Blog

  • Karadeniz Bölgesinin Doğu Karadeniz bölümünde, Trabzon ilinin Karadeniz’e kıyısı bulunur. Doğu Karadeniz Dağları ile Karadeniz sahili arasında yer almakta olan Trabzon yüz ölçümü açısından az bir alanı kaplamaktadır. Güneyinde Bayburt ve Gümüşhane, batısında Giresun, doğusunda Rize şehirlerine komşudur. Trabzon, Samsun’dan sonra Karadeniz Bölgesinin ikinci büyük şehri konumundadır. Trabzon ilinde hizmet veren uluslararası Havalimanı olan Trabzon Havalimanı (TZX) 1957 yılında hizmet vermeye başlamıştır.
    • Doğu Karadeniz Bölgesinin en önemli ticaret ve kültür şehri olan, bölgedeki zengin bakır yataklarından elde edilen bakır, Trabzon atölyelerinde işlenmektedir. Geleneksel olarak bakır, ortaçağdan itibaren bronz ve pirinçten mutfak kaplarıyla, çeşitli eşya yapımına devam etmektedir.
    • Ordu ilinin Fatsa ilçesinde bulunan Bolaman Kalesi, 9KM uzaklıkta yaklaşık 16 dakika ulaşım mesafesindedir. Ordu Araç Kiralama ve Ordu Rent a Car firmaları içerisindeki Eco Oto Kiralama ile konforlu araçlarını tercih edebilirsiniz. Ordu, fındık ve balıkçılığı ile ünlü sahil kenarına kurulmuş, Bolaman tarihi yapılarıyla doğal güzellikleriyle ziyaretçilerine güzel bir gezi imkanı sunmaktadır. Bolaman, sembolü haline gelen Kademoğlu Konağı olarakta bilinen iç kale üzerine 18. yy. ahşap bir konak yapılmıştır.
  • İzmir ilinin batı bölümünde Urla da bulunmaktadır. Doğusunda Karaburun, Ege denizinin güneyinde yer almaktadır. Çeşme ilçesi içerisinde birçok güzellikleri barındırmakta, tarihe meraklı olan kişilerin severek gezebileceği alanlardan birisi de Çeşme Kalesi olmaktadır.
  • Gümüşhane ilinin batısında yer alan Torul ilçesi, kuzeyinde Trabzon, güneybatısın da Giresun, batıda Kürtün ve güneyinde Şiran ile komşu konuma sahiptir. Dağlık arazi yapısı ile denizden yüksekliği 950M ilçenin yüzölçümü 1049km² olmaktadır. Trabzon Havalimanı içerisinde Trabzon Araç Kiralama ve Trabzon Rent a Car firması Eco Oto Kiralama çeşitli Araç ve Filo Kiralama hizmetleri ile ulaşım oldukça kolay ve rahatdır.
  • M.Ö. 6.Yüzyıl da ticari ilişkilerin izleri görülmektedir. Antik Kent, eski Mısır dönemine kadar uzanmaktadır. Teos Antik Kenti, yerli halkı Karlar tarafından oluşturulmuştur. Teos Antik Kenti, coğrafi konumundan dolayı ticari önemi ile önem arz etmiştir.
  • Ordu, Ulubey Güzergâhı üzerinden gidilmekte ve Kardeşler Mahallesi sınırları içinde yer almaktadır. Ordu merkeze 32KM, Ulubey ilçesine 9KM uzaklıktaki kanyon özelliğine sahiptir. Ordu, doğal
  • Türkiye’nin başkenti olan Ankara’da yer alan Esenboğa Havalimanı (ESB) uluslararası büyük Havalimanı olarak ön plana çıkmaktadır. Şehir merkezine 28KM mesafe ve 25 dakika ulaşım sürmektedir. Araç Kiralama Ankara ve Rent a Car Ankara sektörü içerisinde firmalar arasında Cande Rent a Car şirketi öncü firmalar arasında yerini almaktadır.
  • Doğu Karadeniz Bölgesinin en meşhur yerlerinden birtanesi konumundaki Uzungöl, doğal güzellikleri, huzurlu ve keyifli ortam sunmaktadır. Karester(Garester) Yaylası, Uzungöl’ün güneyinde yer almaktadır. Yaylaya çıktığınızda Uzungöl’ün eşsiz manzarasını seyredebilirsiniz.
Whatsapp Telefon