Blog

  • Eski ismi Vona olan Perşembe Ordu ilinin bir ilçesi olmaktadır. Vona Yarımadasın da yer almaktadır. Uzun zaman Roma ve Bizans hâkimiyeti altında kalmıştır. Perşembe, Fatih Sultan Mehmet’in 1461 yılında Trabzon İmparatorluğunu ortadan kaldırması sonucu Vona Osmanlı İmparatorluğuna girmiştir. Perşembe 1945 yılında ilçe olmuştur.
    • Trabzon şehri, Akçaabat ilçesinin tarihi dokusunu Ortamahalle’ye geldiğinizde hissedeceksiniz. Arnavut kaldırımı sokağı, tarihi kokusu, Osmanlı dönemine ait evleri, dik yokuşu ve meydanı ile günümüze kadar gelmektedir. Yerleşim yerleri arasında bulunan ilçe Akçaabat köfte ve horon oyunuuyla nam saldığı bilinmektedir.
    • Kadınların her konuya farklı bakış açısı olduğu gibi bir işe başlamadan önce ince eleyip sık dokudukları için detaycı bir görünüm sergilemektedirler. Bu detaycılık Trabzon Araç Kiralama ve Trabzon Rent a Car sektörüne de oldukça yansımaktadır. Kadınlar otomobilin benzinli veya dizel olup olmadığından ziyade otomatik veya manuel olmasına göre karar vermektedir.
  • Çamlık Deresi ile Cimil Deresinin birleştiği yerde kurulan İkizdere, Rize şehrinin en büyük ilçesi olmakta ve adını bu derelerden almaktadır. Yüzölçümü 898KM² ve ilçe toprakları dağlık yapıya sahip olmaktadır. Dağlar dar vadilerle bölünerek, yüksek taraflarında yaylalar bulunmaktadır.
  • Aracı kiraya veren firma ile kiralayan şirket veya şahıs arasında imzalanan kiralama işleminin süresi, şartları ve koşullarını belirleyen sözleşmedir. Sözleşmenin içerisinde kiralayan kişinin sürücü belgesi, iletişim bilgileri hakkında detaylar yer almaktadır.
  • Trafikte uymamız gereken önemli kurallar bulunmaktadır. O yüzden trafikte ne yapmamız gerekiyor iyi bilmek gerekir. Güvenlik önlemlerini alarak sağlıklı şekilde gitmek istediğimiz yere ulaşabiliriz. Özellikle ulaşım araçlarında yolculuk gerçekleştirirken uymamız gereken kurallar ve uyduğumuz takdirde güvenli şekilde giderek kazalardan korunmuş oluruz.
  • Trabzon şehrinin ilçesi olan Düzköy, yöresel adı 'Haçka’olmaktadır. Yerleşim yeri 1944 tarihinde Bucak yapılmıştır. Akçaabat ilçesine bağlı iken, yasa gereği ilçe statüsüne kavuşmuştur. Düzalan, Orta Mahalle, Yenimahalle, Büyük Mahalle, ve Cevizlik Mahallesi bu beş mahalle düzköy ilçesinin mahallelerini oluşturmaktadır.
  • Trabzon ili Maçka ilçesi sınırlarında yer almaktadır. Altındere Milli Parkı, 4.468 hektarlık alana sahiptir. Altındere Milli Parkı, Trabzon’da gezilecek yerler listesinde ilk akla gelen yer olmaktadır. Muhteşem manzarası ve mimarisiyle Sümela Manastırını da içerisinde barındırmaktadır. Trabzon’un en önemli bölgelerinden birtanesi olan Altındere Milli Parkı, 1987 yılında Milli Park olarak ilan edilmiştir.
  • Karaca Mağarası, Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Cebeli Köyü içerisinde bulunmaktadır. Mağara içerisinde damlataşı oluşumları bakımından çok zengindir. Şekilleri sarkıtlar, sütunlar, dikitler, mağara çiçekleri, org desenli duvarlar, traverten havuz basamakları, mağara incileri ve mağara gülleri damlataşı gibi birçok doğal oluşumu görebilirsiniz. Mağara gülleri damlataşı, havuz ve havuz kenarlarından çıkan dikitlerin üzerinde oluşmuştur. Havuzlar büyük boyutlara ulaşmış ve özellikle son bölümler de havuzların derinliği 1M bulmaktadır. Mağaranın içerisinde bulunan travertenler, beyazdan laciverte kadar çeşitli renklere sahiptir. Bu traverterleri oluşturan suların içerisinde demir, magnezyum ve mineral gibi maddeler olduğu bilinmektedir.
Whatsapp Telefon