Bolaman Kalesi (Bolaman Castle) – Fatsa Ordu

Bolaman Kalesi (Bolaman Castle) – Fatsa Ordu
Ordu ilinin Fatsa ilçesinde bulunan Bolaman Kalesi, 9KM uzaklıkta yaklaşık 16 dakika ulaşım mesafesindedir. Ordu Araç Kiralama ve Ordu Rent a Car firmaları içerisindeki Eco Oto Kiralama ile konforlu araçlarını tercih edebilirsiniz.

Ordu, fındık ve balıkçılığı ile ünlü sahil kenarına kurulmuş, Bolaman tarihi yapılarıyla doğal güzellikleriyle ziyaretçilerine güzel bir gezi imkanı sunmaktadır. Bolaman, sembolü haline gelen Kademoğlu Konağı olarakta bilinen iç kale üzerine 18. yy. ahşap bir konak yapılmıştır.

Temeli Bizans döneminde atılarak karakol ve gözetleme yerleri üzerine inşa edilmiştir. Kale, pencere hizası ile sokağa doğru çıkıntılı kafesleri bulunmaktadır. Çok yüksek duvarlardan oluşmuş bu yapıda kesme taşlar kullanılmıştır. Tarihi önemi ile Osmanlı Dönemine ait yörenin en belirgin eseri olduğu kasaba, en çok turist çeken yer olarak gözlerden kaçmamaktadır.

Kalenin iç kısmındaki şapel ziyaretçilerinin büyük ilgi odağı olmaktadır. Hristiyanlar, küçük yerlede ve yol kenarlarında dini ihtiyacını karşılayarak dua etmek ve mum yakmak için yapılmış yer olarakta bilinmektedir.

Başka bir yapıdan bağımsız bir nevi küçük bazen de büyük kiliselerdir. Aslına uygun şekilde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onarılmıştır. Yöresel yemekler lokantası ve geleneksel el sanatları olarak hizmet vermiştir.

Bolaman Kalesi, küçük bir alana sahiptir. Kale içerisinde mavi ile yeşilin buluşması size eşsiz görüntü şöleni edecektir. Bu tarihi yapı yerli ve yabancı ziyaretçilerini ağırlamak için doğal bir burun üzerine kurulmuştur. Ordu - Samsun karayolu üzerinde Bolaman Beldesinde yer almaktadır.

Bolaman Kalesi Nerede ve Nasıl Gidilir?

OR-Gİ Havalimanı çevresinde bulunan Ordu Oto Kiralama ve Ordu Rent a Car alanındaki firmalar arasında Eco Oto Kiralama şirketinin güvenilir Araç ve Filo Kiralama hizmetlerini kullanarak ulaşım sağlayabilirsiniz.

OR-Gİ Havalimanı ile Bolaman Kalesi arası 50km mesafededir. Samsun – Ordu Karayolunu kullanarak kolay ulaşım gerçekleştirebilirsiniz. Eco Oto Kiralama ile 50 dakika da rahat ve kolay ulaşabilirsiniz.

Bolaman Beldesinde Yemek Çeşitleri Nelerdir?

Bölgenin kendine has yemek çeşitliliğinden söz etmek oldukça mümkündür. Bunları sıralayacak olursak aşağıdaki yemek çeşitleri hakkında tavsiyede bulunmamız söz konusudur. Sakarca bu yörenin özel yemeklerinde en çok kullanılan otlardan birtanesi olmaktadır. Sakarca kayganası, sakarca mıhlaması, sakarca turşusu ve çöklüce çorbası pişirilen en meşhur yemeklerindendir. Bunun yanı sıra tirmit, hamsili ekmek tercih edilen lezzetler arasında yer almaktadır.

Pide
Köfte
Balık
Bunları deneyerek tatmanız sizin için farklı bir tecrübe oluşturacaktır.
İlginizi Çekebilir
  • Şehirden Uzak Doğaya Yakın Tekke Dağı Tabiat Parkı
    Tekke Dağı Tabiat Parkı, başkent Ankara ilinin turistik ilçesi olan Beypazarı'nda yer almaktadır. Tekke Dağı Tabiat Parkı, ilçe merkezine 15 km uzaklıkta bulunmaktadır.
  • Lebedos Antik Kenti
    Arac Kirala İzmir ile ulaşacağınız Lebedos Antik Kenti, 12 İyonya kentinden bir tanesidir. İzmir ilinin Seferihisar ilçesinde yer almaktadır. M.Ö. 7. yüzyılda kurulmuştur.
  • Tuz Gölü
    Ankara Araç Kiralama ile ulaşacağınız Tuz Gölü; Ankara, Konya ve Aksaray illerinin sınırlarının kesiştiği bir noktada bulunmaktadır. Tuz Gölü, Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesine oldukça yakındır
  • Söke Doğanbey Köyü
    İzmir Araba Kiralama hizmeti ile kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz Söke Doğanbey Köyü; Aydın ili Söke ilçesine 30 km uzaklıktadır. Küçük, sakin, huzur dolu bir köydür Doğanbey. Geçmişi M.Ö. 7. yüzyıla kadar uzanmaktadır. 1924 yılındaki mübadeleye kadar Rum halkının yaşa...
  • Metropolis Antik Kenti
    İzmir Araç Kiralama Fiyatları bakımından konforlu ve uygun fiyatlı bir şekilde ulaşacağınız Metropolis Antik Kenti, İzmir ilinin Torbalı ilçesinde yer almaktadır. Metropolis Antik Kenti, günümüzde dahi kazı çalışmalarına devam edilen ve değeri her geçen gün daha da arta...
Whatsapp Telefon