Ankara Araç Kiralama ile Konforlu Seyahat Deneyimi

Ankara Araç Kiralama ile Konforlu Seyahat Deneyimi

Arslanhane Camii, Ankara ilinin Altındağ ilçesinde yer alan tarihi bir camidir. 13. Yüzyılın başında, Selçuklu döneminde inşa edilmiştir. İnşa edildiği dönemin mimari özelliklerini yansıtan Arslanhane Camii, Ankara'nın en önemli tarihi yapıları arasında yerini almaktadır. Ankara’nın bu tarihi güzelliğine ulaşmak için Esenboğa Havalimanı ve Tunus Caddesi üzerinde Ankara Araç Kiralama hizmeti vermekte olan Ecocar Kiralama şirketini tercih edebilirsiniz.

Ahi Şerafettin tarafından 1289-1290 yıllarında restore edilen cami, Ahi Şerafettin Camii ismiyle de bilinmektedir. Caminin ahşap minberi üzerinde bir kitabe yer almaktadır ve bu kitabedeki bilgilere göre caminin Selçuklu hükümdarı Keykavus zamanında ahi kardeşler tarafından yaptırıldığı anlaşılmaktadır. 
Arslanhane Camii, oldukça sade bir yapıya sahiptir. Tavan kısmının ahşap malzeme kullanılarak yapılmış olmasına rağmen caminin mihrabı açık çinilerle kaplanmıştır. Bu çinilerin tamamı ise Selçuklu işçiliğiyle yapılmıştır. 
Arslanhane Camii'nin inşa edildiği tarihte, çevresinde çok sayıda aslan heykeli bulunmaktadır ve bundan dolayı da halk arasında Arslanhane şeklinde anılmaya başlanmıştır. Caminin en dikkat çekici özelliklerinden bir tanesi, caminin inşası esnasında kullanılan taşlardır. Bizans ve Roma yapılarına ait olduğu bilinen bu taşların üzerinde aslan motifleri yer almaktadır. 

Ankara'da Yeme - İçme Mekanları Nelerdir ?

Ankara seyahatlerinizde gezinize lezzetli kısa bir mola vermek isterseniz; Liva Pastanesi, Boğaziçi Lokantası, Efsane Profesör Sadık Usta, Meşhur Tavacı Recep Usta, Tarihi Mutfak Lokantası, Masabaşı Kebapçısı, Meşhur Özçelik Aspava gibi işletmelerle deneyiminizi gerçekleştirebilirsiniz. Ankara’nın bu meşhur yeme içme mekanlarına Ankara Araç Kiralama şirketi Ecocar ile kolayca ulaşabilirsiniz. 

Ankara'da Konaklama İmkanları Nelerdir?

Tarihi dokusu ve doğasıyla gezmeye doyamayacağınız Başkent Ankara seyahatinizi, rahat, konforlu ve avantajlı fiyatlarla gün sonunda tamamlayabilmeniz için bölgedeki konaklama mekanlarını tercih edebilirsiniz. Verda Hotel, Hotel İçkale Ankara, Cadence Design Hotel, Hotel Cinnah, Otel Mithat, Anemon Ankara Otel, Rox Hotel Ankara, Princess Hotel, Peracity Hotel Altındağ gibi işletmeler size en iyi konaklama hizmetini sunacaktır. 

Ankara Arslanhane Camii Nerededir ve Nasıl Gidilir? 

Ankara Esenboğa Havalimanı içerisinde ve Ankara Tunus Caddesi üzerinde bulunan Ankara Günlük Araç Kiralama ve Ankara Rent A Car firmaları arasından, Ecocar Ankara Araç Kiralama şirketi profesyonel ve deneyimli personelleri ile birlikte ilk günkü heyecanla siz değerli müşterilerine hizmet vermektedir.
Ankara Arslanhane Camii ile Ankara Esenboğa Havalimanı arası 27 km mesafededir. 
Ecocar Rent A Car şirketi, Ankara Esenboğa Havalimanı içerisinde yer alan Avis ve Garenta gibi kurumsal şirketler arasında yerini almaktadır. Ankara Araç ve Filo Kiralama sektöründe müşteri memnuniyetini ön planda tutan Ecocar Oto Kiralama hizmeti geniş Filo çeşitliliği, güler yüzlü personel karşılaması ve avantajlı fiyat seçenekleri ile Ankara Araç Kiralama, Rent A Car Ankara hizmetini sunmaktadır.
Ankara seyahatleriniz için Ecocar Araç Kiralama şirketinin Ankara Oto Kiralama hizmetlerini tercih edebilirsiniz. Uygun fiyat seçeneği ve her sınıfa uygun araç çeşitleri için Ankara Tunus Caddesi veya Ankara Esenboğa Havalimanı içerisinde bulunan ofislerimizden, www.ecocar.com.tr internet adresimizden veya 7/24 hizmet veren müşteri hizmetlerinden destek alabilirsiniz.
Müşteri Hizmetleri 7/24;
0850 307 0850
[email protected]
İlginizi Çekebilir
  • Şehirden Uzak Doğaya Yakın Tekke Dağı Tabiat Parkı
    Tekke Dağı Tabiat Parkı, başkent Ankara ilinin turistik ilçesi olan Beypazarı'nda yer almaktadır. Tekke Dağı Tabiat Parkı, ilçe merkezine 15 km uzaklıkta bulunmaktadır.
  • Lebedos Antik Kenti
    Arac Kirala İzmir ile ulaşacağınız Lebedos Antik Kenti, 12 İyonya kentinden bir tanesidir. İzmir ilinin Seferihisar ilçesinde yer almaktadır. M.Ö. 7. yüzyılda kurulmuştur.
  • Tuz Gölü
    Ankara Araç Kiralama ile ulaşacağınız Tuz Gölü; Ankara, Konya ve Aksaray illerinin sınırlarının kesiştiği bir noktada bulunmaktadır. Tuz Gölü, Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesine oldukça yakındır
  • Söke Doğanbey Köyü
    İzmir Araba Kiralama hizmeti ile kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz Söke Doğanbey Köyü; Aydın ili Söke ilçesine 30 km uzaklıktadır. Küçük, sakin, huzur dolu bir köydür Doğanbey. Geçmişi M.Ö. 7. yüzyıla kadar uzanmaktadır. 1924 yılındaki mübadeleye kadar Rum halkının yaşa...
  • Metropolis Antik Kenti
    İzmir Araç Kiralama Fiyatları bakımından konforlu ve uygun fiyatlı bir şekilde ulaşacağınız Metropolis Antik Kenti, İzmir ilinin Torbalı ilçesinde yer almaktadır. Metropolis Antik Kenti, günümüzde dahi kazı çalışmalarına devam edilen ve değeri her geçen gün daha da arta...
Whatsapp Telefon