Çağlayandibi Şelalesi Tabiat Parkı Gümüşhane

Çağlayandibi Şelalesi Tabiat Parkı Gümüşhane
Gümüşhane ili Kürtün ilçe merkezine 5KM mesafede bulunan Çağlayandibi Şelalesi Tabiat Parkı, 168 dekarlık alana sahip olmaktadır. Çağlayandibi Şelalesi, 02.12.2014 tarih ve 1994 sayılı Bakanlık kararıyla ilan edilerek, 870M rakıma sahip olmaktadır. 

Tabiat Parkı, Harşit Havzası bitki örtüsüne sahiptir. Nem bulunan bölgelerde defne, orman gülü, böğürtlen, ayı üzümü ve şimşir görülmektedir. Bölgeye hâkim ağaç türü kayın, ladin, gürgen, kızılağaç, göknar, sarıçam, meşe, titrek kavağı ve kestane gibi türleri görmek mümkündür. Kelkit, Şiran ve Köse ilçesinde bitki türleri az olmakla birlikte meşe ve sarıçam ormanlık alanları oluşturduğu görülmektedir.

Çağlayandibi Şelalesi Tabiat Parkı çevresinde bulunan hayvan türleri; Dere kuşu, Salyangoz, Orman Faresi, Sincap, Yaban Domuzu, Porsuk, Çakal, Ağaç Sansarı, Yaban Tavşanı, Kızıl gerdan, Karaca, Karatavuk, Gelincik ve Ayı gibi türlere rastlanmaktadır.

Çağlayandibi Şelalesi Hakkında Genel Bilgi

Şelalenin bulunduğu derin vadiden Çağlayandibi deresi akmaktadır. Örümcek Ormanları vadisi içerisinde yer alan Çağlayandibi Şelalesi 15M yüksekliğe sahiptir. Şelalenin yakın çevresine dökülen su damlacıkları, yağmur etkisi yapmaktadır. Tabiat parkının bulunduğu vadi flora bakımından oldukça zengin ve güzel ambiyans oluşturmaktadır. Alan dar bir vadi olduğu için geniş alana sahip değildir.

Çağlayandibi Şelalesi Tabiat Parkı Nerede ve Nasıl Gidilir?

Trabzon Havalimanı ve Çağlayandibi Şelalesi Tabiat Parkı Gümüşhane ile arası 120KM olmakta ve 1 saat 45 dakika sürmektedir. Kürtün ilçesine bağlı Yeşilköy deki Tabiat Parkı ulaşımlarınız da Eco Oto Kiralama şirketiyle güvenle kiralayarak, keyifle sürebilirsiniz.

Şehrin gürültüsünden uzaklaşıp dinlemek için ideal bir yer olan Çağlayandibi Şelalesi Tabiat Parkı’nın doğal florasını görmek için Trabzon Rent a Car sektöründe hizmet veren Eco Oto Kiralama şirketinin bölgeye uygun Arazi - SUV araçlarını tercih edebilirsiniz.

Trabzon Havalimanı içerisinde Filo ve Oto Kiralama hizmeti vererek, uçağınızdan indiğinizde oluşacak zaman kaybını yok etmektedir. Günübirlik gezilerinizde ve seyahatleriniz de müşteri hizmetleriyle yanınızda olması, tercih sebebi olmaktadır.

Çağlayandibi Şelalesi Tabiat Parkı Aktivite İmkanları Nelerdir?

Doğa Yürüyüşü,
Fotoğrafçılık,

Çağlayandibi Şelalesi Tabiat Parkı Alan Özellikleri Nelerdir?

Bahçe Oturma Grubu - Kameriye,
Büfe,
Güvenlik,
İskele,
Otopark,
Yürüyüş Yolu,
Ziyaretçi Merkezi,
Gümüşhane Kürtün Gezilecek Yerler Nerelerdir?
Kazıkbeli Yaylası,
Kadırga Yaylası,
Kürtün Kalesi,
Kürtün Barajı,
Süme Kalesi,

Gezi Rehberlerinin Tercih Ettiği Araç Kiralama Şirketi?

Çağlayandibi Şelalesi Tabiat Parkı, gezi rehberlerinin oldukça sık ziyaret ettiği eşsiz güzellikte olmaktadır. Bu sebeple gezilecek yerler içerisinde yerini rahatlıkla almıştır. Gezi Rehberi, Trabzon tur gezisinde Havalimanı içerisinde hizmet veren Eco Oto Kiralama şirketini tercih etmektedir.

Trabzon Oto Kiralama ve Trabzon Araç Kiralama sektöründe, güvenli ve kaliteli araçlarıyla tatilinizi geçirmek için sizde hemen online rezervasyon yaptırmayı unutmayın.
İlginizi Çekebilir
  • Şehirden Uzak Doğaya Yakın Tekke Dağı Tabiat Parkı
    Tekke Dağı Tabiat Parkı, başkent Ankara ilinin turistik ilçesi olan Beypazarı'nda yer almaktadır. Tekke Dağı Tabiat Parkı, ilçe merkezine 15 km uzaklıkta bulunmaktadır.
  • Lebedos Antik Kenti
    Arac Kirala İzmir ile ulaşacağınız Lebedos Antik Kenti, 12 İyonya kentinden bir tanesidir. İzmir ilinin Seferihisar ilçesinde yer almaktadır. M.Ö. 7. yüzyılda kurulmuştur.
  • Tuz Gölü
    Ankara Araç Kiralama ile ulaşacağınız Tuz Gölü; Ankara, Konya ve Aksaray illerinin sınırlarının kesiştiği bir noktada bulunmaktadır. Tuz Gölü, Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesine oldukça yakındır
  • Söke Doğanbey Köyü
    İzmir Araba Kiralama hizmeti ile kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz Söke Doğanbey Köyü; Aydın ili Söke ilçesine 30 km uzaklıktadır. Küçük, sakin, huzur dolu bir köydür Doğanbey. Geçmişi M.Ö. 7. yüzyıla kadar uzanmaktadır. 1924 yılındaki mübadeleye kadar Rum halkının yaşa...
  • Metropolis Antik Kenti
    İzmir Araç Kiralama Fiyatları bakımından konforlu ve uygun fiyatlı bir şekilde ulaşacağınız Metropolis Antik Kenti, İzmir ilinin Torbalı ilçesinde yer almaktadır. Metropolis Antik Kenti, günümüzde dahi kazı çalışmalarına devam edilen ve değeri her geçen gün daha da arta...
Whatsapp Telefon