Çok Gezenlerin Bilmesi Gereken 5 Trafik Tabelası Çeşitleri

Çok Gezenlerin Bilmesi Gereken 5 Trafik Tabelası Çeşitleri
Roma imparatorluğunda kullanılan trafik tabela çeşitleri sürücülerin sürekli karşılaştığı ve uymak zorunda oldukları işaretlerdir. Her işaretin bir anlamı vardır. Fakat trafik dışında farklı alanlara konulan, çoğu kişinin henüz karşılaşmadığı trafik levhaları mevcuttur.

Çok Gezenlerin Bilmesi Gereken 5 Trafik Tabelası Çeşitleri

Yaya trafiği ve araç trafiğinde güvenlik açısından önemli işaret grupları, gezginler için çok büyük önem teşkil ediyor. Daha güvenli ve sağlıklı bir seyahat için tüm işaretlerini bilmekte ve Trabzon Oto Kiralama hizmetinden yararlanmakta fayda var.

Taşıt Takip Levhası
Seyahat edenler çoğu zaman daha önce gitmedikleri yerleri keşfetmek ister. Fakat heryerin Coğrafi yapısı, yolları, güvenlik önlemleri farklılık gösterir. Taşıt takip mesafesi tabelası oldukça önemlidir.

Hayvan Çıkabilir
Bu nedenle kimi yerlerde yabani hayvan çıkma olasılığına karşın özel tabelalar asılır. Çığ düşme tehlikesi olan yada kaya parçası kopma ihtimali olan yerlerdeki uyarı levhalarını görmezden gelmeniz halinde ciddi sorunlar ile karşılaşmanız mümkün.

Çevre Tanıtıcı Tabela​​​​​​​
Bildiğimiz üzere seyahat yerlerinde en çok karşılaştığımız trafik tabela çeşitleri çevre tanıtıcı tabelalar olup, karşılaştığımız en genel levha. Fakat gezginlere yönelik levhalar farklıdır.

Bunlar ;
Taşıt takip levhası
Kamp yerleri ile ilgili trafik levhası
Mecburi yol ve girilemez levhası
Çevre tanıtıcı tabela
Otel ve motel tabelası
Lokanta
Çeşme
Piknik alanı
Hayvan çıkabilir
Bu tabelalar arasında bilmediğiniz bir yerde yemek yiyebileceğiniz, konaklayabileceğiniz ve girmemeniz gereken yolları öğrenmeniz mümkün.

Otel ve Motel Tabelası​​​​​​​
Gezginlerin seyahat çantasında muhakkak çadır bulunmaktadır. Seyahate çıkarken, kendi aracınızla yada Trabzon Oto Kiralama hizmeti aldığınız araçla, kamp alanında konaklamak isteyen seyyahlar, kamp alanına ulaşmak adına tabelaları takip ederler.

Kamp Yerleri İle İlgili Trafik Levhası
Kamp tabelaları farklılık gösteriyor. Karavan şeklinin bulunduğu trafik tabela çeşitleri arasındaki işaretler, kamp alanında karavan bulunduğunu gösterir. Çadır resmi olan tabela, kamp bölgesinde çadırların olduğunu ifade eder.

Karavan ve çadırın birlikte olduğu resimli tabela, her iki kamp türünün mevcut olduğunu göstermektedir. Kamp yeri bulmak ve seçim yapmak adına önemli olan bu tabelalar ile seyahat hem daha keyifli, hemde daha güvenlidir.

Seyahatin keyifli yorgunluğu yerine, kamp yeri aramakla geçen bir süreç bütün güzel anları mahvedebilir. Bu nedenle tabelaları iyi bilerek seyahate çıkmak ve Trabzon Oto Kiralama hizmetlerinden yararlanmanız sizlere avantaj sağlayacaktır.
İlginizi Çekebilir
  • Şehirden Uzak Doğaya Yakın Tekke Dağı Tabiat Parkı
    Tekke Dağı Tabiat Parkı, başkent Ankara ilinin turistik ilçesi olan Beypazarı'nda yer almaktadır. Tekke Dağı Tabiat Parkı, ilçe merkezine 15 km uzaklıkta bulunmaktadır.
  • Lebedos Antik Kenti
    Arac Kirala İzmir ile ulaşacağınız Lebedos Antik Kenti, 12 İyonya kentinden bir tanesidir. İzmir ilinin Seferihisar ilçesinde yer almaktadır. M.Ö. 7. yüzyılda kurulmuştur.
  • Tuz Gölü
    Ankara Araç Kiralama ile ulaşacağınız Tuz Gölü; Ankara, Konya ve Aksaray illerinin sınırlarının kesiştiği bir noktada bulunmaktadır. Tuz Gölü, Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesine oldukça yakındır
  • Söke Doğanbey Köyü
    İzmir Araba Kiralama hizmeti ile kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz Söke Doğanbey Köyü; Aydın ili Söke ilçesine 30 km uzaklıktadır. Küçük, sakin, huzur dolu bir köydür Doğanbey. Geçmişi M.Ö. 7. yüzyıla kadar uzanmaktadır. 1924 yılındaki mübadeleye kadar Rum halkının yaşa...
  • Metropolis Antik Kenti
    İzmir Araç Kiralama Fiyatları bakımından konforlu ve uygun fiyatlı bir şekilde ulaşacağınız Metropolis Antik Kenti, İzmir ilinin Torbalı ilçesinde yer almaktadır. Metropolis Antik Kenti, günümüzde dahi kazı çalışmalarına devam edilen ve değeri her geçen gün daha da arta...
Whatsapp Telefon