Uzungöl Hakkında Merak Edilenler

Uzungöl Hakkında Merak Edilenler
Uzungöl'ün tarihini incelediğimizde 1586'lı yıllarda ''Saraho'' rumca adıyla bilinmekteydi. Bölge hakkında araştırmalar yaptığınızda çeşitli bilgilere ulaşabileceksinizdir. Mevcut yerli halkın çoğunluğunu 1876 yılı sonrasında müslüman hanedanlar oluşturmuştur. Yerleşim yerinin adı ''Şerah'' olarak anıldığı söylenir.  1923 ve 1948 yılları arası Of ilçesine bağlı olan Uzungöl, 1948'de Çaykara'nın ilçe olması sonucu ilçe sınırlarını belirlemiştir. Kanunun 6360 sayılı maddesi gereğince, 1969 yılında kurulan Uzungöl Belediyesi kapatılmıştır. 

Uzungöl Coğrafyası

Kaçkar ve Soğanlı Sıradağlarının birleştiği yer olarak bilinmekte ve bitki örtüsü ormanlarının fazlalığıyla hayli yağmurlu geçmektedir. Trabzon Oto Kiralama alanında Eco Oto Kiralama firmasının sunmuş olduğu araç filo hizmetleri ile olumsuz hava koşullarını yok edebilirsiniz. Mevsimler içerisinde heran yağmur yağabilmesi sonucu bölgenin sürekli yeşil kaldığını görebilirsiniz. Konumu itibariyle birçok bitki türü görmek mümkündür.

Çevresindeki hayvan türleri yabani olup tehlikeli olabilirler. Bunlara birkaç tane söyleyecek olursak; Tilki, Yaban domuzu, Vaşak, Kurt, Boz ayı, Çakal ve Çengel boynuzlu dağ keçisi vb olarak görülmektedir. Bölgenin heran değişken ve yağmurlu olması sayesinde bitki örtüsü çeşitliliğine rastlanmaktadır. Bölgenin önemli koruma statü içerisinde bulunması ile Özel Koruma Çevresi, Tabiat Parkı ve Doğal Sit Alanları oluşturularak değerlendirilmiştir.

Uzungöle Ulaşım Nasıl Sağlanır

Yüksekliği denize 1090m rakımda olan Uzungöl, Çaykara ilçe merkezine 19km, Trabzon şehir merkezine ise 99km mesafededir. Trabzon Rent a Car sektöründe Eco Oto Kiralama firmasının sunduğu kaliteli araç filo hizmetleri tercih edilmektedir.

Uzungöl Turizm Cenneti

XXI. yüzyıl içerisinde yerli ve yabancı turistlerin oldukça fazla ilgisiyle adından söz ettirdiğini söyleyebiliriz. Yüksek dağlar arasındaki kuş gözlem, trekking noktaları cazip bir izleme noktası oluşturmaktadır. Her geçen yıl artan ziyaretçi sayısı ile bölge halkına sağladığı katkı oldukça fazladır. İlçenin turizm sektöründeki önemi sayesinde Trabzon şehrine büyük gelir kaynağı sağlamaktadır.

Çevresindeki orman ağaçlarının görüntüsü görenleri büyülemektedir. Gölün baraj şeklinde kapanmasını sağlayan etken ise heyelan sonucu vadi içerisindeki Haldizen Deresinin taşmasıdır. Günümüzde bölgeye duyulan talebi yıl içerisinde ağırladığı gelen turist sayısı ile görebilirsiniz. Modern çağ içerisindeki ulaşım koşullarını sağlamak adına, neredeyse her yıl yenileme ve yol çalışmaları yapılmaktadır. Gidenler bilir turizm sezonu denilen aylarda, bekleyen araçların Çaykara ilçesine 20km kadar kuyruk oluşturmaktadır.

Turistler halen özel sektörde konaklama için Haldizen Deresi yanındaki tesisi seçmektedir. Burası göze şirin ahşap evlerden oluştuğu için tercih edilmektedir. Tesisin yatak kapasitesi 52 olmaktadır. Uzungöl'e 20km yükseklikteki dağlara çıkarken küçük göllerin oluştuğu görülür. Aktivitelerinin zenginliği ve yüksekte bulunan tesisin görsel resimleme seçenekleri ile tercih edildiğini görebilirsiniz.

