Metropolis Antik Kenti

Metropolis Antik Kenti

Metropolis'in M.Ö. 3. yüzyılda kurulduğu düşünülmektedir. Antik kentte 1989 yılından itibaren arkeolojik kazı çalışmaları yapılmaya başlanmıştır.

Bölgedeki en erken yerleşim, Metropolis Antik Kenti'nde yaşanmıştır. Metropolis Antik Kenti sayesinde bulunduğu bölge, M.Ö. 2 bin 500 yılında oldukça gelişmiştir.

Metropolis, Ana Tanrıça'nın Kenti anlamına gelmektedir. Metropolis'in diğer isimleri; Triyanna ve Tripolis'tir. Ve Torbalı'nın adının da buradan geldiği düşünülmektedir.

Metropolis Antik Kenti; İzmir ve Efes arasındaki ana yol üzerinde, stratejik bir tepede kurulmuştur. Bu yüzden sahip olduğu önem büyüktür. Her çeşit ticari malın kolayca ulaştırılabildiği ve çevresindeki sahip olduğu verimli ovalardan gelirini sağlayan önemli bir kenttir. Metropolis Antik Kenti, özellikle şarap üreticiliğiyle ün kazanmıştır. Kentin diğer bir önemi ise; nadir rastlanılan Helenistik Dönem anıtlarına ev sahipliği yapmasıdır.

Metropolis Antik Kenti; tiyatro, akropolis, mozaikli salon, meclis binası, stoa, yukarı ve aşağı hamam, atriumlu evler ve bir kilise bölümlerinden oluşmaktadır. Ayrıca Metropolis, Superman film serilerinde geçen şehrin de adıdır. İzmir’deki tüm mekanlara Adnan Menderes Havalimanı içerisinde hizmet veren İzmir Araç Kiralama Fiyatları bakımından İzmir’in en uygun şirketi Eco Oto Kiralama ile kolayca ulaşabilirsiniz.

İzmir Araç Kiralama Fiyatları ile Tasarruflu Ulaşım Sağlayacağınız Torbalı'da Yeme İçme Mekanları Nelerdir?

Torbalı seyahatlerinizde gezinize kısa bir mola verip İzmir'in meşhur lezzetlerini tatmak isterseniz; Lucien Arkas Bağları, Merve Çorba Pide Kebap Salonu, Özurfa Kebap, Onur Pide, Temel Reis Balık Evi, Deta Balık, Eli Leziz Restaurant gibi işletmelerle deneyiminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Torbalı'da Konaklama Mekanları Nelerdir?

Torbalı'nın tarihi ve doğasıyla birlikte bitmeyen güzelliğinin tadına varmanızın ardından günün yorgunluğunu en konforlu ve şık bir yerde atmayı dilerseniz günübirlik olarak faydalanabileceğiniz; Metropolis Otel, Çetineller Hotel, Club Sideris, Kartur Otel, Kısıkpet Otel işletmeleri Torbalı gezinizde sizlere en iyi hizmeti sunacaktır.

İzmir Araç Kiralama Fiyatları ile Ekonomik Bir Şekilde Metropolis Antik Kenti Nerededir ve Nasıl Gidilir?

İzmir'in simgelerinden biri olan Çandarlı Kalesi, Dikili ilçesinde bulunmaktadır. İzmir merkezi ile Dikili arası 110 km mesafededir.

İzmir'e gelen ziyaretçilerin görmek istediği Çandarlı Kalesi'ne ulaşımı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda bulunan Ecocar İzmir Araç Kiralama hizmeti ile gerçekleştirebilirsiniz veya transfer hizmetimizden faydalanabilirsiniz.

İzmir Dikili ile Adnan Menderes Havalimanı arası 135 km mesafededir. İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar'da bulunan Ecocar İzmir Araç Kiralama Fiyatları şirketi müşteri memnuniyeti odaklı hizmetiyle size en konforlu İzmir seyahati fırsatını sunmaktadır.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan İzmir Araç Kiralama FiyatlarıAraç Kiralama İzmir ve Avis ihtiyacınızı Ecocar İzmir Araç Kiralama ile edineceğiniz hizmetle avantajlı fiyat seçenekleri ve üstün kalite anlayışıyla giderebilirsiniz. www.ecocar.com.tr

İlginizi Çekebilir
  • Şehirden Uzak Doğaya Yakın Tekke Dağı Tabiat Parkı
    Tekke Dağı Tabiat Parkı, başkent Ankara ilinin turistik ilçesi olan Beypazarı'nda yer almaktadır. Tekke Dağı Tabiat Parkı, ilçe merkezine 15 km uzaklıkta bulunmaktadır.
  • Lebedos Antik Kenti
    Arac Kirala İzmir ile ulaşacağınız Lebedos Antik Kenti, 12 İyonya kentinden bir tanesidir. İzmir ilinin Seferihisar ilçesinde yer almaktadır. M.Ö. 7. yüzyılda kurulmuştur.
  • Tuz Gölü
    Ankara Araç Kiralama ile ulaşacağınız Tuz Gölü; Ankara, Konya ve Aksaray illerinin sınırlarının kesiştiği bir noktada bulunmaktadır. Tuz Gölü, Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesine oldukça yakındır
  • Söke Doğanbey Köyü
    İzmir Araba Kiralama hizmeti ile kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz Söke Doğanbey Köyü; Aydın ili Söke ilçesine 30 km uzaklıktadır. Küçük, sakin, huzur dolu bir köydür Doğanbey. Geçmişi M.Ö. 7. yüzyıla kadar uzanmaktadır. 1924 yılındaki mübadeleye kadar Rum halkının yaşa...
  • Gerçekleşen Bir Rüya: İzmir Kadifekale
    Andan Menderes Oto Kiralama hizmeti ile ulaşacağınız ve M.Ö. 3. yüzyılda İzmir merkezde körfeze hakim bir konumda kurulmuş olan Kadifekale, Makedonya Kralı Büyük İskender'in isteği ile yapılmıştır.
Whatsapp Telefon