Ankara'da Günlük ve Haftalık Oto Kiralama Seçenekleri

Ankara'da Günlük ve Haftalık Oto Kiralama Seçenekleri

Hititler zamanından günümüze kadar ulaşmış olan Ankara Kalesi; Ankara ilinin tam ortasında, Altındağ ilçesinde yer almaktadır.
Kaleden şehrin her tarafı gözlemlenebilmektedir ve oldukça stratejik bir noktadadır. Ankara Kalesi'nin ilk inşasına dair net bir bilgi yoktur. Askeri amaçla kullanılan Ankara Kalesi; Osmanlı, Selçuklular, Hititler, Romalılar ve Galatlar gibi pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bazı kaynaklarda Ankara Kalesi'nin M.Ö. 7. yüzyılda Frig Kralı Midas'ın emri üzerine Ankara şehrinin kurulması esnasında yapıldığı geçmektedir. 
Evliya Çelebi'nin ( 1611-1685 yılları arasında yaşamıştır.) ifadelerine göre Ankara Kalesi, 4 kat beyaz taştan yapılmış ve oldukça sağlam bir yapıya sahip bir kaledir. 3 kat sur ile çevrelenmiştir. İç ve dış kale olmak üzere iki ayrı yapıda inşa edilmiştir ve bu iki yapı, şehri kalp şeklinde çevreleyen bir yapıydı. İç kale adı verilen bölümün çevresi kayalıklarla kaplıdır ve bu kayalıklar, tırmanıp kaleye ulaşmayı oldukça zorlaştırmaktadır. Bu bölümde çeşitli silahlar, toplar, 600'e yakın ev ve cephane yer almaktadır. Dağın eteklerinde çevrelenen dış kale denilen dış surlar ile de kentin güvenliği sağlanmaktadır.   
İç kale'nin en yüksek tepesine "Akkale" adı verilmektedir. İç kale Ankara taşından yapılmıştır ve iki büyük kapısı bulunmaktadır. Bunlardan biri dış kapı; diğeri ise hisar kapısı adını taşımaktadır. Kapı üzerinde ayrıca bir de kitabe bulunmaktadır. Bu kitabe İlhanlılar'a aittir. Kuzeybatı kısmında ise Selçukluların yaptırdığını işaret eden bir de yazı yer almaktadır. 
Üst kesimlerinin büyük ölçüde zarar görmesine rağmen İç kale, bozulmadan günümüze kadar ulaşabilmiştir. 
Atatürk'ün emri ile 1921 yılında Eti Müzesi haline getirilmiştir. Daha sonra bu müze genişletilerek Anadolu Medeniyetleri Müzesi haline gelmiştir. 1948 yılından itibaren ise bu kısım, depo olarak kullanılmaya devam edilmiştir. 
Ankara Kalesi dışarıdan görünümüne göre daha büyük olan bir kaledir. Yüksekliği 110 metredir. Dış kalenin ortalama 20'ye yakın kulesi vardır. Dış kale, en eski Ankara şehrini çevrelemektedir. 
Ankara Kalesi'nde iki ya da üç katlı ahşap, kerpiç veya tuğladan evler ve yapılar inşa edilmiştir. Bölgeye hakim olan yüksek bir tepe üzerinde büyüleyici bir manzara sunan Ankara Kalesi, her yıl pek çok çeşitli festivale ev sahipliği yapmaktadır. 

Ankara'da Konaklama İmkanları Nelerdir ?
Tarihi dokusu ve doğasıyla gezmeye doyamayacağınız Başkent Ankara seyahatinizi, rahat, konforlu ve avantajlı fiyatlarla gün sonunda tamamlayabilmeniz için bölgedeki konaklama mekanlarını tercih edebilirsiniz. Verda Hotel, Hotel İçkale Ankara, Cadence Design Hotel, Hotel Cinnah gibi işletmeler size en iyi konaklama hizmetini sunacaktır. Ankara Kalesi Nerededir Ve Nasıl Gidilir ? 

Ankara Esenboğa Havalimanı içerisinde ve Ankara Tunus Caddesi üzerinde bulunan Ankara Araç Kiralama ve Ankara Rent A Car firmaları arasından, Ecocar Ankara Rent A Car şirketi profesyonel ve deneyimli personelleri ile birlikte ilk günkü heyecanla siz değerli müşterilerine hizmet vermektedir.Ankara Kalesi ile Ankara Esenboğa Havalimanı arası 26 km mesafededir. Ankara Rent A Car şirketi, Ankara Esenboğa Havalimanı içerisinde yer alan Avis ve Garenta gibi kurumsal şirketler arasında yerini almaktadır. Ankara Araç ve Filo Kiralama sektöründe müşteri memnuniyetini ön planda tutan Ecocar Oto Kiralama hizmeti geniş Filo çeşitliliği, güler yüzlü personel karşılaması ve avantajlı fiyat seçenekleri ile Ankara Araç Kiralama, Rent A Car Ankara hizmetini sunmaktadır.Ankara seyahatleriniz için Ecocar Ankara Oto Kiralama şirketinin Araç ve Filo Kiralama hizmetlerini tercih edebilirsiniz. Uygun fiyat seçeneği ve her sınıfa uygun araç çeşitleri için Ankara Tunus Caddesi veya Ankara Esenboğa Havalimanı içerisinde bulunan ofislerimizden, www.ecocar.com.tr internet adersimizden veya 7/24 hizmet veren müşteri hizmetlerinden destek alabilirsiniz.

Müşteri Hizmetleri 7/24;0850 307 0850
[email protected]

İlginizi Çekebilir
  • Şehirden Uzak Doğaya Yakın Tekke Dağı Tabiat Parkı
    Tekke Dağı Tabiat Parkı, başkent Ankara ilinin turistik ilçesi olan Beypazarı'nda yer almaktadır. Tekke Dağı Tabiat Parkı, ilçe merkezine 15 km uzaklıkta bulunmaktadır.
  • Lebedos Antik Kenti
    Arac Kirala İzmir ile ulaşacağınız Lebedos Antik Kenti, 12 İyonya kentinden bir tanesidir. İzmir ilinin Seferihisar ilçesinde yer almaktadır. M.Ö. 7. yüzyılda kurulmuştur.
  • Tuz Gölü
    Ankara Araç Kiralama ile ulaşacağınız Tuz Gölü; Ankara, Konya ve Aksaray illerinin sınırlarının kesiştiği bir noktada bulunmaktadır. Tuz Gölü, Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesine oldukça yakındır
  • Söke Doğanbey Köyü
    İzmir Araba Kiralama hizmeti ile kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz Söke Doğanbey Köyü; Aydın ili Söke ilçesine 30 km uzaklıktadır. Küçük, sakin, huzur dolu bir köydür Doğanbey. Geçmişi M.Ö. 7. yüzyıla kadar uzanmaktadır. 1924 yılındaki mübadeleye kadar Rum halkının yaşa...
  • Metropolis Antik Kenti
    İzmir Araç Kiralama Fiyatları bakımından konforlu ve uygun fiyatlı bir şekilde ulaşacağınız Metropolis Antik Kenti, İzmir ilinin Torbalı ilçesinde yer almaktadır. Metropolis Antik Kenti, günümüzde dahi kazı çalışmalarına devam edilen ve değeri her geçen gün daha da arta...
Whatsapp Telefon