En Çok Yapılan Sürüş Hataları

En Çok Yapılan Sürüş Hataları
Otomobil sanayinin gelişmesi ile günümüzde ulaşım çok kolay hâle gelmiştir. Ulaşımda kolaylık sağlaması otomobillerin çok tercih edilmesini sağlamıştır. Ancak bu yoğunluk da trafik, hava kirliliği, gürültü ve görüntü kirliliği gibi sorunlara mâl olmuştur. Ancak bunlar insan hayatının yanında ufak tefek sorunlar olarak bilinmektedir.

Sürücü Hataları

Ehliyeti olan kişiler yine de kaza yapabilmektedir. Sürüş hataları yüzünden bir günde binden fazla kişi trafik kazasında hayatını kaybetmektedir. Kaliteli sürücüler ise kendisine öğretileni uygulayarak sürüş hataları yapmaz ve bu sorunu aşar. Ancak bazı insanlar dikkatsizce, sorumsuzca davranarak çok sayıda soruna sebep olmaktadır.

Trabzon Oto Kiralama da bu durumu göz önünde bulundurarak araba kiralarken en önemli kriteri kaliteli sürücü olarak belirlemektedir. Her önüne gelene araba vermeyen bu şirket insan hayatına verdiği değeri bu şekilde göstermektedir.

Ehliyet alımında onlarca test sürüşü ve sınavlar yapılmasına rağmen sürekli trafik kazası yaşanmasına hayret etmek gayet doğaldır. Burada ya kurslar yada kişiler hatalıdır. Sürüş hataları nedeni ile genelde şoförler hatalıdır. Ancak bu durumun fazla yaşanması eleştiri oklarını sürücü kurslarına da yöneltmiştir. Türkiye İstatistik Kurumu, trafikte en çok yapılan sürüş hataları sıralaması yapmıştır.

Bu verilere göre ilk 4 hata şu şekilde sıralanır :

Aşırı hızlanma
Geçiş önceliğine uymama
Dönüş kurallarına uymama
Arkadan çarpma
Tüm bu kazaların baş sebebi dikkatsizlik ve insan hayatına değer verilmemesinden kaynaklanır. Trabzon Oto Kiralama da bu sorumluluğu üstüne almak istemez ve kaliteli araçlarını kaliteli sürücülere kiralarlar.

Kazaların Sebepleri

Her gün onlarca trafik kazasını haberlerde görüyor yada tanık oluyoruz. Bu kadar kurala denetime rağmen trafik kazalarının artması şaşırtıcı bir durumdur. Ancak trafik kazalarının belli başlı nedenleri bulunuyor. Bu nedenler de genel anlamda sürücünün sorumsuzluğu ve dikkatsizliğinden kaynaklanıyor. Sürücüler bu durumlarda daha dikkatli olursa kazaların azalacağı uzmanlar tarafından öngörülüyor.

Kazalara neden olan başlıca durumları şöyle sıralamak mümkündür :

Aracın muayenesiz olması
Alkollü veya uykulu sürücü
Kural ihlalleri
Yaya önceliğini umursamama
Gereksiz hızlanma
Tüm bu sebepler ve daha fazlası insanların hayatlarına mâl olabiliyor. Bu durumda sürücülerin daha dikkatli olması bir can kurtarmak anlamına geliyor.
İlginizi Çekebilir
  • Şehirden Uzak Doğaya Yakın Tekke Dağı Tabiat Parkı
    Tekke Dağı Tabiat Parkı, başkent Ankara ilinin turistik ilçesi olan Beypazarı'nda yer almaktadır. Tekke Dağı Tabiat Parkı, ilçe merkezine 15 km uzaklıkta bulunmaktadır.
  • Lebedos Antik Kenti
    Arac Kirala İzmir ile ulaşacağınız Lebedos Antik Kenti, 12 İyonya kentinden bir tanesidir. İzmir ilinin Seferihisar ilçesinde yer almaktadır. M.Ö. 7. yüzyılda kurulmuştur.
  • Tuz Gölü
    Ankara Araç Kiralama ile ulaşacağınız Tuz Gölü; Ankara, Konya ve Aksaray illerinin sınırlarının kesiştiği bir noktada bulunmaktadır. Tuz Gölü, Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesine oldukça yakındır
  • Söke Doğanbey Köyü
    İzmir Araba Kiralama hizmeti ile kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz Söke Doğanbey Köyü; Aydın ili Söke ilçesine 30 km uzaklıktadır. Küçük, sakin, huzur dolu bir köydür Doğanbey. Geçmişi M.Ö. 7. yüzyıla kadar uzanmaktadır. 1924 yılındaki mübadeleye kadar Rum halkının yaşa...
  • Metropolis Antik Kenti
    İzmir Araç Kiralama Fiyatları bakımından konforlu ve uygun fiyatlı bir şekilde ulaşacağınız Metropolis Antik Kenti, İzmir ilinin Torbalı ilçesinde yer almaktadır. Metropolis Antik Kenti, günümüzde dahi kazı çalışmalarına devam edilen ve değeri her geçen gün daha da arta...
Whatsapp Telefon