Ankara Rent a Car Hizmetleri: Araç Seçimi ve Rezervasyon Nasıl Yapılır?

Ankara Rent a Car Hizmetleri: Araç Seçimi ve Rezervasyon Nasıl Yapılır?
Augustus Tapınağı, Ankara ilinin Altındağ ilçesinde yer almaktadır. Ankara'da Roma Dönemi'nin en önemli yapılarından bir tanesidir. 
Augustus Tapınağı, Ankara Anıtı olarak da bilinmektedir. M.Ö. 25-20 yılları arasında inşa edilmiştir. Galat hükümdarı Amintos'un kızı Pilamenes tarafından Roma İmparatoru Augustus adına, bir bağlılık nişanesi olarak yaptırılmıştır. 
Tapınak, 2 metre yüksekliğinde 8 basamakla çıkılan bir podyum üzerine oturtulmuştur. Augustus Tapınağı, 6. yüzyıl başlarında Bizanslılar tarafından kiliseye dönüştürülmüştür ve çeşitli eklemeler yapılıp pencereler açılmıştır. 
Tapınak duvarlarında yazılar bulunmaktadır. Buradaki yazılar, ilk Roma İmparatoru olan Augustus'un faaliyetlerinden bahseder. 
21. yüzyıla kadar çok sayıda deprem ve hava kirliliği gibi yıkıcı çevresel etkenlere maruz kalmıştır. Ve tapınak içerisinde bulunan yazıtlar da zarar görmüştür. Dünya Anıtlar Fonu, tapınağın yok olmasını engellemek için restorasyon çalışmalarında bulunmuştur. 
Etrafı 4 sütunla kuşatılmış ve 4 duvar halindedir. Aslı, roma tapınağında bulunan ve Augustus'un başarmış olduğu işleri gösteren Latin ve Yunan dilleri ile yazılmış vasiyetnamesi, bir yazıt aracılığıyla duvarına eklenmiştir. 
Ölmeden önce Roma İmparatorluğu'nun son durumu ve ordunun hali de bu yazıtlar içerisinde yer almaktadır. Augustus'un ölümünün ardından bu metin Ankara Anıtı'na kazılmıştır. 6 sayfalık bir yazıt olan bu metnin 2700 metre yüksekliğe sahip bir duvarı kaplayabileceği düşünülmektedir. Yazıtın Yunanca olan kısmı, Latince olan kısımlara göre harap bir vaziyettedir. Dolayısıyla çevirisinin yapılması mümkün değildir. 
Bu çift dilli yazıt, Ankara'daki tapınakla birlikte günümüze kadar ayakta kalmıştır. Dünya tarihi açısından büyük önem taşımaktadır. Yazıtın Roma'daki orijinali kaybolmuştur ve Ankara'daki kopyası, bu yazıtın korunmuş tek ve tam kopyasıdır. Roma dönemini anlatan en değerli belgelerden birisi olmasından dolayı arkeolojik açıdan büyük öneme sahiptir. 
Augustus Tapınağı, ünlü tarihçi ve dilbilimciler tarafından yazıtın önemine dikkat çekmek amacıyla "Yazıtlar Kraliçesi" şeklinde adlandırılmıştır. 

Ankara'da Konaklama Mekanları

Ankara'da merkezde bulunan; Hotel Kayra, Hotel Cinnah, Otel Evren, Verda Hotel, İsmira Otel Ankara, Ataköşk Hotel, Altınel Ankara Hotel&Convention Center, Tunalı Hotel ve Hotel 2000 işletmelerinden birini tercih ederek konforlu bir şekilde gününüzü sonlandırabilirsiniz.

Augustus Tapınağı Nerededir Ve Nasıl Gidilir ?

Augustus Tapınağı, Ankara ilinin Altındağ ilçesinde bulunmaktadır. Altındağ ile Ankara Esenboğa Havalimanı arası 14 km uzaklıktadır.
Augustus Tapınağı gezinize, Ankara Esenboğa Havalimanı ve Ankara Tunus Caddesi'nde bulunan Ecocar Araç Kiralama şirketinden faydalanacağınız Ankara Oto Kiralama ve Ankara Avis hizmeti ile kolayca ulaşabilirsiniz. 
Ecocar Araç ve Filo Kiralama şirketi, profesyonel ekibi ile müşteri memnuniyetini ilk sırada bulundurması sebebiyle tercih edilen kurumsal Ankara Araç Kiralama firmaları arasında yerini almaktadır. 
Ankara Rent A Car  hizmetlerini Ecocar ile en konforlu şekilde elde etmek için rezervasyonlarınızı; ofislerimiz, www.ecocar.com.tr web sitemiz veya 7 gün 24 saat hizmet veren müşteri hizmetlerimizden gerçekleştirebilirsiniz. www.ecocar.com.tr
Müteri Hizmetleri 7/24;
0850 307 8050
[email protected]
İlginizi Çekebilir
  • Şehirden Uzak Doğaya Yakın Tekke Dağı Tabiat Parkı
    Tekke Dağı Tabiat Parkı, başkent Ankara ilinin turistik ilçesi olan Beypazarı'nda yer almaktadır. Tekke Dağı Tabiat Parkı, ilçe merkezine 15 km uzaklıkta bulunmaktadır.
  • Lebedos Antik Kenti
    Arac Kirala İzmir ile ulaşacağınız Lebedos Antik Kenti, 12 İyonya kentinden bir tanesidir. İzmir ilinin Seferihisar ilçesinde yer almaktadır. M.Ö. 7. yüzyılda kurulmuştur.
  • Tuz Gölü
    Ankara Araç Kiralama ile ulaşacağınız Tuz Gölü; Ankara, Konya ve Aksaray illerinin sınırlarının kesiştiği bir noktada bulunmaktadır. Tuz Gölü, Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesine oldukça yakındır
  • Söke Doğanbey Köyü
    İzmir Araba Kiralama hizmeti ile kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz Söke Doğanbey Köyü; Aydın ili Söke ilçesine 30 km uzaklıktadır. Küçük, sakin, huzur dolu bir köydür Doğanbey. Geçmişi M.Ö. 7. yüzyıla kadar uzanmaktadır. 1924 yılındaki mübadeleye kadar Rum halkının yaşa...
  • Metropolis Antik Kenti
    İzmir Araç Kiralama Fiyatları bakımından konforlu ve uygun fiyatlı bir şekilde ulaşacağınız Metropolis Antik Kenti, İzmir ilinin Torbalı ilçesinde yer almaktadır. Metropolis Antik Kenti, günümüzde dahi kazı çalışmalarına devam edilen ve değeri her geçen gün daha da arta...
Whatsapp Telefon