilk sırada bulundurması sebebiyle tercih edilen kurumsal Ankara Dizel Araç Kiralama firmaları arasında yerini almaktadır.

Ankara Araç Kiralama ve Rent A Car Ankara hizmetlerini Ecocar ile en konforlu şekilde elde etmek için rezervasyonlarınızı; ofislerimiz, www.ecocar.com.tr web sitemiz veya 7 gün 24 saat hizmet veren müşteri hizmetlerimizden gerçekleştirebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
  • Lebedos Antik Kenti
    Arac Kirala İzmir ile ulaşacağınız Lebedos Antik Kenti, 12 İyonya kentinden bir tanesidir. İzmir ilinin Seferihisar ilçesinde yer almaktadır. M.Ö. 7. yüzyılda kurulmuştur.
  • Tuz Gölü
    Ankara Araç Kiralama ile ulaşacağınız Tuz Gölü; Ankara, Konya ve Aksaray illerinin sınırlarının kesiştiği bir noktada bulunmaktadır. Tuz Gölü, Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesine oldukça yakındır
  • Söke Doğanbey Köyü
    İzmir Araba Kiralama hizmeti ile kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz Söke Doğanbey Köyü; Aydın ili Söke ilçesine 30 km uzaklıktadır. Küçük, sakin, huzur dolu bir köydür Doğanbey. Geçmişi M.Ö. 7. yüzyıla kadar uzanmaktadır. 1924 yılındaki mübadeleye kadar Rum halkının yaşa...
  • Metropolis Antik Kenti
    İzmir Araç Kiralama Fiyatları bakımından konforlu ve uygun fiyatlı bir şekilde ulaşacağınız Metropolis Antik Kenti, İzmir ilinin Torbalı ilçesinde yer almaktadır. Metropolis Antik Kenti, günümüzde dahi kazı çalışmalarına devam edilen ve değeri her geçen gün daha da arta...
  • Gerçekleşen Bir Rüya: İzmir Kadifekale
    Andan Menderes Oto Kiralama hizmeti ile ulaşacağınız ve M.Ö. 3. yüzyılda İzmir merkezde körfeze hakim bir konumda kurulmuş olan Kadifekale, Makedonya Kralı Büyük İskender'in isteği ile yapılmıştır.
Whatsapp Telefon