GÜMÜŞHANE'NİN TARİHİ KALINTISI: KOV KALESİ

GÜMÜŞHANE'NİN TARİHİ KALINTISI: KOV KALESİ
Kov Kalesi, Gümüşhane ilinin Esenyurt Köyü'nde yer alan ve yerleşim merkezine yakın olan önemli kalelerden bir tanesidir. Gümüşhane’de yer alan bu tarihi mirası, Trabzon Havalimanı içerisindeki Trabzon Rent A Car hizmeti olan Eco Oto Kiralama ile konforlu bir şekilde keşfedebilirsiniz.


Kov Kalesi, 1361 yılında 3. Aleksios tarafından inşa edilmiştir ve Selçuklular döneminde kullanılmıştır. Kov Kalesi, eski dönemlerde ticaret yollarına en çok sahip olduğu bilinen Doğu Karadeniz'in en işlevli merkezinden bir tanesidir. Kale, dikdörtgen planlı bir şekilde inşa edilmiştir.


Kalenin en yüksek kısmında rakım, 1760 metre olarak kaydedilmektedir. Kale, 130 metre yükseklikte bir kaya üzerine kurulmuştur. Kaleye ulaşım, merdivenler aracılığıyla sağlanmaktadır. Ayrıca kalenin içerisinde düzgün olmayan kare planlı bir iç kale yer almaktadır.


Kov Kalesi'nin antik bir kente sahip olduğu düşünülmektedir ve içerisinde sarnıç, mutfak gibi mekanların da yer aldığı bilinmektedir. Kov Kalesi ve çevresi arkeolojik sit alanı olarak ilan edilmiştir.


2008 yılı içerisinde kalenin restorasyon ve yüzey araştırmaları, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gümüşhane Valiliği'nin ortak çalışması ile gerçekleştirilmiştir. Atatürk Üniversitesi tarafından yapılan yüzey araştırmalarında ise kale içi ve çevresinde Ortaçağ ile yakın döneme ait olan seramik kalıntılarına ulaşılmıştır.

Gümüşhane'de Yeme-İçme Mekanları

Gümüşhane gezinize kısa bir mola verip bu meşhur lezzetlerin tadına bakmak isterseniz; Ataç Konağı, Özdenoğlu Konağı Cafe&Restaurant, Balyemez Konağı, Cemil Ustam, Hanımeli Et ve Yemek Lokantası, Lale Lokantası, Kral Pestil, Köme gibi işletmelerle deneyiminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Gümüşhane'de Konaklama Mekanları Nelerdir?

Gümüşhane'nin tarihi ve doğasıyla birlikte bitmeyen güzelliğinin tadına varmanızın ardından günün yorgunluğunu en konforlu ve şık bir yerde atmayı dilerseniz günübirlik olarak faydalanabileceğiniz; Ramada By Wyndham, Grand Ayazoğlu Otel, Harşit Otel, Çimenler Otel, Fidan Park Otel, Grand Teras Hotel, Grand Yeniçeri Otel işletmeleri İzmir gezinizde sizlere en iyi hizmeti sunacaktır.

Trabzon Günlük Araç Kiralama ile Kov Kalesi’ne Nasıl Gidilir?

Trabzon Havalimanı ile Kov Kalesi arası 124 km mesafede ve 1 saat 54 dakika sürmektedir. Gümüşhane’nin Esenyurt Köyü'ndeki Kov Kalesi ulaşımlarınızda Eco Oto Kiralama şirketiyle güvenle araç kiralayarak, keyifle sürebilirsiniz.


Şehrin gürültüsünden uzaklaşıp tarihi bir seyre dalabileceğiniz Kov Kalesi’nin tarihi dokusunu görmek için Trabzon Rent A Car sektöründe hizmet veren Ecocar Oto Kiralama şirketinin bölgeye uygun Arazi-Suv araçlarını tercih edebilirsiniz.


Ecocar Trabzon Rent A Car şirketi, Trabzon Havalimanı içerisinde Trabzon Havalimanı Rent A Car, Araç Kiralama Trabzon ve Avis, Garenta, Enterprise hizmeti vererek, uçağınızdan indiğinizde oluşacak zaman kaybını yok etmektedir. Günübirlik gezilerinizde ve seyahatlerinizde 7/24müşteri hizmetleri, ofisler ve www.ecocar.com.tr web site adresi ile yanınızda olması, tercih sebebi olmaktadır.
İlginizi Çekebilir
  • Şehirden Uzak Doğaya Yakın Tekke Dağı Tabiat Parkı
    Tekke Dağı Tabiat Parkı, başkent Ankara ilinin turistik ilçesi olan Beypazarı'nda yer almaktadır. Tekke Dağı Tabiat Parkı, ilçe merkezine 15 km uzaklıkta bulunmaktadır.
  • Lebedos Antik Kenti
    Arac Kirala İzmir ile ulaşacağınız Lebedos Antik Kenti, 12 İyonya kentinden bir tanesidir. İzmir ilinin Seferihisar ilçesinde yer almaktadır. M.Ö. 7. yüzyılda kurulmuştur.
  • Tuz Gölü
    Ankara Araç Kiralama ile ulaşacağınız Tuz Gölü; Ankara, Konya ve Aksaray illerinin sınırlarının kesiştiği bir noktada bulunmaktadır. Tuz Gölü, Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesine oldukça yakındır
  • Söke Doğanbey Köyü
    İzmir Araba Kiralama hizmeti ile kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz Söke Doğanbey Köyü; Aydın ili Söke ilçesine 30 km uzaklıktadır. Küçük, sakin, huzur dolu bir köydür Doğanbey. Geçmişi M.Ö. 7. yüzyıla kadar uzanmaktadır. 1924 yılındaki mübadeleye kadar Rum halkının yaşa...
  • Metropolis Antik Kenti
    İzmir Araç Kiralama Fiyatları bakımından konforlu ve uygun fiyatlı bir şekilde ulaşacağınız Metropolis Antik Kenti, İzmir ilinin Torbalı ilçesinde yer almaktadır. Metropolis Antik Kenti, günümüzde dahi kazı çalışmalarına devam edilen ve değeri her geçen gün daha da arta...
Whatsapp Telefon