Çamburnu Tabiat Parkı Doğa Harikası, Trabzon Sürmene

Çamburnu Tabiat Parkı Doğa Harikası, Trabzon Sürmene
Trabzon ili Sürmene ilçesinde yer almaktadır. Çamburnu Tabiat Parkı Doğa Harikası içerisinde, 51,00 dekarlık deniz ve ormanlık alanda buluşarak, ziyaretçilerine eşsiz manzarasıyla ev sahipliği yapmaktadır. 2011 yılında Tabiat Parkı olarak ilan edilmiştir. Bölgede sarıçam türünün deniz seviyesine bu kadar inebilmiş olması, tabiat parkını özel kılmaktadır.


Karadenize kıyısı olan Sürmene Çamburnu Tabiat Parkı, giriş ücretleri listesini ve Çamburnu Tabiat Parkı Nerede ve Nasıl Gidilir?, gibi soruları ve ilgili tüm bilgileri yazımızda paylaştık. Tamamı ormanlık alandaki Çamburnu Tabiat Parkı; gezi, piknik, doğa yürüyüşü, fotoğrafçılık gibi çeşitli aktiviteler yapmanıza imkân sağlamaktadır. Tabiat Parkı içerisinde 250M yürüme mesafesindeki, Çamburnu Orman Evleri hizmet vermektedir. 


Tabiat Parkında orman ve denizin bir arada olmasından dolayı, aileniz ve arkadaşlarınızla keyifli vakit geçirebilirsiniz. Orman havasını soluduktan sonra Karadeniz, sularının hırçın dalgaları ile oluşturduğu dehlizleri görebilir, serin sularına kendinizi bırakabilirsiniz. Çamburnu Tabiat Parkında ağaç ve bitki türleri ise; gürgen, göknar, meşe, doğu ladini, akçaağaç, söğüt vb. diğer ağaç çeşitleri bulunmaktadır. 


Tabiat Parkı, sarmaşık, mantar türleri ve odunsu bitkilerden Rhododendron ponticum(mor çiçekli ormangülü) yöre halkı tarafından kumar çiçeği olarak bilinmektedir. Bitki 5M boyunda sık dallı çalı türü olarak doğal bulunmaktadır. Çamburnu Tabiat Parkında yabani hayvan türleri; karabatak, porsuk, sincap, çakal ve karaca gibi hayvanların fotoğrafını çekebilir, yabani hayvan gözlemciliği yapabilirsiniz. 

Sürmene Çamburnu Tabiat Parkı Aktivite İmkanları Nelerdir?

Doğa Yürüyüşü,
Piknik,
Doğa Yürüyüşü,
Yabani Hayvan Gözlemciliği,
Yabani Hayvan Fotoğrafçılığı,
Deniz Turizmi,
Barbekü & Mangal,
Manzara Seyri,
ATV ve Bisikletle Safari,

Çamburnu Tabiat Parkı Doğa Harikası Alanın Özellikleri Nelerdir?

Bahçe Oturma Grubu – Kameriye,
Büfe,
Çeşme - Su,
Duş,
Kır Evi - Bungalov,
Kır Kahvesi - Cafe,
Kır Lokantası - Restoran,
Konaklama,
Mescit,
Seyir Terası,
Sosyal Tesisler,
Soyunma Kabini,
WC,

Doğa Harikası Çamburnu Tabiat Parkı Nerede ve Nasıl Gidilir?

Yaz ayları yeşil ile mavinin buluştuğu noktalardan birtanesi olan Çamburnu Tabiat Parkı Doğa Harikası, muhteşem manzarası ile Trabzon ili Sürmene ilçesinde yer almaktadır. Sürmene ile Tabiat Parkı arası 8KM olmakta 8 dakika sürmektedir. 


Tabiat Parkı, Trabzon şehir merkezine 48KM mesafe uzaklıkta bulunmaktadır. Çamburnu Tabiat Parkına şehir merkezinden ulaşımınız için Sürmene otobüs ve dolmuşlarıyla belirli ücret karşılığında sağlamanız mümkündür.


Trabzon Rize yolu üzerinden ulaşım sağlanan Çamburnu Tabiat Parkına araç kiralayarak da ulaşım sağlanmaktadır. Trabzon’a ulaşımınızı hava yolu kullanarak geldiyseniz, uçağınızdan indiğiniz gibi sizi Eco Oto Kiralama şirketinin güler yüzlü personelleri karşılayacaktır.


Sürmene Çamburnu Tabiat Parkını görmek için Trabzon Havalimanı içerisindeki Trabzon Oto Kiralama firmaları arasında, Eco Oto Kiralama şirketinin geniş Araç Filo ve Oto Kirala hizmetinden yararlanabilirsiniz. Trabzon Havalimanı ile Çamburnu Tabiat Parkı arası 40KM mesafe uzaklığa sahiptir.


Çamburnu Tabiat Parkı Doğa Harikası ile eşsiz manzarasını görmek için mutlaka erken rezervasyon yaptırmayı unutmayın.
İlginizi Çekebilir
  • Şehirden Uzak Doğaya Yakın Tekke Dağı Tabiat Parkı
    Tekke Dağı Tabiat Parkı, başkent Ankara ilinin turistik ilçesi olan Beypazarı'nda yer almaktadır. Tekke Dağı Tabiat Parkı, ilçe merkezine 15 km uzaklıkta bulunmaktadır.
  • Lebedos Antik Kenti
    Arac Kirala İzmir ile ulaşacağınız Lebedos Antik Kenti, 12 İyonya kentinden bir tanesidir. İzmir ilinin Seferihisar ilçesinde yer almaktadır. M.Ö. 7. yüzyılda kurulmuştur.
  • Tuz Gölü
    Ankara Araç Kiralama ile ulaşacağınız Tuz Gölü; Ankara, Konya ve Aksaray illerinin sınırlarının kesiştiği bir noktada bulunmaktadır. Tuz Gölü, Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesine oldukça yakındır
  • Söke Doğanbey Köyü
    İzmir Araba Kiralama hizmeti ile kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz Söke Doğanbey Köyü; Aydın ili Söke ilçesine 30 km uzaklıktadır. Küçük, sakin, huzur dolu bir köydür Doğanbey. Geçmişi M.Ö. 7. yüzyıla kadar uzanmaktadır. 1924 yılındaki mübadeleye kadar Rum halkının yaşa...
  • Metropolis Antik Kenti
    İzmir Araç Kiralama Fiyatları bakımından konforlu ve uygun fiyatlı bir şekilde ulaşacağınız Metropolis Antik Kenti, İzmir ilinin Torbalı ilçesinde yer almaktadır. Metropolis Antik Kenti, günümüzde dahi kazı çalışmalarına devam edilen ve değeri her geçen gün daha da arta...
Whatsapp Telefon