Karadeniz'in İncisi Trabzon'u Keşfetmek!

Karadeniz'in İncisi Trabzon'u Keşfetmek!
Muhteşem doğası, köklü tarihi, kendine has kültürü ve tadına doyulmaz lezzetleri ile Trabzon, Doğu Karadeniz’in en sevilen şehirlerinden biri! Tertemiz havasını sağlayan yemyeşil yaylalarını, tadı damağınızda kalacak başka yerde yiyemeyeceğiniz lezzetlerini, eşsiz manzaralarını merak eden tüm ziyaretçilerini bekliyor. Trabzon’u dolu dolu keşfetmeniz, keşfederken rahat bir seyahat için ilk yapmanız gereken müşterisinin rahatını ve konforunu düşünen Trabzon Oto Kiralama şirketini ziyaret etmek olacaktır.

Trabzon’un Lezzet Dünyası

Trabzon’un kendine özgü, tadına doyamayacağınız lezzet dünyasını keşfetmek için ilk akla gelen Trabzon Rent a Car şirketine uğrayarak Trabzon’un yöresel lezzetlerini hafızanıza kazımak için yola çıkacağınızdan eminiz. Trabzon’un hamsisin den, odun ateşinde pişirilen özel ekmeklerine, köfteden hamur işi lezzetlerine, yöresine ait tereyağı ve mısır unundan yapılan kuymağına kadar pek çok tatları keşfetmeden de gitmek olmaz tabi.

Trabzon’da Kahvaltı Denilince!

Trabzon’da kahvaltı denilince denemek isteyeceğiniz pek çok yöresel lezzet keşfetmenizi bekliyor. Sizi saran temiz havasıyla, gözlerinizi yeşilin en güzel tonlarıyla buluşturan, yöresine ait kahvaltısının olmazsa olmazı kuymağı, tereyağı, balı, kayganası ve kaymağı ile Trabzon’un eşsiz manzarasında kahvaltı masalarında buluşturmak ve eşsiz doğa turuna kaldığınız yerden devam etmek için rotanızı Çal Mağarasının zorlu yolları Eco Oto Kiralama hizmeti ile artık hayal değil!

Trabzon’da Yemek Nerede Yenir?

Karadeniz’in en özgün mutfağına sahip, Trabzon’un enfes yemeklerini nerede yiyeceğinizi düşünebilirsiniz. Trabzon’dan başka hiçbir yerde yiyemeyeceğiniz karalahana sarması, hamsi tava, deniz kenarı köfte, balık, hamsi pilav, tomara tavası ve kendine has pidesi gibi birçok farklı alternatifiniz olduğu için ilk hangi lezzetten başlayacağınıza karar vermelisiniz. Trabzon’un kendi mutfağına özgü lezzetleri dışında, farklı mutfaklara ait lezzetleri ile hem merkez de hemde ilçelerinde beklentilerinizi karşılayacak restorantlara rastlayacaksınızdır.

Trabzon’un Gezilecek Yerleri

Trabzon 4000 yıllık tarihi geçmişiyle, Roma ve Bizans dönemlerini yaşayan, Fatih Sultan Mehmet’in Fethettiği, Yavuz Sultan Selim’in Valilik yaptığı, Kanuni Sultan Süleyman’ın doğduğu, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün üç kez ziyaret ettiği şehirdir.

Karadeniz ve Zigana Dağları arasında uzanan bu güzel şehir tarihi manastırları, konakları, camileri ve müzeleri ile kültürünü koruyan tarih kokuyor.
Trabzon’un tarihinden kalan yapıtlarını ve doğa harikası yerlerini gezmek için ilk merkezinde bulunan Komnenos Devleti’nin kralı I. Manuel zamanında yapıldığı tahmin edilen, çevresinde 1427 senesine ait olan bir Çan Kulesi ve iç mimarisinde Selçuklu taş işlemelerinden Adem ile Havva’nın yaratılışını anlatan kabartmalara kadar oldukça zengin süslemelere sahip olan Ayasofya; 1461 yılında, Fatih Sultan Mehmet’in Trabzon’u fethinden sonra camiye çevrilerek vakıf eser olarak anıldı. Ve 1964 yılında ise Ayasofya Müzesi olarak ziyaretçilerini ağırlıyor.

Trabzon şehrinin tüm manzarasını, elinizdeki demli çayınızı içerek uzaktan izlemek için Boztepe’de bulunan çay bahçesi gönlünüzü çalacak yerler arasındadır. Görmeden uğramadan gidemeyeceğiniz yerler arasın da Konstantin Kabayanidis tarafından 19. yüzyıl başlarında Trabzon Soğuksu’da yazlık olarak yaptırılan, mimari olarak Avrupa ve Batı Rönesans etkilerini barındıran Atatürk’ün Trabzon ziyaretlerinde ağırlandığı Atatürk Köşkü bulunuyordur.  Trabzon merkezinde bulunan kızlar manastırı, Trabzon kalesi, Trabzon şehir müzesi, Zağnos vadisi gibi tarihi yerlerini gezdikten sonra doğa güzelliklerini keşfetmeye var mısınız?

