Blog

  • Çal Mağarası, Karadeniz’in doğallığını koruyan illerden biri olan Trabzon’un Düzköy ilçesinde bulunmaktadır. Düzköy ilçesinin ÇAL köyünde doğal cennet diye nitelendirilen ve dünyanın en uzun ikinci mağarasını sizin için inceledik.
    • Muhteşem doğası, köklü tarihi, kendine has kültürü ve tadına doyulmaz lezzetleri ile Trabzon, Doğu Karadeniz’in en sevilen şehirlerinden biri! Tertemiz havasını sağlayan yemyeşil yaylalarını, tadı damağınızda kalacak başka yerde yiyemeyeceğiniz lezzetlerini, eşsiz manzaralarını merak eden tüm ziyaretçilerini bekliyor. Trabzon’u dolu dolu keşfetmeniz, keşfederken rahat bir seyahat için ilk yapmanız gereken müşterisinin rahatını ve konforunu düşünen Trabzon Oto Kiralama şirketini ziyaret etmek olacaktır.
    • Kış aylarında havanın soğuk geçmesi, araç dünyasını olumsuz bir şekilde etkilemektedir. Pratik araç kullanım imkanı sunan rent a car/araç kiralama hizmeti, kış aylarında araç kullanırken dikkat edilmesi gerekenler, konusunda güncel çözüm seçeneği sunmaktadır.
  • Doğu Karadeniz Bölgesin de Giresun, Samsun, Tokat, Sivas ve Trabzon'a komşu olarak bilinen Ordu 800 bin civarı nüfuslu güzide bir şehrimizdir. Karadeniz kıyı şeridinde 150km alanda masmavi dalgalı suların bulunduğu kenttir. Yeşil tabiatı ve dağlara paralel görüntüsüyle ziyaretçilerinin huzur bulmasını sağlamaktadır. Oto Kiralama Trabzon sektörü içerisindeki bölgeye uygun araç seçenekleri ile Eco Oto Kiralama firmasının sunduğu avantajları değerlendirebilirsiniz. Zengin görüntü floriası ile ziyaretçilerini büyülemektedir.
  • Uzungöl'ün tarihini incelediğimizde 1586'lı yıllarda ''Saraho'' rumca adıyla bilinmekteydi. Bölge hakkında araştırmalar yaptığınızda çeşitli bilgilere ulaşabileceksinizdir. Mevcut yerli halkın çoğunluğunu 1876 yılı sonrasında müslüman hanedanlar oluşturmuştur. Yerleşim yerinin adı ''Şerah'' olarak anıldığı söylenir. 1923 ve 1948 yılları arası Of ilçesine bağlı olan Uzungöl, 1948'de Çaykara'nın ilçe olması sonucu ilçe sınırlarını belirlemiştir. Kanunun 6360 sayılı maddesi gereğince, 1969 yılında kurulan Uzungöl Belediyesi kapatılmıştır.
  • 1900'li yılların başında ulaşımın kısıtlı ve zor olması bölgeyi ticarette önemli konum haline getirmişti. Günümüzde ise ulaşım, teknoloji ve sanayileşmenin gelişimiyle birlikte eski önemini kaybetmesine neden olmuştur. Yinede Trabzon ve ülke ekonomisi için lor peyniri, telli peynir, kaşar, tereyağ ve süt üretimi sağladığı bilinmektedir.
  • Türkiye’nin en güzel doğasına sahip şehirlerinden biri olan Trabzon’un gömülü hazinesi Sümela Manastırı; Trabzon’un Maçka İlçesi'nin Altındere Köyü içerisinde bulunan, Karadağ’ın Altındere vadisinde sarp bir kayalık yamacına kurulmuştur. Unesco tarafından Dünya mirası geçici listesine seçilen, halk arasında Meryem Ana olarak da bilinen Sümela, Dünya miras listesindeki yerini koruması adına restarosyon çalışmalarına başlanılmıştır.
  • Cumhuriyetimizin kurucusu büyük kurtarıcımız Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir yer almaktadır. Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet tarihimizden, Atatürk’ün hayat konuları seçilen heykel ve kabartmalar mevcuttur.
  • Türkiye'nin bir çok ilinde hizmet veren Rent A Car firmaları bulunmaktadır. Araç Kiralama Trabzon, Oto Kiralama İzmir, Rent a Car Ankara ve Ordu Araç Kiralama hizmetlerinde uzun yıllar kurumsal ve bireysel çözümler üreten şirketlerin, müşterilerine oluşturduğu güven dolu iletişim sayesinde günümüze dek başarıyla hizmetlerini vermeyi hedeflemektedirler.
Whatsapp Telefon