Ordu - Ünye Kalesi Tarihi Efsanesi | Kültür Portalı

Ordu - Ünye Kalesi Tarihi Efsanesi | Kültür Portalı
Niksar karayolunun 7KM sol tarafında kalan tepe üzerine kurulu 2500 yıllık Ünye Kalesi, 300M yüksekliğinde olmaktadır. İlçenin 5KM güneydoğusunda Tarihi Efsanesi için ziyaretçilerini beklemektedir. Ordu Araç Kiralama ve Ordu Rent a Car sektörü içerisindeki Eco Oto Kiralama şirketi, Or - Gi Havalimanı karşısında olmakta ve müşterisine kaliteli hizmet sunmaktadır.


Kale köy sınırları içerisinde yer almaktadır. XI-XII. Yüzyıllar da çevre yüzeyine göre çok yüksek olduğu için sağlamlaştırılmış mevki olarak kullanılmıştır. Yunan tapınakları formunda olup dor düzenli şekilde oyulmuş mezar girişleri bulunmaktadır. Ünye Kalesi görüntü ve işçiliğiyle Helenistik Dönem sanatını yansıtan en iyi kaya mezarlarına sahip olmaktadır.


Ünye Kalesi tepesinde gücü simgeleyen aslan akroter kabartması tahrip olmuştur. Köşe tarafında ise kanatları açık şekilde kartal akroter kabartması bulunmaktadır. Alınlığın alt kısmında 7 adet triglif ve aralarında 6 adet methop mevcuttur. Giriş açıklığı ön oda tarzında olmakta ve yan yüzeyindeki ortaçağ dönemi fresklere ait kalıntı ve mezarların dini amaçlı kullanıldığı bilinmektedir. 


Kalenin büyük bir kısmı kayadan oluşmakta ve iki adet tüneli bulunmaktadır. Ünye Kalesi inşaası, İran Kökenli Pontus Kralı 2. Mitradates tarafından M.Ö. 250 yıllarında yaptırılmıştır. Giriş kapısı yapımı Osmanlı Devletine ait olmaktadır. Surları son kez Osmanlı tarafından güçlendirilerek, kalenin son halini Osmanlı Devleti vermiştir. 

Ordu - Ünye Kalesi Özellikleri Nelerdir?

Kalenin içerisinde kral mezarlıkları bulunur.
Kale içerisinde mağaralar ve kuyular bulunur.
Kale yolu asfalt yol olmaktadır.
Bir adet dehliz ve sarnıç bulunur.
Kale kapısı 5M yükseklikte olmaktadır.
Ünye Kalesi Nerede ve Nasıl Gidilir?
Karadeniz Bölgesi Ordu ili Ünye ilçesinde bulunan Ünye Kalesi, hem kültürel tarihi hemde doğanın içerisinde oluşuyla huzurlu saatler geçirerek keşif yapmanızı sağlayacaktır. 


Ordu Ünye ile Or-Gi Havalimanı arası 90KM olmakta ve 1 saat 35 dakika sürmektedir. Ünye gezinizi en uygun güvencesiyle, avantajlı fiyatlarla Araç Kiralama artık çok kolay olmaktadır.


Eco Oto Kiralama şirketi Araç ve Filo Kiralama hizmetlerini, yüzlerce farklı marka ve model arasından seçeceğiniz aracıyla kolayca kiralayabilirsiniz. Ordu Oto Kiralama firmaları içerisindeki hizmetleriyle daima sizin bir adım önde kaliteli ve konforlu hizmet aldığınızı hissettirmektedir.
İlginizi Çekebilir
  • Şehirden Uzak Doğaya Yakın Tekke Dağı Tabiat Parkı
    Tekke Dağı Tabiat Parkı, başkent Ankara ilinin turistik ilçesi olan Beypazarı'nda yer almaktadır. Tekke Dağı Tabiat Parkı, ilçe merkezine 15 km uzaklıkta bulunmaktadır.
  • Lebedos Antik Kenti
    Arac Kirala İzmir ile ulaşacağınız Lebedos Antik Kenti, 12 İyonya kentinden bir tanesidir. İzmir ilinin Seferihisar ilçesinde yer almaktadır. M.Ö. 7. yüzyılda kurulmuştur.
  • Tuz Gölü
    Ankara Araç Kiralama ile ulaşacağınız Tuz Gölü; Ankara, Konya ve Aksaray illerinin sınırlarının kesiştiği bir noktada bulunmaktadır. Tuz Gölü, Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesine oldukça yakındır
  • Söke Doğanbey Köyü
    İzmir Araba Kiralama hizmeti ile kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz Söke Doğanbey Köyü; Aydın ili Söke ilçesine 30 km uzaklıktadır. Küçük, sakin, huzur dolu bir köydür Doğanbey. Geçmişi M.Ö. 7. yüzyıla kadar uzanmaktadır. 1924 yılındaki mübadeleye kadar Rum halkının yaşa...
  • Metropolis Antik Kenti
    İzmir Araç Kiralama Fiyatları bakımından konforlu ve uygun fiyatlı bir şekilde ulaşacağınız Metropolis Antik Kenti, İzmir ilinin Torbalı ilçesinde yer almaktadır. Metropolis Antik Kenti, günümüzde dahi kazı çalışmalarına devam edilen ve değeri her geçen gün daha da arta...
Whatsapp Telefon