Trabzonun doga güzelliği denilince de akıllara 2.300 metrelik bir rakımda bulunan yılın her dönemi yerli ve yabancı turistleri ağırlayan Uzungöl ve Karester Yaylası gelmektedir. Karester Yaylası’na giderken Uzungöl’ün o meşhur kuşbakışı manzarasına şahit olacaksınız. Yaylaya vardığınızda ise sisli bir hava ve masalsı bir bulut denizi sizi karşılayarak doğa en özelini sizinle paylaşacaktır. İnsanları sarp bir kayalık üzerinde görkemli bir manzarası ve görülmeye değer mimarisi ile hayrete düşüren Sümela Manastırı; Trabzon’un Maçka ilçesinin Altındere Vadisi’nde denizden 1300 m yükseklikte bulunuyor. Halk arasında Meryem Ana adıyla da anılan manastır, milattan sonra 4. yüzyılda inşa edildi.

Trabzon’un geçmişine ışık tutan tarihi ve doğasını keşfederken yapacağınız seyahat planınızı, yayla yollarının kapanabileceğini ve dik yokuşlarını da göz önünde bulundurarak, konforlu ve sorunsuz bir seyahat için güvenilir Trabzon Rent a Car ile keşfedebilirsiniz.

Trabzon'da Güvenilir Oto Kiralama Rent A Car Firması

Eco Oto Kiralama Trabzon ofisi, isteğinize uygun en konforlu ve en yeni modellerle şehrin güzelliklerini keyifle keşfetmenizi sağlayacak. Trabzon Araç Kiralama için rezervasyonunuzu telefonla ya da internet sitemizden yapabilirsiniz.
İlginizi Çekebilir
  • Trabzon Havalimanı Rent a Car ve Araç Filo Kiralama Hizmetleri
    Karadeniz Bölgesinin Doğu Karadeniz bölümünde, Trabzon ilinin Karadeniz’e kıyısı bulunur. Doğu Karadeniz Dağları ile Karadeniz sahili arasında yer almakta olan Trabzon yüz ölçümü açısından az bir alanı kaplamaktadır. Güneyinde Bayburt ve Gümüşhane, batısında Giresun, doğusunda Rize şehirlerine komşudur. Trabzon, Samsun’dan sonra Karadeniz Bölgesinin ikinci büyük şehri konumundadır. Trabzon ilinde hizmet veren uluslararası Havalimanı olan Trabzon Havalimanı (TZX) 1957 yılında hizmet vermeye başlamıştır.
  • Tarihi Bakırcılar Çarsısı – Tarihi Kültür
    Doğu Karadeniz Bölgesinin en önemli ticaret ve kültür şehri olan, bölgedeki zengin bakır yataklarından elde edilen bakır, Trabzon atölyelerinde işlenmektedir. Geleneksel olarak bakır, ortaçağdan itibaren bronz ve pirinçten mutfak kaplarıyla, çeşitli eşya yapımına devam etmektedir.
  • Bolaman Kalesi (Bolaman Castle) – Fatsa Ordu
    Ordu ilinin Fatsa ilçesinde bulunan Bolaman Kalesi, 9KM uzaklıkta yaklaşık 16 dakika ulaşım mesafesindedir. Ordu Araç Kiralama ve Ordu Rent a Car firmaları içerisindeki Eco Oto Kiralama ile konforlu araçlarını tercih edebilirsiniz. Ordu, fındık ve balıkçılığı ile ünlü sahil kenarına kurulmuş, Bolaman tarihi yapılarıyla doğal güzellikleriyle ziyaretçilerine güzel bir gezi imkanı sunmaktadır. Bolaman, sembolü haline gelen Kademoğlu Konağı olarakta bilinen iç kale üzerine 18. yy. ahşap bir konak yapılmıştır.
  • Çeşme Kalesi - Tarihi Kültür (İzmir)
    İzmir ilinin batı bölümünde Urla da bulunmaktadır. Doğusunda Karaburun, Ege denizinin güneyinde yer almaktadır. Çeşme ilçesi içerisinde birçok güzellikleri barındırmakta, tarihe meraklı olan kişilerin severek gezebileceği alanlardan birisi de Çeşme Kalesi olmaktadır.
  • Torul Kalesi Tarihçesi / Kültür Portalı
    Gümüşhane ilinin batısında yer alan Torul ilçesi, kuzeyinde Trabzon, güneybatısın da Giresun, batıda Kürtün ve güneyinde Şiran ile komşu konuma sahiptir. Dağlık arazi yapısı ile denizden yüksekliği 950M ilçenin yüzölçümü 1049km² olmaktadır. Trabzon Havalimanı içerisinde Trabzon Araç Kiralama ve Trabzon Rent a Car firması Eco Oto Kiralama çeşitli Araç ve Filo Kiralama hizmetleri ile ulaşım oldukça kolay ve rahatdır.
Whatsapp Telefon