Ortamahalle Tarihi Kültür – Trabzon Gezilecek Yerler

Ortamahalle Tarihi Kültür – Trabzon Gezilecek Yerler
Trabzon şehri, Akçaabat ilçesinin tarihi dokusunu Ortamahalle’ye geldiğinizde hissedeceksiniz. Arnavut kaldırımı sokağı, tarihi kokusu, Osmanlı dönemine ait evleri, dik yokuşu ve meydanı ile günümüze kadar gelmektedir. Yerleşim yerleri arasında bulunan ilçe Akçaabat köfte ve horon oyunuuyla nam saldığı bilinmektedir.

İlk günkü cazibesini korumaktaki Ortamahalle, Osmanlı dönemi yanı sıra Roma ve Bizans gibi farklı medeniyetlerinin izlerini taşıdığını görebilirsiniz. Ortamahalle konakları ile mahalle kültürünün bütün haliyle sergilenmesi, yerli  ve yabancı turistler ve fotoğraf sanatçıları Trabzon gezi seyahatlerin esnasında ilk adresi olma özelliğini taşımaktadır.

Büyük bölümü 1988 tarihinde kentsel Sit alanı ilan edilmiştir. Ortamahalle farklı yönleriyle de Karadeniz Bölgesinin incisi olarak gelen turistlere ev sahipliği yapmaktadır. Her geçen gün ilgi gören Ortamahalle, turizmi canlandırmak adına aslına uygun restore edilmiş konakları görebilirsiniz.
Konaklar içerisinde yöresel yemekler yer almaktadır. Yeme, içme, konaklama, oturma alanı ve hediyelik eşyaların satıldığı mekânlar bulunmaktadır. 

Timurcular Konağı
Kanoğlu Konağı
Mehmet Efendi Konağı 
Bu konaklar yukarıdaki gibi olmaktadır. Ortamahalle’nin gözdesi olup turizme kazandırılmıştır.

Ortamahalle Akçaabat - St. Michael Kilisesi
Ortamahalle içerisindeki geçmiş kültürlerin anıtsal mimarlık örneklerinden yaklaşık 700 yıllık geçmişe sahip olmaktadır. St. Michael Kilisesi, Komninos Hanedanı 1332 yılında Selçuklular ile yapılan savaşı kazanmaları sonucu yaptırılmıştır. 

Bir dönem Rumlar tarafından kullanılarak, 1846 yılında onarımdan geçirilmiş ve kilise ev olarak kullanılmıştır. St. Michael Kilisesi özgün mimarisiyle, dış cephe işlemeleri ve zemin mozaiklerinin özel yapıya sahip olması, günümüze kadar gelmeyi başarmasını sağlamıştır.

Ortamahalle Akçaabat – Usta Tiyatrocu Erol Günaydın
Türkiye’nin ünlü ve usta tiyatrocularından Erol Günaydın, Akçaabat Ortamahalle de 1933 yılında dünyaya gelmiştir. Akçaabat Belediyesi tarafından yapılan tiyatro salonuna ünlü sanatçı Erol Günaydın’ın adı verilmiştir. Geleneksel olarak her yıl Erol Günaydın Tiyatro Günleri düzenlenmektedir.

Ortamahalle Camii – Kent Rehberi | Kültür Portalı
Ortamahalle Camii 1806 yılında inşa edilmiştir. Camii girişinde avlu ve baş tarafında kahvehanesiyle alanın merkezi olmuştur. Camii minaresi 1982 yılında eklenmiştir.

Ortamahalle Nerede ve Nasıl Gidilir?

Akçaabat, Trabzon ilinin ikinci büyük ilçesi olmaktadır. Karadeniz Bölgesinin en önemli yerleşim yerlerinde bir tanesidir. Akçaabat ilçesine ulaşım Eco Oto Kiralama oldukça rahat ve kolay olmaktadır. Trabzon Havalimanı ile Ortamahalle Akçaabat arası 15KM uzaklıkta olmakta ve trafik yoğunluğuna göre 20 dakika sürmektedir.

Trabzon Havalimanı içerisindeki Trabzon Oto Kiralama ve Trabzon Rent a Car firmaları arasında Eco Oto Kiralama şirketinin Filo ve Araç Kiralama Hizmeti tercih edilmektedir.

Eco Oto Kiralama şirketinin güvenilir ve konforlu araçları, seyahatleriniz de sizin yanınızda olmaktan mutluluk duymaktadır. Sektör içerisindeki kurumsal firmaların arasına ismini yazdırmış bulunmaktadır.

Profesyonel ve deneyimli ekip çalışanları ile birlikte, müşterilerine Araç ve Filo Kiralama hizmeti vermektedir. Tatil planlamanızı önceden Eco Oto Kiralama ile paylaşarak size sadece tatilinizin tadını çıkarmak kalmaktadır.

Eco Oto Kiralama şirketi Lüks, Arazi-Suv, Van Sınıf, Ekonomik Sınıf, Orta Sınıf ile Tüm Araç Listesi marka ve modellerine göz atabilirsiniz.
İlginizi Çekebilir
  • Şehirden Uzak Doğaya Yakın Tekke Dağı Tabiat Parkı
    Tekke Dağı Tabiat Parkı, başkent Ankara ilinin turistik ilçesi olan Beypazarı'nda yer almaktadır. Tekke Dağı Tabiat Parkı, ilçe merkezine 15 km uzaklıkta bulunmaktadır.
  • Lebedos Antik Kenti
    Arac Kirala İzmir ile ulaşacağınız Lebedos Antik Kenti, 12 İyonya kentinden bir tanesidir. İzmir ilinin Seferihisar ilçesinde yer almaktadır. M.Ö. 7. yüzyılda kurulmuştur.
  • Tuz Gölü
    Ankara Araç Kiralama ile ulaşacağınız Tuz Gölü; Ankara, Konya ve Aksaray illerinin sınırlarının kesiştiği bir noktada bulunmaktadır. Tuz Gölü, Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesine oldukça yakındır
  • Söke Doğanbey Köyü
    İzmir Araba Kiralama hizmeti ile kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz Söke Doğanbey Köyü; Aydın ili Söke ilçesine 30 km uzaklıktadır. Küçük, sakin, huzur dolu bir köydür Doğanbey. Geçmişi M.Ö. 7. yüzyıla kadar uzanmaktadır. 1924 yılındaki mübadeleye kadar Rum halkının yaşa...
  • Metropolis Antik Kenti
    İzmir Araç Kiralama Fiyatları bakımından konforlu ve uygun fiyatlı bir şekilde ulaşacağınız Metropolis Antik Kenti, İzmir ilinin Torbalı ilçesinde yer almaktadır. Metropolis Antik Kenti, günümüzde dahi kazı çalışmalarına devam edilen ve değeri her geçen gün daha da arta...
Whatsapp Telefon