Ankara Rent a Car Fiyatları ve Kampanyaları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Ankara Rent a Car Fiyatları ve Kampanyaları Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Frig Kralı Gordios'un M.Ö.800'lü yıllarda başkent haline getirdiği Gordion Antik Kenti Ankara'nın Polatlı ilçesinde yer almaktadır. 
Irmak ve suyun bolluğu, çevresinin kuru tarım ve hayvancılığa uygun bir arazi olmasından dolayı Friglere çekici gelmiştir. Arkeolojik bulgulara göre Frigler, bu bölgeye M.Ö.12. yüzyılın sonları gibi erken bir tarihte ve Hititlerin yıkılması sonucu gelmişlerdir.
Kazılarda elde edilen bulgulara göre en erken Frig yerleşim yerleri günlük hayata dair malzemeler içeren küçük bir köy yapısına sahiptir ve Frig Uygarlığı yaşam tarzını yansıtmaktadır. Evlerden oluşan bu küçük köy, M.Ö.9. yüzyılda ise büyük bir dönüşüm gerçekleştirerek yerleşim, muazzam surlarla çevrili bir kale haline gelmiştir. Günümüzde kentten geriye kalan sadece temelleri kalmış olan evlerdir. 
Gordion Antik Kenti'ni daha da önemli kılan şey ise sahip olduğu tümülüslerdir. Gordion Antik Kenti'nde görülen irili ufaklı tepecikler, tümülüs adı verilen mezarlardan dolayı oluşmuşlardır. Soylular ve Frig Krallarının gömülü olduğu Tümülüs isimli bu anıt mezarlardan bölgede 128 adet bulunmaktadır. 
Bu tümülüslerin içerisinde en büyük olanı ise; mitolojide dokunduğu her şeyi anında altına dönüştürdüğüne inanılan ve eşek kulaklı olarak bilinen Kral Midas'ın tümülüsüdür. Gordion Müzesi'nin tam karşısında yer alan bu tümülüs, 55 metre yüksekliğinde ve 300 metre genişliğindedir. Bu özelliği sebebiyle Kral Midas Tümülüs'ü dünyanın 2. büyük tümülüsü olma özelliğini taşımaktadır. Ayrıca bu tümülüsün binlerce yıllık ardıç tomruklarıyla desteklenen çam ağacından yapılmış olan ahşap mezar odası, dünyada tek olma özelliğini de taşımaktadır.
Bölgede yapılan kazılar esnasında ortaya çıkan ve Kral Midas'a ait olduğu düşünülen  kemikler, fibulalar, bakır ve tunç kaplara ulaşılmıştır. Bilim insanlarına göre bu bulgular, Kral Midas’ın mezar odasında son bir yemek yendiğine ve menünün içinde kırmızı et ve mercimek bulunan acı baharatlı türlü, bal ve bira ile kaynatılmış üzüm veya şaraptan oluştuğuna yönelik kalıntılar olduğunu göstermektedir. 
Gordion Antik Kenti'ne gelindiğinde, Anadolu tarihine ışık tutan Gordion Müzesi ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında gelmektedir. Gordion Müzesi'nde 750 tarihi eser sergilenmektedir. Tunç Devri'ne ait çanak çömlekler müzede sergilenen en eski eserlerdir. Ayrıca müzede 9. Yüzyılda yapıldığı düşünülen dünyanın en eski çakıl taşı mozaikleri de sergilenmektedir. 
Gordion Antik Kenti'nin ziyaret saatleri yaz aylarında sabah 10.00 ve akşam 16.30 arasındadır. Kış aylarında ise ziyaretler, sabah 08.30 ile akşam 17.00 arasında gerçekleştirilmektedir. 
Ankara'da Konaklama Nasıl Yapılır ?
 Ankara'da yapacağınız tarihi ve doğa gezilerinizde gün sonunda yorgunluğunuzu atıp konforlu bir şekilde dinlenebileceğiniz konaklama imkanlarına bölgede bulunan konaklama hizmetlerinden faydalanarak ulaşabilirsiniz. Bunlar arasında; JW Marriott Hotel Ankara, Sheraton Ankara Hotel&Convention Center, Ankara HiltonSA, Ataköşk Hotel, Radisson Blu Hotel ve Altınel Ankara Hotel&Convention Center işletmelerinden birini tercih ederek konforlu bir şekilde gününüzü sonlandırabilirsiniz. 
Ankara Gordion Antik Kenti Nerededir ve Nasıl Gidilir ?
4 bin yıllık bir tarihe ev sahipliği yapan Gordion Antik Kenti, Ankara ilinde Polatlı ilçesi sınırlarında bulunan Yassıhöyük Köyü'nde yer almaktadır. Ankara merkezine 94, Polatlı ilçesine ise 29 km uzaklıktadır.
Gordion Antik Kenti gezinize, Ankara Esenboğa Havalimanı ve Ankara Tunus Caddesi'nde bulunan Ecocar Araç Kiralama şirketinden faydalanacağınız Ankara Araç Kiralama ve Avis hizmeti ile kolayca ulaşabilirsiniz. 
Ecocar Araç ve Filo Kiralama şirketi, profesyonel ekibi ile müşteri memnuniyetini ilk sırada bulundurması sebebiyle tercih edilen kurumsal Ankara Rent A Car firmaları arasında yerini almaktadır. 
Ankara Oto Kiralama ve Rent A car Ankara hizmetlerini Ecocar ile en konforlu şekilde elde etmek için rezervasyonlarınızı; ofislerimiz, web sitemiz veya 7 gün 24 saat hizmet veren müşteri hizmetlerimizden gerçekleştirebilirsiniz. 
Müşteri Hizmetleri 7/24;
0850 307 0850
[email protected]
 

İlginizi Çekebilir
  • Şehirden Uzak Doğaya Yakın Tekke Dağı Tabiat Parkı
    Tekke Dağı Tabiat Parkı, başkent Ankara ilinin turistik ilçesi olan Beypazarı'nda yer almaktadır. Tekke Dağı Tabiat Parkı, ilçe merkezine 15 km uzaklıkta bulunmaktadır.
  • Lebedos Antik Kenti
    Arac Kirala İzmir ile ulaşacağınız Lebedos Antik Kenti, 12 İyonya kentinden bir tanesidir. İzmir ilinin Seferihisar ilçesinde yer almaktadır. M.Ö. 7. yüzyılda kurulmuştur.
  • Tuz Gölü
    Ankara Araç Kiralama ile ulaşacağınız Tuz Gölü; Ankara, Konya ve Aksaray illerinin sınırlarının kesiştiği bir noktada bulunmaktadır. Tuz Gölü, Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesine oldukça yakındır
  • Söke Doğanbey Köyü
    İzmir Araba Kiralama hizmeti ile kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz Söke Doğanbey Köyü; Aydın ili Söke ilçesine 30 km uzaklıktadır. Küçük, sakin, huzur dolu bir köydür Doğanbey. Geçmişi M.Ö. 7. yüzyıla kadar uzanmaktadır. 1924 yılındaki mübadeleye kadar Rum halkının yaşa...
  • Metropolis Antik Kenti
    İzmir Araç Kiralama Fiyatları bakımından konforlu ve uygun fiyatlı bir şekilde ulaşacağınız Metropolis Antik Kenti, İzmir ilinin Torbalı ilçesinde yer almaktadır. Metropolis Antik Kenti, günümüzde dahi kazı çalışmalarına devam edilen ve değeri her geçen gün daha da arta...
Whatsapp Telefon