Kurumsal Araç Kiralama ve Rent a Car Sözleşmesinin Önemi

Kurumsal Araç Kiralama ve Rent a Car Sözleşmesinin Önemi
Araç Kira Sözleşmesi Faydaları Nelerdir?
Aracı kiraya veren firma ile kiralayan şirket veya şahıs arasında imzalanan kiralama işleminin süresi, şartları ve koşullarını belirleyen sözleşmedir. Sözleşmenin içerisinde kiralayan kişinin sürücü belgesi, iletişim bilgileri hakkında detaylar yer almaktadır.

Araç Kiralama Sözleşmenin Önemi Nasıl Olmaktadır?

Araç kiralama yaparken ister hususi, ister ticari ihtiyaçlarınızda dikkat etmeniz gereken en önemli konu yapılan sözleşmedir. Kiralama işlemi gerçekleştirirken haklarınızı yasal olarak güvence altına almanıza imkân ve olanak sağlamaktadır.

Araç Kiralama Sözleşmesi Neler İçermektedir?

Kiralama yaptığınız aracın siz de ne kadar süre kalacağını, iade edilmesi gerektiği tarihi, iadesi geçiken aracın ne gibi cezai işlem uygulanacağını, araç kiralayana ait kullanım esnasında almış olduğu trafik cezalarını, araca ait ekipmanların çalışır durumda olup olmadığını, araç kiralayanda aracın kaldığı süre boyunca herhangi hasar olup olmadığını içermektedir.

Sözleşme Yapılmadığında Ne Gibi Sorunlar Yaşanmaktadır?
Kira yapıldığına dair, araç kiralayanın ya da kiraya verenin, elinde sözleşme olmaması yasal olarak hiç bir hakkınız olmaması anlamına gelmektedir. Yapacağınız sözleşme delil niteliğinde olduğu için olası bir kaza, hasar, ceza vb. durumların siz kullanırken olup olmadığını göstererek kendinizi güvence altına almanıza sağlamaktadır.

Uzun Dönem Araç Kiralama Sözleşmesi Nedir?

Kiralayacağınız aracı 1 aydan uzun süre kullanacak olacak iseniz bu durumda uzun dönem sözleşme gerçekleştirmek sizin adınıza daha sağlıklı olacaktır. Uzun dönem araç kiralama yaparken, uzun dönem yapılan sözleşme sizi olabilecek fiyat artışlarından korumaktadır.

Sözleşme içersinde taahhüt edilen hizmetlerin yerine getirilmesi, sözleşme süresine kadar yasal olarak her iki tarafada verilen taahhütler güvence altına alınarak uyulmuş olacaktır.

Yapılan araç kira sözleşmeleri, iki tarafında ıslak imzası ve 2 nüsha olacak şekilde düzenlenerek iki taraftada bulunması gerekmektedir.
Kira sözleşmesinde, sözleşme maddeleri, hizmet taahhütleri ve içerikler karşılıklı okunarak güncellenip imzalanmalıdır.

Araç Kiralamada Aracın Bakımı Kime Ait Olmaktadır?

Araç Kiralama firmaları, tüm kiralık araçlarının bakımlarını yaptırması kendi sorumluluğun da olmaktadır. Yıllık araç kiralama yapan kişilerin kiralama süresi boyunca elindeki aracın periyodik bakım zamanlarında Kiralama yaptıkları firmaya bildirmesi ve bakım yapılması gerektiği konuda uyarmalıdır.

Araç Kiralama da Tercih Edilen Firma Bilgileri?

Trabzon - Ankara - İzmir - Giresun ve Ordu illeri başta olmak üzere çevre illere de Filo ve Araç Kiralama hizmetini konforlu araç segmentleri ile Eco Oto Kiralama şirketi sağlamaktadır.

Oto Kiralama hizmeti alan müşteri pörtföyü daima güvenilir ve kaliteli şirketleri araştırmaktadır. Filo ve Araç Kiralama hizmetlerinde Cande Rent a Car şirketi sektördeki tecrübesi ve güvenilirliği ile öncü olmaktadır.

Papillon Rent a Car şirketi, Lüks - Ekonomik - Orta - Arazi-Suv - Van ve Tüm Araç Listesi ile 7/24 daima sizin yanınızda olmaktadır.
'Siz sadece seçerek, konforu, keyifi ve kaliteli sürüş hizmetini hissedeceksiniz.'
İlginizi Çekebilir
  • Şehirden Uzak Doğaya Yakın Tekke Dağı Tabiat Parkı
    Tekke Dağı Tabiat Parkı, başkent Ankara ilinin turistik ilçesi olan Beypazarı'nda yer almaktadır. Tekke Dağı Tabiat Parkı, ilçe merkezine 15 km uzaklıkta bulunmaktadır.
  • Lebedos Antik Kenti
    Arac Kirala İzmir ile ulaşacağınız Lebedos Antik Kenti, 12 İyonya kentinden bir tanesidir. İzmir ilinin Seferihisar ilçesinde yer almaktadır. M.Ö. 7. yüzyılda kurulmuştur.
  • Tuz Gölü
    Ankara Araç Kiralama ile ulaşacağınız Tuz Gölü; Ankara, Konya ve Aksaray illerinin sınırlarının kesiştiği bir noktada bulunmaktadır. Tuz Gölü, Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesine oldukça yakındır
  • Söke Doğanbey Köyü
    İzmir Araba Kiralama hizmeti ile kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz Söke Doğanbey Köyü; Aydın ili Söke ilçesine 30 km uzaklıktadır. Küçük, sakin, huzur dolu bir köydür Doğanbey. Geçmişi M.Ö. 7. yüzyıla kadar uzanmaktadır. 1924 yılındaki mübadeleye kadar Rum halkının yaşa...
  • Metropolis Antik Kenti
    İzmir Araç Kiralama Fiyatları bakımından konforlu ve uygun fiyatlı bir şekilde ulaşacağınız Metropolis Antik Kenti, İzmir ilinin Torbalı ilçesinde yer almaktadır. Metropolis Antik Kenti, günümüzde dahi kazı çalışmalarına devam edilen ve değeri her geçen gün daha da arta...
Whatsapp Telefon