Tuz Gölü

Tuz Gölü

Tuz Gölü'nün bulunduğu alan genel olarak bazı tektonik hareketler ile meydana gelmiştir. Platoların arasında olan bu havzanın etrafı faylarla çevrilidir.

Tuz Gölü, günümüzde en önemli göller arasında yer almaktadır. Dünyanın en tuzlu ikinci gölüdür. %32 oranında tuza sahip olan Tuz Gölü, Türkiye'nin tuz ihtiyacının yaklaşık %40 kadarını karşılamaktadır. Dışarıya bir akıntısı olmayan ve tamamen kapalı olan bir havzadır.

Türkiye'nin en yağış alan gölü olma özelliği de Tuz Gölü'ne aittir. Uluslararası ölçütlere göre A sınıfı olan bir sulak alandır.

Tuz Gölü; 85 adet kuş türü, 129 adet böcek türü 15 adet memeli ve 38 adet de endemik bitki türüne ev sahipliği yapan bir göldür.

Tuz Gölü'nde ortalama su seviyesi 40 cm civarındadır. Yağışın bol olduğu bahar aylarında suyun seviyesi 1,5 metreye kadar çıkmaktadır. Tuz Gölü'nün yüz ölçümü 1620 metrekaredir.

Tuz Gölü içerisinde 22 çeşit mineral bulunmaktadır. Bu minerallerin; egzama, mantar, romatizma ve eklem ağrılarına faydalı olduğu bilinmektedir. Bu yüzden Tuz Gölü yüzeyinde çıplak ayaklarla yürümenin şifalı olduğu bilinmektedir.

Tuz Gölü'nün bulunduğu alana dair bir efsane dilden dile gelmektedir. Efsaneye göre, Tuz Gölü'nün olduğu alanda çok eski zamanlarda yaşlı bir kadına ait üzüm bağları varmış. Bir gün üzüm bağlarının yanından geçen ve yorulan bir derviş, bağın sahibi olan yaşlı kadından bir salkım üzüm istemiş. Yaşlı kadın, "Üzüm almadım ben de, bağım kurudu" diyerek dervişe üzüm vermemiş. Yaşlı kadının bu sözlerine inanmayan derviş kadına, "Tuzla buz olasın." Eklinde beddua etmiş. Bu bedduanın ardından yaşlı kadının tüm bağı tuza dönüşmüş.

Efsanelere konu olan Tuz Gölü, sahip olduğu özellikleri sebebiyle UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne kaydedilmiştir.

Kırlangıç Gagalar, Yaban Kazları, Yağmurcular, Flamingolar, Angıtlar ve Telli Turnalar gibi pek çok canlıyı barındıran Tuz Gölü, eşsiz ve doyumsuz güzelliğiyle objektiflerinize büyüleyici pozlar vermektedir.

Muhteşem beyazlığıyla görenleri hayrete düşüren bir güzelliğe sahip olan Tuz Gölü, mutlaka ziyaret edilmesi gereken en nadir bölgelerden bir tanesidir.

Tuz Gölü'nde Konaklama Mekanları

Tuz Gölü seyahatinizi; rahat, konforlu ve avantajlı fiyatlarla gün sonunda tamamlayabilmeniz için bölgedeki konaklama mekanlarını tercih edebilirsiniz. Yıldırım HotelHas Otel ve Çömlekçi Hotel gibi işletmeler, bölgede size en iyi konaklama hizmetini sunacaktır.

Tuz Gölü Nerededir Ve Nasıl Gidilir ?

Ankara Esenboğa Havalimanı içerisinde ve Ankara Tunus Caddesi üzerinde bulunan Ankara Oto Kiralama ve Ankara Rent A Car firmaları arasından, Ecocar Ankara Rent A Car şirketi  profesyonel ve deneyimli personelleri ile birlikte ilk günkü heyecanla siz değerli müşterilerine hizmet vermektedir.

Tuz Gölü ile Ankara Esenboğa Havalimanı arası 154 km mesafededir.

Ecocar Rent A Car şirketi, Ankara Esenboğa Havalimanı içerisinde yer alan Avis ve Garenta gibi kurumsal şirketler arasında yerini almaktadır. Ankara Araç ve Filo Kiralama sektöründe müşteri memnuniyetini ön planda tutan Ecocar Oto Kiralama hizmeti geniş Filo çeşitliliği, güler yüzlü personel karşılaması ve avantajlı fiyat seçenekleri ile Ankara Araç KiralamaRent A Car Ankara hizmetini sunmaktadır.

Ankara seyahatleriniz için Ecocar Araç Kiralama şirketinin Araç ve Filo Kiralama hizmetlerini tercih edebilirsiniz. Uygun fiyat seçeneği ve her sınıfa uygun araç çeşitleri için Ankara Tunus Caddesi  veya Ankara Esenboğa Havalimanı içerisinde bulunan ofislerimizden, www.ecocar.com.tr internet adresimizden veya 7/24 hizmet veren müşteri hizmetlerinden destek alabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
  • Şehirden Uzak Doğaya Yakın Tekke Dağı Tabiat Parkı
    Tekke Dağı Tabiat Parkı, başkent Ankara ilinin turistik ilçesi olan Beypazarı'nda yer almaktadır. Tekke Dağı Tabiat Parkı, ilçe merkezine 15 km uzaklıkta bulunmaktadır.
  • Lebedos Antik Kenti
    Arac Kirala İzmir ile ulaşacağınız Lebedos Antik Kenti, 12 İyonya kentinden bir tanesidir. İzmir ilinin Seferihisar ilçesinde yer almaktadır. M.Ö. 7. yüzyılda kurulmuştur.
  • Söke Doğanbey Köyü
    İzmir Araba Kiralama hizmeti ile kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz Söke Doğanbey Köyü; Aydın ili Söke ilçesine 30 km uzaklıktadır. Küçük, sakin, huzur dolu bir köydür Doğanbey. Geçmişi M.Ö. 7. yüzyıla kadar uzanmaktadır. 1924 yılındaki mübadeleye kadar Rum halkının yaşa...
  • Metropolis Antik Kenti
    İzmir Araç Kiralama Fiyatları bakımından konforlu ve uygun fiyatlı bir şekilde ulaşacağınız Metropolis Antik Kenti, İzmir ilinin Torbalı ilçesinde yer almaktadır. Metropolis Antik Kenti, günümüzde dahi kazı çalışmalarına devam edilen ve değeri her geçen gün daha da arta...
  • Gerçekleşen Bir Rüya: İzmir Kadifekale
    Andan Menderes Oto Kiralama hizmeti ile ulaşacağınız ve M.Ö. 3. yüzyılda İzmir merkezde körfeze hakim bir konumda kurulmuş olan Kadifekale, Makedonya Kralı Büyük İskender'in isteği ile yapılmıştır.
Whatsapp Telefon