Uzungöl Yapısı

Gölün su seviyesi değişimler gösterebilir. Genel olarak 15m derinlikte, 1000m boylam ve 500m eni bulunmaktadır. Alabalık çeşitleri gölün içerisinde görülmektedir. Yerleşim alanı içerisine gölün çevresi topografya merkezi olarak belirlenmiştir. Ahşap yapıtların konumlandırılması kuzeybatı çayırlık yamaçlara dağılmıştır. Beton yapıtların ise gölün çevresine konumlanması günümüzde oldukça fazla görülmektedir. 

Kot farkının görülmesi ile yerleşim alanlarının, kuzeybatıda alçak rakımlara yapılmasına neden olmaktadır. Göl çevresine konumlanan tesisler günübirlik konaklamalarda fazla tercih edilmektedir. Ziyaretçi sayısının her geçen yıl yükselmesiyle, konaklama tesisine duyulan ihtiyacı da beraberinde getirmiştir. Turizm Bakanlığı kaçak yapıtların çoğalması sonucu, Uzungöl Belediyesine yerleşimi kontrol altında tutmaları için yıkım onayı vermiştir. Cami ve Okul gibi büyük yapılar ile Çaykara girişi kapatılmıştır. Yapılaşmanın güneydoğu alanında hız kesmeden sürdüğünü görülmektedir.

Turizm sektörü içerisindeki yerini alan Uzungöl ziyaretçileri beklemektedir. Seyahat planlamanızdaki sürenizi, online rezervasyonları ile Eco Oto Kiralama sizlere sunmaktadır. Trabzon Araç Kiralama da müşteri memnuniyetini ön plana çıkarması ile kesinlikle değerlendirebilirsiniz.

Trabzon Havalimanı Araç Kiralama Hizmeti

Trabzon'a geldiğinizde oto kiralama firması ihtiyacınız var ise havaalanın içerisinde hem güvenli, hemde en uygun fiyat seçenekleri ile araç kiralamak isterseniz. Eco Oto Kiralama firması olarak deneyimli ve profesyonel personellerimiz ile 7/24 hizmetinizdeyiz.


Eco Oto Kiralama firması olarak 2005 yılından itibaren Ankara, İzmir, Ordu ve Giresun illerinde ki şubelerimiz de siz değerli misafirlerimiz için rent a car, filo kiralama ve ayrıcalıklı şehir içi vip transfer hizmetimizi keşfetmek için güler yüzlü personelimiz ile şubelerimize bekliyoruz. 
İlginizi Çekebilir
  • Şehirden Uzak Doğaya Yakın Tekke Dağı Tabiat Parkı
    Tekke Dağı Tabiat Parkı, başkent Ankara ilinin turistik ilçesi olan Beypazarı'nda yer almaktadır. Tekke Dağı Tabiat Parkı, ilçe merkezine 15 km uzaklıkta bulunmaktadır.
  • Lebedos Antik Kenti
    Arac Kirala İzmir ile ulaşacağınız Lebedos Antik Kenti, 12 İyonya kentinden bir tanesidir. İzmir ilinin Seferihisar ilçesinde yer almaktadır. M.Ö. 7. yüzyılda kurulmuştur.
  • Tuz Gölü
    Ankara Araç Kiralama ile ulaşacağınız Tuz Gölü; Ankara, Konya ve Aksaray illerinin sınırlarının kesiştiği bir noktada bulunmaktadır. Tuz Gölü, Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesine oldukça yakındır
  • Söke Doğanbey Köyü
    İzmir Araba Kiralama hizmeti ile kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz Söke Doğanbey Köyü; Aydın ili Söke ilçesine 30 km uzaklıktadır. Küçük, sakin, huzur dolu bir köydür Doğanbey. Geçmişi M.Ö. 7. yüzyıla kadar uzanmaktadır. 1924 yılındaki mübadeleye kadar Rum halkının yaşa...
  • Metropolis Antik Kenti
    İzmir Araç Kiralama Fiyatları bakımından konforlu ve uygun fiyatlı bir şekilde ulaşacağınız Metropolis Antik Kenti, İzmir ilinin Torbalı ilçesinde yer almaktadır. Metropolis Antik Kenti, günümüzde dahi kazı çalışmalarına devam edilen ve değeri her geçen gün daha da arta...
Whatsapp Telefon