Küpkaya Kanyonu Tarihi Kültür – Ordu / Ulubey

Küpkaya Kanyonu Tarihi Kültür – Ordu / Ulubey
Ordu, Ulubey Güzergâhı üzerinden gidilmekte ve Kardeşler Mahallesi sınırları içinde yer almaktadır. Ordu merkeze 32KM, Ulubey ilçesine 9KM uzaklıktaki kanyon özelliğine sahiptir.

Ordu, doğal güzellikleri içerisindeki Küpkaya Kanyonu, Ulubey karayolundan 23KM gidilerek ilçe merkezine gelinmektedir.  İlçeden 7KM uzaklıktaki Karakoca Mahallesi Yol başı istikametini takip ederek Kardeşler Köyüne ulaşabilirsiniz. Mahmut Hocaoğlu köyleri yol ayrımından devam ederek Küpkaya Kanyonuna varılmaktadır.

Kiralama Araç Trabzon ve Kiralama Oto Trabzon firmaları içerisinde Eco Oto Kiralama şirketinin Araç ve Filo Kiralama sayesinde ulaşım son derece rahat ve kolay olmaktadır. Ordu, karayolu ile kanyon girişine kadar olan kısım asfalt olmakta ve Araç Kiralama şirketi Eco Oto Kiralama tercih edilmektedir. Kanyon önü, parke taşları ile döşenmiş ve 300M patika yol ile kanyon içine girmek mümkün olacaktır.

Küpkaya Kanyonu Tarih Özellikleri ve Sosyal Aktiviteleri?

Kardeşler Mahallesinde yer alan Küpkaya Kanyonu, çeşitli sportif aktivitelere olanak sağlamaktadır. Doğal yapısı ile akıntıların şekillendirmesi sonucu kayalar dikkat çekici görünüme sahip bulunmaktadır.  Burada bulunan suyun sıcaklığı ise yaz aylarında dahi 5 derece civarında hissedilmektedir.

Kanyon etrafındaki kayalar küp şeklinde olması ve elle yapılmış görünüşü sayesinde tamamen doğal görünüm katmaktadır. Melet Irmağı kolu üzerinde yer almaktadır. Kanyonun genişliği 5M iken bazı yerleri ise 20M bulmaktadır. Yaklaşık 2KM olan Küpkaya Kanyonu, yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra macera tutkunlarına da ev sahipliği yapmaktadır. 

Önceki yıllarda ulusal gazete tarafından Türkiye’nin en güzel 10 kanyonu arasına girmiştir. Küpkaya Kanyonu, yüzme, kano sporu yapmak ve balık tutmak içinde ziyaretçilerine olanak sağlamaktadır. Kanyon içinde bulunan küçük şelaleler sayesinde suyun akışındaki alabalıkları, ters yönde ilerlemeye çalışmalarını ve saatlerce izleyerek keyif almanızı sağlayacaktır.

Kanyon girişinde özel bir tesis mevcuttur. Küpkaya Kanyonu Dereyanı Tesisleri, çevre düzenlemesi de gayet güzel ve her şey doğal gözükmektedir. Yaz, kış açık olan aile işletmesi tesiste kahvaltı ve yemek çeşitleri mevcuttur. Tesisten aşağıya doğru Kanyon deresine inmek mümkün olmaktadır. Ziyaretçilerine keyifli anlar yaşatmak için tesiste birde zipline hattı bulunmaktadır.

Gözüm yükseklerde diyenler kişiler için heyecanlı bir macera olabilir. Hafta sonu tesis içinde ve yanlarındaki alanda kamp kurulma imkanı vardır.

Küpkaya Kanyonu ve Ulubey Gezilecek Yerleri Nerelerdir?

Ohtamış Şelalesi,
Sayacabaşı Orman Milli Parkı,
Küpkaya Kanyonu Nerede ve Nasıl Gidilir?
Ordu ilinin ilçesi olan Ulubey‘e ulaşım için Eco Oto Kiralama şirketi müşterilerine çeşitli kolaylık ve ayrıcalıklı hizmet vermektedir. Ordu ilinin en büyük Kanyonunu görmeniz için Oto Kiralama Ordu ve Rent a Car Ordu firmaları içerisinde bulunan Eco Oto Kiralama ile doğa turizmini keşfedebilirsiniz.

Hizmet kalitesi ve ekonomik fiyat seçenekleri sunmaktadır. Or-Gi Havalimanı ile Küpkaya Kanyonu 39KM olmakta ve 45 dakika sürmektedir.

Eco Oto Kiralama Araç ve Filo Kiralama hizmetinin Ekonomik Sınıf, Orta Sınıf, Lüx Sınıf, Arazi-Suv, Van Sınıf ve Tüm Araç Kategori çeşitliliği ile size en iyi Oto Kiralama hizmetini sunmaktadır.
İlginizi Çekebilir
  • Şehirden Uzak Doğaya Yakın Tekke Dağı Tabiat Parkı
    Tekke Dağı Tabiat Parkı, başkent Ankara ilinin turistik ilçesi olan Beypazarı'nda yer almaktadır. Tekke Dağı Tabiat Parkı, ilçe merkezine 15 km uzaklıkta bulunmaktadır.
  • Lebedos Antik Kenti
    Arac Kirala İzmir ile ulaşacağınız Lebedos Antik Kenti, 12 İyonya kentinden bir tanesidir. İzmir ilinin Seferihisar ilçesinde yer almaktadır. M.Ö. 7. yüzyılda kurulmuştur.
  • Tuz Gölü
    Ankara Araç Kiralama ile ulaşacağınız Tuz Gölü; Ankara, Konya ve Aksaray illerinin sınırlarının kesiştiği bir noktada bulunmaktadır. Tuz Gölü, Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesine oldukça yakındır
  • Söke Doğanbey Köyü
    İzmir Araba Kiralama hizmeti ile kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz Söke Doğanbey Köyü; Aydın ili Söke ilçesine 30 km uzaklıktadır. Küçük, sakin, huzur dolu bir köydür Doğanbey. Geçmişi M.Ö. 7. yüzyıla kadar uzanmaktadır. 1924 yılındaki mübadeleye kadar Rum halkının yaşa...
  • Metropolis Antik Kenti
    İzmir Araç Kiralama Fiyatları bakımından konforlu ve uygun fiyatlı bir şekilde ulaşacağınız Metropolis Antik Kenti, İzmir ilinin Torbalı ilçesinde yer almaktadır. Metropolis Antik Kenti, günümüzde dahi kazı çalışmalarına devam edilen ve değeri her geçen gün daha da arta...
Whatsapp Telefon