Blog

  • Hititler zamanından günümüze kadar ulaşmış olan Ankara Kalesi; Ankara ilinin tam ortasında, Altındağ ilçesinde yer almaktadır. Kaleden şehrin her tarafı gözlemlenebilmektedir ve oldukça stratejik bir noktadadır. Ankara Kalesi'nin ilk inşasına dair net bir bilgi yoktur. Askeri amaçla kullanılan Ankara Kalesi; Osmanlı, Selçuklular, Hititler, Romalılar ve Galatlar gibi pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bazı kaynaklarda Ankara Kalesi'nin M.Ö. 7. yüzyılda Frig Kralı Midas'ın emri üzerine Ankara şehrinin kurulması esnasında yapıldığı geçmektedir.
    • Yaşayan Müze, Ankara ilinin Beypazarı ilçesinde yer almaktadır. Halk yaşamını ve halkın ürettiklerini sergileme düşüncesiyle açılmış bir müzedir. Yaşayan Müze, tipik bir Osmanlı Dönemi Türk evinde hizmet vermektedir. Yaşayan Müze'de farklı canlandırma teknikleri ve sergileme yöntemleri kullanıldığı için Müze, bu geleneğin Türkiye'deki temsilcisi durumundadır. Yaşayan Müze, aynı zamanda Türkiye'deki açık hava müzelerinin ilk örneğidir.
    • Frig Kralı Gordios'un M.Ö.800'lü yıllarda başkent haline getirdiği Gordion Antik Kenti Ankara'nın Polatlı ilçesinde yer almaktadır. Irmak ve suyun bolluğu, çevresinin kuru tarım ve hayvancılığa uygun bir arazi olmasından dolayı Friglere çekici gelmiştir. Arkeolojik bulgulara göre Frigler, bu bölgeye M.Ö.12. yüzyılın sonları gibi erken bir tarihte ve Hititlerin yıkılması sonucu gelmişlerdir.
  • Yolculuk yapmak için farklı taşıtlar kullanılabilir. Yolculuk edeceğiniz bölgeyi kendi isteğinize göre gezmek, yeni yerler keşfetmek ve yolculuğu daha keyifli ve aynı zamanda düşük maliyetle yapmak istiyorsanız Ankara Oto Kiralama hizmetlerine başvuru yapabilirsiniz. Yolculuğunuzun keyifli ve en önemli güvenli olması için bazı kurallara uymanız gerekmektedir.
  • Günlüğü çok ekonomik fiyatlarla başlayan son model araçlar içerisinden dilediğinizi seçerek anında kiralayabilirsiniz. Birçok tarihi medeniyete ev sahipliği yapmış geçmişi ile tarihi yapıtları, gezilip görülmesi gereken illerden birisi olan Ankara’yı ailenizle ya da dostlarınızla istediğiniz gibi keşfetmek için Ankara Araç Kiralama firmasına ulaşabilirsiniz.
  • Yılın her gününde Ankara Araç Kiralama, ulaşım problemini tam anlamıyla çözüme kavuşturmaktadır. Kış aylarında araç kiralarken dikkat edilmesi gerekenler, lastik ve bakımları yapılması ilk önemli şartlardan bir tanesidir. Sürekli araç kiralayanlar bu konuda dikkatli etmelidir.
  • Yaz ayları tatil bölgelerine otomobil ile giden sürücüler, trafik kurallarına uymaması sonucu trafik kazalarının hayli arttığı görülmektedir. Türkiye'de araştırmalara göre günlük trafik kazalarındaki can kaybının, ortalama 15 - 20 kişi olduğu görülmektedir.
  • Ankara Araç Kiralama ile seyahatiniz esnasında emniyet kemerinin kullanımı yolcuyu hayata bağlar. Günümüzde yasal bir zorunluluk olmasına rağmen, sürücü ve yolcuların emniyet kemeri kullanımın önemi hakkında bilinçlendirme çalışmaları devam etmektedir. Cezai yaptırımlar olmaksızın bir alışkanlık haline gelmesi gereken emniyet kemeri kullanımı, trafik kazalarında can kurtarıcı öneme sahiptir.
  • İş yeri, hafta sonu tatili, gezi ve seyahat planları gibi pek çok ihtiyaç için araç kiralama hizmetine gereksinim duyulmaktadır. Amaç her ne olursa olsun kişisel veya toplu ulaşım araçlarından ziyade kiralanan araçlar, özgürlüğü ve de rahatlığı ayaklarınızın altına sermektedir. Günümüzde bir araç satın almak, oldukça maliyetli sonuçlanmaktadır. İşte tam da bu noktada araç kiralama hizmetleri; son teknoloji, modern, şık ve konforlu özellikleriyle karşınıza çıkmaktadır. Araç kiralama hizmetleriyle son model araçları, ihtiyacınız anında uygun fiyat ve model seçenekleriyle edinebilirsiniz.
Whatsapp Telefon