Blog

  • Ankara’ya gezi veya seyahat düzenleyen ziyaretçilerin tercih ettikleri hizmetlerden bir tanesi de Ankara Araç Kiralama hizmetidir. Araç kiralama hizmetiyle birlikte seyahatinize veya isteğinize en uygun olan aracı seçip konforunuzun keyfini sürebilirsiniz. Ankara’da çok sayıda Ankara Rent A Car seçeneği bulunmaktadır. Bu hizmeti sağlayan firmalar, geniş filolarıyla birlikte pek çok farklı ihtiyaca en kaliteli cevabı vermektedir. Ekonomik, Orta Sınıf, Lux veya Suv / Minibüs gibi araç sınıflarından ihtiyacınıza uygun olanı tercih edebilirsiniz.
    • Ankara Araç Kiralama hizmeti sayesinde kolayca ulaşacağınız Atatürk Evi, Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evin bir kopyası şeklinde Ankara'da Atatürk Orman Çiftliği arazisine inşa edilmiş olan bir müzedir. 10 Kasım 1981 tarihinde törenle ziyarete açılmıştır. Taş merdivenli bir kapıdan binaya giriş yapılmaktadır. Binanın giriş katında kiler ve hizmetçi bulunmaktadır. 2. katına gelindiğinde; sofa, mutfak, oturma ve misafir odası sizi karşılamaktadır. Müzenin 3. katında ise; sofa, Atatürk Odası ve Atatürk'ün kişisel eşyalarının yer aldığı Müze odası bulunmaktadır.
    • Ankara Araç Kiralama ile ulaşacağınız Gordion Müzesi, Ankara ilinin Polatlı ilçesinde ve Gordion Antik Kenti içerisinde yer almaktadır. Gordion Müzesi, ilk olarak 1963 senesinde kurulmuştur. 1990'lı yıllarda, müzeye çok sayıda laboratuar, görüntü ve bilgilendirme odaları ile teşhir odaları ilave edilmiştir.
  • Ankara Araç Kiralama ile ulaşacağınız Kocatepe Camii, Ankara ilinin Çankaya ilçesi, Kocatepe semtinde yer almaktadır. 1967'de inşasına başlanmıştır ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 1987'de tamamlanıp ibadete açılmıştır. Kocatepe Camii, Cumhuriyetten sonraki dönemde Ankara'da yapılan en büyük camidir.
  • Kalecik Kalesi, Ankara il merkezine 78 km uzaklıkta ve Çankırı yolu üzerinde yer almaktadır. Kalecik Kalesi'nin, Bizans döneminde Romalılar ve Bizanslılar tarafından inşa edildiği düşünülmektedir. Kalecik Kalesi, 150-160 metre yükseklikte sarp bir kayanın üzerine inşa edilmiştir. Kalenin duvarları, yığma taş malzemesi kullanılarak yapılmıştır. Kalede kemerli bir giriş ve girişin her iki tarafında da silindir biçiminde kule yer almaktadır. Kalecik Kalesi'nin ve bulunduğu bölgenin tarihi M.Ö. 4000'li yıllara kadar dayanmaktadır.
  • Eymir Gölü, Ankara ilinin Gölbaşı ilçesinde yer almaktadır. Eymir Gölü'nün bulunduğu arazi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi'ne aittir. Eymir Gölü, Mogan Gölü ile beslenmektedir. 1910 yılında bölgede aşırı bir yağış gerçekleşmiştir. Bu yağış, Eymir Gölü ile Mogan Gölü'nün tek göl haline gelmesine neden olmuştur. Her iki göl de set gölüdür.
  • Aqua Vega Akvaryum, Ankara ilinin Mamak ilçesinde yer almaktadır. Denizi bulunmayan Ankara ile dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşayan her türden deniz canlısını bir araya getiren bir yapıdır. Ankara’ya denizi getiren ve yüzlerce canlı türüne ev sahipliği yapan bu mekanı ziyaret etmek isterseniz; Ankara Araç Kiralama hizmeti olan Ecocar’dan rezervasyonunuzu yaptırmayı unutmayınız.
  • Augustus Tapınağı, Ankara ilinin Altındağ ilçesinde yer almaktadır. Ankara'da Roma Dönemi'nin en önemli yapılarından bir tanesidir. Augustus Tapınağı, Ankara Anıtı olarak da bilinmektedir. M.Ö. 25-20 yılları arasında inşa edilmiştir. Galat hükümdarı Amintos'un kızı Pilamenes tarafından Roma İmparatoru Augustus adına, bir bağlılık nişanesi olarak yaptırılmıştır.
  • Hacı Bayram Camii, Ankara ilinin Ulus ilçesinde yer almaktadır. Caminin bulunduğu konum, Augustus Tapınağı yakınlarında yer almaktadır. Hacı Bayram Camii, Osmanlı İmparatorluğu zamanında inşa edilmiştir. İnşa ediliş tarihi 1427 yılıdır. Caminin inşasının tamamlanması 1 yıl kadar sürmüştür. Hacı Bayram Camii, 17. yüzyılda inşa edilmiş olan camilerin karakteristik özelliklerini taşımaktadır ve mimari açıdan da bu dönem camilerine benzemektedir. 600 yıllık bir tarihi geçmişe sahip olan Hacı Bayram Camii, adını Hacı Bayram Veli türbesinden almaktadır.
Whatsapp Telefon