Yason Burnu Turizm Cenneti – Ordu / Perşembe

Yason Burnu Turizm Cenneti – Ordu / Perşembe
Eski ismi Vona olan Perşembe Ordu ilinin bir ilçesi olmaktadır. Vona Yarımadasın da yer almaktadır. Uzun zaman Roma ve Bizans hâkimiyeti altında kalmıştır. Perşembe, Fatih Sultan Mehmet’in 1461 yılında Trabzon İmparatorluğunu ortadan kaldırması sonucu Vona Osmanlı İmparatorluğuna girmiştir. Perşembe 1945 yılında ilçe olmuştur.

Yason Burnu Tarihçesi ve Özellikleri Nelerdir?

Eski Ordu - Samsun karayolu üzerinde bulunan doğal görünüme sahip yarım ada özelliğine sahiptir. Yason Burnu, 10 Ocak 2008 tarihinde Turizme açılarak hizmet vermiştir. Yason Burnu, her yıl 90 bin yerli ve yabancı turistin ilgi odağı olarak Doğu Karadeniz Bölgesinin Turizm de önemili yerleri arasına girmektedir.

Ordu - Yason Burnu arası 35KM, 
Ordu - Giresun Havalimanı - Yason Burnu arası 42KM, 
Perşembe - Yason Burnu arası 20KM, mesafe uzaklıkta bulunmaktadır.
Yason, adı karaya çıkan Argonotlar dan kalmıştır. Yason Burnu, alt tarafında ‘’Payana’’adında eski kilise mevcuttur. Yarımada üzerindeki kilisenin adı Jason’s Church diye bilinmektedir.

1868 yılında yörede yaşan Rumlar ve Gürcüler tarafından yaptırılmıştır. Çok eski yerleşim yeri olan Yason Burnu M.S. 3. Yüzyıl da Hıristiyanlar, Giresun şehrinde İsa’nın doğumunu kutladıktan sonra bölgeye gelerek ‘’Işıklar Bayramına’’ katılım sağlamaktadır.

Karadeniz bölgesinde Yason Burnu üzerindeki Rum kilisesi, sahil boyundaki tek kilise Yason Kilisesi olmaktadır. Yabancı turistler, Hıristiyanlar için önemli mabet yeri olan kilise ve özellikleri bulunmaktadır. Yarımada Ordu şehrinin en çok ilgi çeken yerleri arasında yer almaktadır.

Yason Kilisesi, 1866 tarihinde kapısında onarım tarihi belirtilmektedir. Bugün Çam Burnu olarak anılan yer Zeus’a adanmış tapınağın yerine inşa edilmiştir. Yason Kilisesi, gövdesinde çeşitli renklerde kesme taşlar kullanılmıştır. Kendisinden önceki kilisenin taşları olmakta ve çeşitli yazılar yer almaktadır.

Yason Kilisesi, tarihi dokusu ve muhteşem günbatımı manzarası ile görülmesi gereken yapılar arasına girerek gezilecek yerler içerisinde yerini almaktadır.

Yason Burnu Nerede ve Nasıl Gidilir?

Ordu, tatil ya da kültürel değerlerimizi görmek için daha az masrafla en iyi seyahatinize çıkın. Yason Burnu ulaşımı sağlamak için Ordu Oto Kiralama ve Ordu Rent A Car firmaları içerisinde Eco Oto Kiralama şirketi Araç ve Filo Kiralama seçeneği sunmaktadır. 

Eco Oto Kiralama şirketinin kaliteli ve konforlu segment Filo Araç hizmetleri ile Araç Kiralama Ordu ve Rent a Car Ordu alanında sektörün öncüsü olmaktadır.

Or-Gi Havalimanı ile Yason Burnu arası 42KM olmakta ve 40 dakika sürmektedir. Eco Oto Kiralama şirketi Oto Kiralama Ordu ve Rent a Car Ordu alanında kurumsal işleyişi ile ön plan da olmaktadır.

Arazi-Suv, Van Sınıf, Lüx Sınıf, Orta Sınıf, Ekonomik Sınıf ve Tüm Araç Listesini, profesyonel ve deneyimli ekip çalışanları ile birlikte hizmet vermektedir.
İlginizi Çekebilir
  • TRABZON'UN TARİHİ SAVUNMASI: TRABZON KALESİ
    Trabzon Araç Kiralama ile ulaşacağınız Trabzon Kalesi, merkezde yer almaktadır. Şehrin en yüksek kısmındadır ve günümüze kadar sağlam bir şekilde ulaşabilmiştir. Trabzon Kalesi, Bizans dönemine ait eski temeller üzerine inşa edilmiştir. Kale'nin, M.Ö. 4. yüzyılda Roma ...
  • Ordu - Gölköy Kalesi Hakkında Bilgi | Tarihi Kültür
    Gölköy Kalesi, tarihi ile çok eski döneme dayanmaktadır. Kale, Pers Kralı Dara tarafından M.Ö. V. Yüzyıl da yaptırılmıştır. İlçe merkezine 4KM mesafedeki Kale mahallesinde bulunmaktadır. Gölköy Kalesi, oldukça büyük ve geniş kaya kütlesinin üzerine inşa edilmiş, yüksek...
  • Araç Kiralama ve Vergi Avantajları Nasıldır?
    Araç Kiralama, ihtiyaca yönelik olarak araç satın almak yerine Uzun Dönem Araç Kirala ve Rent a Car Avantajları sağlayan şirketler olmaktadır. Filo Kiralama, yöntemiyle şirketler farklı avantajlar elde edebilmektedir. Araç Kiralama şirketlerinin müşteri memnuniyetini ma...
  • Paşaoğlu Konağı Etnografya Müzesi Tarihçesi ve Özellikleri
    1986 yılında Paşa Hüseyin Efendi tarafından, Ordu il Merkezi Selimiye Mahallesi, Taşocak Caddesi ile Erkoç Sokağı kesiştiği köşede yaptırılmıştır. Konağın ahşap malzemesi Romanya dan getirilmiştir. 625 metrekarelik bahçe alan üzerine inşaası gerçekleştirilmiştir. Yapımı...
  • Araç Kiralama Nedir ve Nasıl Çalışır?
    En son teknolojiye sahip en yeni modelleri sürmeyi seviyor ancak doğrudan satın alacak kaynaklara sahip değil misiniz? Eğer öyleyse, Araç Kiralama sizin için çözüm olacaktır. Araç kiralamak, bir araç için cüzi miktar ödeyerek sınırlı süre kullanmanız anlamına gelmektedi...
Whatsapp Telefon